USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани із 16-поверхівок від пожеж рятуватимуться самі

20 Квітня 2011 09:41
У луцьких 16-поверхівках ніяк не можуть встановити системи пожежної безпеки: якщо раптом у такому будинку виникне пожежа, то без належних протипожежних систем її ніхто не зможе загасити.
Про це 19 квітня під час наради з питань дотримання пожежної безпеки у багатоповерхових будинках розповів начальник управління МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.
У місті немає такої високої драбини, – Грушовінчук
Ще на початку липня 2010 на подібній нараді начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока запевнив, що вже виготовлена проектна документація і міська рада планує виділити 2 мільйони 492 тисячі гривень на відновлення цих систем у трьох луцьких висотних будинках. Тоді посадовець із міськради пообіцяв, що роботи будуть завершені до 15 жовтня 2010 року.
Тепер чиновники повернулися до обговорення цього питання, адже приписи пожежників так залишилися не виконані.
«Якщо не буде таких систем пожежогасіння, то як ми рятуватимемо людей, адже у місті немає такої високої драбини», – поцікавився Грушовінчук.
Він розповів, що у трьох 16-поверхівкиах, що на Київському майдані, вулиці Словацького та на проспекті Волі, не дотримано приписів пожежників, про які вже неодноразово йшлося.
«Не принципово, щоб були сигналізації в кожній квартирі. Для мене головне, щоб працювали системи димовиведення, був підпор повітря, система пожежогасіння. Те, що датчик буде стояти у квартирі чи ні, це не настільки важливо. Головне – оці моменти, адже це безпека людей», – наголосив Грушовінчук.
Де брати воду у нічний час?
Будинками, що на проспекті Волі та на вулиці Словацького, опікуються ЖЕКи, а багатоповерхівкою на Київському майдані – ОСББ «Наш дім».
Щодо двох будинків, яких обслуговують ЖЕКи, то заступник луцького міського голови Лариса Соколовська пообіцяла, що там встановлять такі системи у потрібний термін.
«У нас перевиконання бюджету на 106%, тому я вже піднімала це питання, щоб направити з міського бюджету сюди кошти», – сказала Соколовська.
Однак перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що міська рада вже не вперше дає такі обіцянки, а ще й досі не виконала потрібних робіт.
Водночас голова правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дім» Володимир Монархович запевнив, що у їхньому будинку все працює, однак є деякі проблемні питання.
«Зокрема нам потрібно забезпечити наявність рукавів для насосів, пожежні крани, системи димовиведення та пожежогасіння. Але це все маємо зробити за власні кошти», – розповів Монархович.
За словами голови правління ОСББ, коли будувався будинок на Київському майдані, була умова, що за кошти забудовника придбають спеціальну пожежну машину з драбиною потрібної висоти.
«Але, як бачимо, драбини й досі нема, тому нам потрібно самостійно подбати про свою пожежну безпеку», – зауважив Володимир Монархович.
Проте є ще одна проблема. Якщо всі протипожежні засоби будуть зроблені ідеально, то виникає питання: звідки в нічний час будинок братиме воду, адже її відключають у нічний час.
Однак посадовці вважають, що цю проблему можна вирішити і домовитися з КП «Луцькводоканал» щодо безперебійного постачання води у разі такої потреби.
Начальник УМНС в області Володимир Грушовінчук зобов’язав всі три будинки усунути недоліки у системах пожежогасіння до серпня 2011 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 20 Квітня 2011 10:25
А Соколовська взагалі адекватна? Хто знає? Бо за 6 років будучи на посаді і тиривши гроші з ЖКГ разом з шибою, і не вирішивши цього питання тепер хоче вирішити усі питання при виконанні плану у 106%? Навожу цитату її шефа Романюка: "городская власть поддержит их средствами, но со временем — когда решатся главные проблемы. Одна из них — оставшиеся мне в наследство долги города, составляющие почти 40 процентов годового бюджета. За последние 50 лет областной центр Волыни в таком плачевном финансовом состоянии никогда не был".(http://cn.com.ua/N655/region/viewpoint/1.html) 40% треба повертати!!! Лариса Миколаївно! Не заважайте працювати нашому меру!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus