USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани купуватимуть ялинки на спеціалізованих базарчиках

10 Грудня 2009 10:08
Мешканці обласного центру зможуть придбати ялинки та новорічні прикраси у 16 спеціально облаштованих місцях на вулицях і площах Луцька.
 
Виконком Луцької міської ради ухвалив рішення про розміщення пунктів із продажу хвойних дерев та новорічних іграшок до Новорічних та Різдвяних свят. Директор департаменту підприємництва Олександр Козлюк сказав, що рішення стандартне та традиційне. «Новий Рік відбудеться за будь-яких політичних обставин», - пожартував міський голова Богдан Шиба.
 
Подаж ялинок будуть контролювати луцькі міліціонери, муніципали та представники місцевої санстанції. Також підприємці, котрі торгуватимуть «лісовими красунями», змушені будуть укласти догорів із ЖКП про прибирання території.
 
У коментарі «ВН» Олександр Козлюк зазначив: для того, щоб торгувати ялинками, треба мати не лише договір на прибирання території, але й документи на ялинки із відповідними санітарними висновками та інформацією про їхнє походження. Заодно, потрібно заплатити і спеціальний збір для торгівлі ялинками і соснами – близько 80 гривень із продавця. Торгувати хвойними в області офіційно розпочнуть із 15 грудня. Завершать 14 січня 2010-го.
 
У Луцьку ялинки і новорічні прикраси продаватимуть на бульварі Дружби народів поблизу бібліотеки, на проспекті Соборності навпроти ринку «Північний», навпроти «Там-Таму», на проспекті Соборності, 26 та 11 (біля будинку побуту), біля РАЦС, на вулиці Дубнівській, 36, поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту, на вулиці Глушець біля магазину «Зелений світ».
 
Іще пункти продажу новорічних дерев облаштують на проспекті Відродження, 1, 3 та 6, на розі вулиць Січової та проспекту Відродження, на вулиці Героїв УПА поблизу магазину «Вишківський», на вулиці, на вулиці Конякіна, 14, на вулиці Гордіюк поблизу торгового центру «Фуршет», на вулиці Львівській біля магазину «Край». А ось на Театральному майдані торгуватимуть лише ялинковими прикрасами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лісовик Показати IP 10 Грудня 2009 10:25
Варварський звичай: тисячі гарних деревець зрізаються, а потім викидаються на смітник. І ми ще кажемо, що ми європейці. В Європі купують синтетичні ялинки, або живі, які після свят висаджуються у дворі.
seal Показати IP 10 Грудня 2009 10:47
Давайте краще прикрашати деревця ті, що ростуть біля будинків. І не обов'язково щоб це були ялини чи сосни. І природу збережемо, і оку приємно буде. А вдома, якщо вже так хочеться можна поставити просто кілька ялинкових гілочок. А, вцілому, згідний з лісовиком.
Грін Піс Показати IP 10 Грудня 2009 12:04
До речі чудові живі ялинки у горщиках продає "Зелене господарство" на Рівненській. Пахне, не облітає, а потім готове до висадки. А коштує дешевше ніж штучна.
Юка Показати IP 10 Грудня 2009 14:32
і я підтримую усіх коментаторів! не варто знищувати дерева заради кількаденної "штучної краси" у домівках (саме штучної, бо справжнє дерево повинне рости в землі і на вулиці)
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 19:30
я купуватиму невелику ялинку в горщику, буде додаток до колекції кактусів.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 14:19
Я також проти вируб дерев зарад кількох днів. Але коли це робить господарство яке спеціально до свят вирощує ялинки чи сосни то це ще нормально, а скільки є браконьєрів(охотніків за ялинами) оце вже страшно. Тож купуймо штучні або ті які можна потім висадити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus