USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани досі не отримали 11 мільйонів заборгованої зарплати

18 Лютого 2010 18:25
Торік прокуратура Луцька порушила 12 кримінальних справ проти боржників-роботодавців. Дев’ять кримінальних справ уже розглядається в суді, пише «Волинська газета».
За словами прокурора міста Луцька Олексія Решетника, у 2009-му до прокуратури надійшло 122 звернення від громадян про порушення трудового законодавства. У 2008-му таких заяв було 47.
«Найбільше люди скаржаться на невиплату чи тривалу затримку платні, на видачу зарплати в конвертах. Нарікають на відмову працедавця оформити належним чином трудові відносини. Що характерно: в багатьох випадках громадяни йдуть до нас не тоді, коли їх нелегально приймають на роботу. А вже тоді, коли їх протизаконно звільняють», - каже Решетняк.
Прокурор повідомив, що за порушення трудового законодавства роботодавців штрафуватимуть 50-ма неоподаткованими мінімумами. Або заборонятимуть протягом трьох років займатися певним видом діяльності. Крім того, порушника можуть покарати виправними роботами на строк до двох років.
За словами Решетника, у Луцьку більше десяти підприємств - злісних боржників. На перше січня лучанам заборгували понад 11 мільйонів гривень зарплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Gryc Показати IP 18 Лютого 2010 18:34
Гии!!! Прокурора звати - Олексій Решетник
знаючий Показати IP 18 Лютого 2010 22:53
А прокуратура реагує на заяви працівників "дуже оперативно",заробляючи бабло та кришуючи чиновників всякого штибу та чину.Корупціонери боряться з корупцією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus