USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ленін, Шиба, ветерани: у Луцьку вже святкують Перемогу. ФОТО

4 Травня 2010 16:49
У Палаці культури Луцька лунали хвалебні промови про Комуністичну партію, згадували Велику Вітчизняну війну та роздавали подяки ветеранам із зображенням Володимира Леніна.

Святкове зібрання, присвячене 65-тій річниці закінчення Великої Вітчизняної війни, відбулося у Палаці культури Луцька у вівторок, 4 травня. На подію зібралися небайдужі лучани, чиновники, представники влади, ветерани та бізнесмени.
Зокрема, біля входу ветеранів горнятком та квітами вітали від імені благодійного фонду підприємця Олега Чернецького, який згодом з’явився сам. А в холі будівлі зробили імпровізовану виставку літератури, присвяченій подіям 1941-1945 років.


Дехто з присутніх зауважив, що День перемоги ще ніколи у Луцьку не відмічали такою кількістю заходів та подій. Будь-які політичні мотиви голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков відкидає, зауважуючи, що з часом ветеранів стає все менше, а тому уваги кожному повинно більшати.

Зібрання починається з виконання Державного Гімну України. Підіймаються, аби висловити повагу до гімну не усі. На сцену вносять державний прапор України та червоне знамено Союзу радянських офіцерів із серпом та молотом на наконечнику.


Опісля Валерій Севрюков запрошує покласти квіти до обеліску слави загиблим воїнам. Під пісню Анатолія Пашкевича «Степом, степом…», аби висловити шану загиблим, підіймається весь зал.

Першим до трибуни запрошують голову Волинської обласної організації інвалідів війни і Збройних сил Федора Орлова. Той робить екскурс в історію бойових дій Великої Вітчизняної. В кінці виступу, ветеран згадує роль комуністичної партії у війні: «Нема тієї країни, яку ми захищали. Нас зрадили перші особи: Горбачов, Кравчук…За нашу мужність треба золоті пам’ятники ставити… Раніше була дружба народів, керівництво комуністичної партії. Зараз на неї бруд виливають, та ми добре знаємо, що в роки війни вона згуртовувала народ, комуністи були в перших рядах…».

Після промови, голова спілки союзу радянських офіцерів Валерій Журавльов роздає ветеранам пам’ятні грамоти та нагороди.

Луцький міський голова Богдан Шиба виголошує слово політкоректно. Він каже, що «на тлі політичних протистоянь були позбавленні мільйони життів. Ми глибоко шануємо і поважаємо пам’ять солдатів героїв Великої вітчизняної війни. Війна не буде завершена до того часу, поки не буде віддано християнських і військових почестей кожному, хто, не розбираючись в політичних перипетіях, захищав рідну землю, не жаліючи, ні життя, ні здоров’я».

Дійство завершилося виступом творчих колективів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
komuniaka Показати IP 4 Травня 2010 19:27
А почему Шиба на фотці - руку "хайль" підняв?
Назар Правда Показати IP 5 Травня 2010 09:53
Фото просто суперові
Александр Показати IP 5 Травня 2010 10:38
Все понятно , кроме одного - зачем на грамотах Ленин ??? Как говорит молодежь - "по приколу" ? - так старики уже таких приколов не понимают ...Так недалеко и до портретов Усатого дожить...
OrestN Показати IP 5 Травня 2010 10:46
В другій світовій найбільше загинуло українців. Тому ми маємо святкувати не 9-е травня Дєнь Побєди над фашизмом Красной армієй, а День жалоби за загиблими українцямі у 2-й світовій! 2-а світова не було для нас Вєлікою отечествєнною - бо це була війна між двома злочинними монстрами, що сповідували людиноненависницькі божевільні ідеології: НАЦИЗМ і КОМУНІЗМ! Тобто: расовий націонал-СОЦІАЛІЗМ та класовий жидо-СОЦІАЛІЗМ. Несправедливість полягає в тому, що нацизм був засудженний на НЮРНБЕРГ-1, а большевицький табірний соціалізм поки ще не засуджений на НЮРНБЕРГ-2!!! Але незабаром, сподіваюсь, це станеться! КОмунізм - це кровожадна злочинна ідеологія, яка має бути засудженною і забороненою!
Віталій до OrestN Показати IP 8 Травня 2010 15:09
Добре сказано , погоджуюсь.Тільки до чого тут "жиди" - данина черговому ідеологічному штампу.
Ксеня Показати IP 5 Травня 2010 16:43
OrestN - супер ! Ліпше не скажеш !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus