USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам показали трагікомедію про бізнес по-українськи. ФОТО

9 Червня 2013 09:00
Прем’єра трагікомедії «За десять відсотків» відомого сатирика Олега Чорногуза у постановці театру-студії «Гармидер» відбулася у суботу, 8 червня.

Режисер Руслана Порицька перед початком вистави зізналася, що комедія сучасного українського автора сьогодні стала рідкістю для вітчизняної сцени. Олег Чорногуз, своєю чергою, розповів, що у його творчому житті були п’єси за романом «Аристократ» із Вапнярки», але, на жаль, автор жодного разу не міг поїхати ані в Запоріжжя, ані в рідну Вінницю, де відбувалися прем’єри, тому у Луцьку він буде присутнім на прем’єрі свого твору вперше. Він побажав лучанам завжди посміхатися, адже сміх - це здоров’я.




Дія п’єси «За десять відсотків, або Брат Васі» відбувається в Україні та США, а головним героєм є невтомний бізнесмен Вася, який роками не може знайти «свою нішу». Без особливого успіху Вася намагається продавати труси від Мадонни з малюнком Ван Гога, поки йому не спадає на думку започаткувати «українсько-американський» бізнес, пропонуючи заокеанським клієнтам значно популярніший товар, якого вдосталь є в Україні. Американську націю бізнесмен вирішив врятувати від вимирання за допомогою українських жінок, отримуючи десять відсотків від прибутку.






П’єса переповнена абсурдними та кумедними ситуаціями та гострим гумором Олега Чорногуза. Гротескні образи героїв одразу запам’ятовуються глядачеві.

Окрім бізнесмена Васі, на сцені з’являється його дружина Клара, яка скептично ставиться до бізнесових експериментів чоловіка, помічник Васі студент-художник Колюньчик на прізвисько Ван Гог, американці українського походження Джек (брат Васі зі США), Волтер та Ешлі, клієнтки агенції знайомств «Золота пальма», які прагнули вийти заміж за американців та інші.




















За експериментами винахідливого бізнесмена спостерігали глядачі у Луцькому районному будинку культури.












Після закінчення вистави публіка викликала на сцену автора. Сатирик зізнався, що завдяки лучанам став ліриком після цієї комедії, тому що, мовляв, дуже розчулився. Письменник пообіцяв прийти також на недільну прем’єру «Десяти відсотків».

«ООН колись оцінила нашу землю в 13 трильйонів доларів, тобто кожен з українців є мільйонером завдяки нашим чорноземам. Саме тому наша країна постійно приваблювала завойовників. Моя п’єса показує, що не можна продавати усе, тому що в підсумку від країни залишиться лише дим», - звернувся до глядачів Олег Чорногуз.



Книги відомого сатирика після закінчення вистави міг придбати кожен охочий. Кошти від їхнього продажу автор вирішив перерахувати на лікування для журналіста Ігоря Чуба.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Центровий Показати IP 9 Червня 2013 10:49
Подобаються книги Чорногуза. Деякі романи перечитував не раз.
Сашко Показати IP 9 Червня 2013 11:40
ВСЕ БУЛО -КЛАСНО!!!
Знайка Показати IP 9 Червня 2013 12:24
подивилась фото - перехотілось йти
неЗнайка до Знайка Показати IP 9 Червня 2013 15:39
дарма-дарма. вона варта того, щоб подивитись. дуже сильна вистава. мабуть, краща спектакль гармидеру (а бачив я їх не мало).
Александр Показати IP 9 Червня 2013 12:38
Странно. Автор, вроде бы осуждает, а судя по фото, ВН вроде как пропагандирует... Я бы посоветовал автору, в обращении к потенциальным миллионерам-зрителям, не забывать еще и о газотранспортной системе, а то ведь от страны и дыма не останется. Все-таки 13 триллионов 25 миллиардов долларов- это больше, чем просто 13 триллионов долларов, и это должно греть душу украинца! Хотя, конечно, дополнительно "приваблюе завойовникiв", которые никогда не дремлют
Лучанка Показати IP 9 Червня 2013 19:04
а мені не сподобалася вистава :( до акторів та режесури претензій не має, все як завжди на вищому рівні. а от що курив автор коли таке писав...? зауваження до Гармидера: на мій погляд варто було на афіші зазначити "18+"
Рукоблудник Показати IP 10 Червня 2013 10:28
Не погоджуся з пані Лучанкою. Дуже вже мені правда очі різала, коли дивився цю виставу. У моменти, коли інші сміялися, мені хотілося плакати. Це ж п*єса про українські реалії без маски. Але ж, безперечно, кожен бачить щось своє. Гармидер - молодці, не дозволили жодному глядачу бодай на хвилинку вийти з залу (незважаючи на задуху! уявляю, як там на сцені було!), так захопили глядача)
Гармидер Показати IP 10 Червня 2013 13:45
Рукоблуднику, маємо обіцянку, що незабаром з'явиться система кондиціонування))) А покищо перепрошуємо за незручності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus