USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Еротична стрічка «50 відтінків сірого» - лучани були перші

12 Лютого 2015 11:20
Раніше, ніж американські та європейські глядачі, лучани мали змогу побачити прем’єру фільму «50 відтінків сірого». Так, прем'єри в Європі та США - 12 і 13 лютого відповідно.

Скандальна екранізація, яка задовго до свого виходу встигла спричинити серйозний суспільний резонанс, вперше демонструвалась у залі кінотеатру «PremierCity» вчора, 11 лютого

«50 відтінків сірого» - це еротичний роман, який належить перу Еріки Леонард Джеймс, вперше побачив світ 2011 року. Історія, описана в ньому, розповідає про стосунки сором’язливої студентки Анастейши Стіл та молодого мільярдера Крістіана Грея.
Майже випадкова зустріч цнотливої молодої дівчини з бізнесменом повністю перевертає її життя.
Крістіан знайомить її зі своїми таємними сексуальними пристрастями.
До слова, репліки тих, хто сумнівається в літературній цінності книги, в дечому небезпідставні. Виявляється, авторка писала цей твір як фанфік (аматорський твір за мотивами популярних оригінальних літературних творів, творів кіномистецтва, коміксів, а також відеоігор тощо) до популярної на той час саги «Сутінки». Саме тому події в обох історіях розгортаються в одному і тому ж місті, а головні героїні дещо схожі між собою.

Навряд чи авторка тоді сподівалась, що «50 відтінків сірого» та дві книги-продовження історії згодом стануть ще популярнішими не тільки за «Сутінки», але й за історію-бестселер про Гаррі Поттера. Так, за станом на кінець 2012 року у світі було продано понад 40 мільйонів копій.
Скандальне амплуа твору британської письменниці зіграло на руку його популярності. Останніми місяцями тенденція згадок в ЗМІ майбутньої кінопрем’єри та книги все частішала, а напередодні перших показів соцмережі просто «вибухнули» шквалом жартів, іронії та сарказму та тему цієї історії. Все це нагадувало знамените радянське «Не читал, но осуждаю!» - посміюватись над тими, хто збирався на прем’єру або просто перечитував книгу стало трендом, який вірусно поширився соцмережами.

Проте, як це часто буває, слова різко суперечили вчинкам. Демонструючи на публіку своє відверте «фе», ми на підсвідомому тягнемось до брудного та забороненого – така вже людська натура. Опосередкованим підтвердженням тому є дослідження американського видання TheBlaze. Хто б міг подумати, але найбільше бронювань місць на кінопрем’єру спостерігалось в найбільш релігійних та консервативних штатах: Міссісіпі, Арканзас, Західна Вірджинія, Кентукі, Алабама, Луізіана.
Вірогідніше за все, релігійні (але не до крайнощів) люди таким чином дозволяють собі купити квиток на фільм. Адже заборонена насолода, у цьому випадку, постає у вигляді романтичного фільму з елементами еротики.

До слова, лучани мали змогу побачити стрічку одними з перших. Адже перші прем’єрні покази у Європі відбудуться 12 лютого, а у США – лише 13. Кінотеатр «PremierCity» з нагоди цього дійства організував щось на кшталт світського дійства – глядачів пригощали шампанським і солодощами.
А поруч розмістили прес-вол, на якому охоче фотографувались всі бажаючі. Інтриги додавали і самі квитки на подію – а точніше, їх вигляд.
Після перегляду фільму думки присутніх щодо нього розділились. Були такі, що плакали разом з Анастейшею, а дехто відверто позіхав, вважаючи що картина сильно затягнута. Зі слів лучанки Оксани, яка читала «50 відтінків сірого», а також два романи-продовження, в фільм потрапило набагато менше відвертих сцен, ніж їх було в друкованому творі. Проте вона погодилась з думкою, що «вмістити» все можна було б в годинну стрічку. Враження від фільму у неї в дечому схожі з враженнями від книги:

«Коли читаєш перші відверті сцени, це захоплює. Кров приливає до тіла, захоплює дух, адже авторка описала ці всі нюанси дійсно майстерно. Проте, коли читаєш вже п’яту або шосту, – це набридає, а подекуди виглядає огидним», - каже Оксана.
І дійсно, деякі сцени були відверто зайвими. Але, попри сподівання більшості, чимало епізодів у фільмі описують стосунки та людські почуття, а не лише БДСМ-секс. Слід зазначити, що відверті сцени зняті чудово – це, швидше, естетична еротика, а не дешева вульгарщина. Грань між порно та еротикою - досить тонка, але зловити «її» режисеру, все ж, вдалось.
Багатьох глядачів дивував і той факт, що книга «50 відтінків» стала популярнішою за бестселер про хлопчика мага. «І ось її люди купують більше, ніж «Гаррі Поттера». Світ, та що з тобою не так?!», - чи то жартома чи серйозно сказав хтось поблизу гардеробу після прем’єри.

Так що ж таке «50 відтінків сірого»: узаконене порно для юних дівчаток, чи геніальна романтична історія з присмаком болю? Для того, аби знайти відповідь на це питання у лучан ще є майже тиждень – показ стрічки в «PremierCity» триватиме до 18 лютого. Проте ще вчора забронювати квиток на 14 лютого, коли у світі традиційно святкують День закоханих, було зась – на вечірні сеанси залишилось лише декілька бокових місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Ы... Показати IP 12 Лютого 2015 12:16
Фу.........срамота!
Анатоль_. до Ы... Показати IP 12 Лютого 2015 13:50
Ми з Наталею Семенівною мріємо подивитися це чудове кіно!
капец Показати IP 12 Лютого 2015 12:26
фігня повна.........
яніна Показати IP 12 Лютого 2015 12:33
"колхозний гламур" - поп корн + шампанське
E.O.S. Показати IP 12 Лютого 2015 12:33
Ще одне щось стереотипне, від чого пруться всі....
дивився Показати IP 12 Лютого 2015 13:17
А де еротика? Немає ні*іра!
Віктор Показати IP 12 Лютого 2015 13:29
з інтернетів: beth4ever:О, вспомнила, что меня отдельно взбесило в "50 оттенках". Занудство героя. Миллионер дарит девушке подарки: книгу, которую ей нравится читать, мобилку, что ему звонила, комп, чтоб ему писала, машинку, чтобы к нему ездила... И плетки по размеру в спецкомнатке. Все время хотелось сказать, ты же богач-извращенец!!! Подари ей живого фламинго! Пришли за ней карету, запряженную духовым оркестром! Тр**ни ее в ванной, наполненной черничными маффинами! Свози ее на уикэнд в Мурманск, блин!!! А то было бы от чего с ума сходить.
Анатоль_ до Віктор Показати IP 12 Лютого 2015 13:51
Не будь таким розумником, Вітьок
Лучанин до Анатоль_ Показати IP 13 Лютого 2015 00:11
Не рухай Вітьку поки він мріями ділиться!
Хлоп Показати IP 12 Лютого 2015 14:21
"Все кричат: «Француженка, француженка!» – а я так считаю: нет нашей бабы лучше. Наша баба – самое большое наше достижение. Перед той – и так, и этак, и тюти-мути, и встал, и сел, и поклонился, романы, помолвки... Нашей сто грамм дал, на трамвае прокатил – твоя. Брак по расчету не признает. Что ты ей можешь дать? Ее богатство от твоего ничем не отличается". М.Жванецкий
Сірий Показати IP 12 Лютого 2015 15:18
Світське дійство включає у себе присутність світських осіб, а тут ці потаскані "світські левиці"..... Просто слів нема. Невже не було людей з приємною зовнішністю, а тільки ці старі діви з шаленим бажанням подивитись на подібні еротичні збочення?))))
лучанка до Сірий Показати IP 12 Лютого 2015 18:08
коментар було видалено
аллооо Показати IP 12 Лютого 2015 16:01
коментар було видалено
пасажир Показати IP 12 Лютого 2015 16:56
На день раніше ніж в Європі, ух-ти! На мавпенятках вирішили спочатку перевірити?! Про шампанське і поп-корн гарно підмічено:)
Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 17:46
Той хто писав статтю - маркетолог явно. (нічого негативного). P.S. Рейтинг IMDB 3.3 і кожен день стає нищим на 0.2!!! Людии, краще уж книжку прочитати!!!
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2015 08:53
читала книгу *90 днів Женев'єви*... ото суть майже та що в 50 - все по контракту..... лише зікінчення пропозицією руки серця... а щодо сексу....ну то там більше еротики...а це..так мило мильне....
888 Показати IP 13 Лютого 2015 12:23
Мда... фільм просто х*ня мені після трейлеру фільма погано було, ну а сам фільм ледве зміг видержати 20 хв ...
Анонім Показати IP 13 Лютого 2015 21:08
дуже сподобалось
Анонім Показати IP 13 Лютого 2015 21:10
геніальна романтична історія з присмаком болю!)
Віт Показати IP 13 Лютого 2015 23:17
Автор озабочений, режисер в туж сторону, а фільм не вартий навіть 30 хв уваги. Ху**-х***ю. Не вистачає Вам еротики, то качніть з нету ліпше ........то хоч будите в первнені в тому що ви дивитесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus