USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани відсвятували Успіння Пресвятої Богородиці

28 Серпня 2016 22:24
На свято Успіння Пресвятої Богородиці святкові богослужіння відбулися в усіх православних і греко-католицьких храмах Луцька. Про це повідомляє «Волинська правда».

Свято Успіння або Перша Пречиста, є одним із найулюбленіших церковних свят в Україні, а цього року воно припало ще й на недільний день. Отож, помолитися до храмів міста Луцька прийшли багато вірян.

Для прихожан луцького храму Всіх святих Землі Волинської УПЦ радість свята була особливою – святкову Літургію тут очолив вікарій Волинської єпархії УПЦ єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. До слова, богослужіння відбулося у нижньому храмі майбутнього кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської, що нині зводиться.

Святкова Літургія, за якої молилися багато вірян, була звершена і у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ КП. Богослужіння там очолив декан собору протоієрей Микола Нецкар.

Успіння є богородичним святом, отож воно є особливим для храмів, освячених на честь Божої Матері. Однією із таких церков Луцька є найдавніший із збережених донині православних храмів обласного центру – Свято-Покровський кафедральний храм УПЦ. Згідно досліджень істориків-краєзнавців, фундамент святині зберігся з XIII – XIV століть.

Святкову Літургію очолив протоієрей Миколай Рибчинський, а особливої краси богослужінню надав майстерний чоловічий спів хору студентів ВДС.

Згідно з усталеною благочестивою традицією, цього дня, як і кожного великого свята, багато вірян, які прийшли до храмів Луцька, приступили до Сповіді і Причастя, також до Причастя батьки приводили і маленьких дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus