USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучан навчили спілкуватися без звуків. ФОТО

6 Липня 2013 22:15
Навчитися розуміти мову жестів міг кожен охочий під час зустрічі інтелектуального клубу «Зрозумій мене», що відбулася 6 липня.

У заході взяли участь люди з вадами слуху, перекладачі з мови жестів, охочі навчитися цієї мови та волонтери з австралійського міста Маккай (штат Квінсленд) Іван та Хізер Лоун. Гості зізналися, що вперше здійснили подорож в Україну та вперше ступили на землю Європи. У Луцьк вони приїхали, щоб відвідати друзів, які повідомили їм про цей захід. Гості з далекого континенту розповідали про свою екзотичну країну, демонструючи світлини. Співорганізатор заходу Аліна Кусик перекладала розповідь мовою жестів для учасників зустрічі із вадами слуху. Австралійці не мають вад слуху та не розуміють мову жестів, проте вони також намагалися спілкуватися з учасниками зустрічі за допомогою дактилології, зокрема «промовити» своє ім’я жестами.





Учасників заходу навчали базових жестів та основ української та англійської абетки дактилології. Пропонували назвати своє ім’я за допомогою мови жестів та навчитися ставити найпоширеніші запитання, зокрема, запитати, де знаходиться лікарня, магазин або центр міста. Перекладачі пояснили, що у цій мові існують специфічні жести, що позначають назви країн та міст. Також учасникам заходу продемонстрували відеоролик про добрі вчинки.

За словами організаторів, захід відбувся вже вдруге для того, щоб усі охочі могли порозумітися з людьми з вадами слуху, більше дізнатися про те, як живеться людям у тиші.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юля Показати IP 9 Липня 2013 20:43
Аліна,умнічка!!!!!!!!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus