USD 40.75 41.20
  • USD 40.75 41.20
  • EUR 40.90 41.50
  • PLN 10.30 10.50

Лучанам хочуть полегшити життя «Easy way’єм»

7 Червня 2012 17:39
Луцьк вже приєднався до проекту «Easy way», який дозволяє легко визначити шлях обласним центром. У мерії вважають, що проект спонукає міських перевізників пасажирів швидше завершити встановлення систем GPS в автобусах.

Про це йшлося 7 червня під час презентації проекту «Easy way» в сесійній залі Луцької міської ради.

Зі слів координатора проекту Назара Зелінки, «Easy way» ‒ це система інтерактивних карт міст України, які дають можливість громадянам спланувати рух у громадському транспорті конкретним населеним пунктом.

«Проект вже працює в 10 містах. Це є чотири міста, які прийматимуть матчі Євро-2012. Це були перші міста. Для того, аби туристам можна було легше користуватися громадським транспортом. До кінця року плануємо покрити всі обласні центри України», ‒ повідомив він.

Як розказав фахівець, проект функціонує і в Луцьку. «Ми маємо закладені маршрути, інтервали руху, закладена кількість транспорту, зупинки», ‒ зауважив Зелінка.

Натомість заступник мера Василь Байцим поінформував, що найближчим часом всі міські автобуси та тролейбуси матимуть системи GPS. На його думку, перевізники повинні бути зацікавлені у якнайшвидшому встановленні GPS, бо, приєднавшись до системи «Easy way», їх підприємства отримають додаткову рекламу.

«Згодом ми інтегруємо дані з громадського транспорту в вашу систему, і, таким чином, лучани зможуть он-лайн спостерігати за рухом маршруток», ‒ додав він.

Також Зелінка пояснив роботу сайту. «Кожен відвідувач сайту може обрати точку, з якої розпочинає рух, і точку, куди потрібно добратися. Система згенерує користувачу найкращий шлях, де вказуватимуться витрати, кількість пересадок, якщо такі будуть, відстань в кілометрах та інше», ‒ стверджує фахівець.

Водночас на сайті можна «прокладати» схему руху для водіїв легкового автомобіля. «Звичайно, бувають різні моменти: затори або повільніше їде транспорт, тому прогноз буде дещо іншим», ‒ відзначив він.

Насамкінець Байцим наголосив, що ні мерія, ні перевізники не платитимуть за використання серверу та закликав охочих взяти участь у тестуванні луцької складової системи «Easy way». «Всі ваші зауваження можете залишати на сайті www.eway.in.ua у формі «Зворотній зв’язок», ‒ додав Зелінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ххх Показати IP 8 Червня 2012 14:18
той Байцим вже літаки з цілого світу на аеродромі садовив, а зараз системою GPS зайнявся, яка повинна була працювати ще в березні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus