USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Лучани вимагають пояснень від влади за нічну маршрутку. ДОКУМЕНТ

14 Листопада 2013 10:40
Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв вважає, що нічна маршрутка порушуватиме тишу в місті.

Про це він зазначив у листі-відповіді на звернення громадських активістів, які ініціювали та здійснили опитування лучан щодо необхідності запровадження в місті нічних перевезень. У ньому, зокрема, йдеться: «Враховуючи звернення депутатів, до яких постійно звертаються мешканці з проханням вплинути на забезпечення тиші у нічну пору доби, вважаємо, що запровадження нічного руху автобусів є недоцільним».

Текст звернення на сторінці у Фейсбуці виклала Олена Ковальчук.

Заступник міського голови Тарас Яковлєв також посилається на дані досліджень (у тексті – «обстежень») без зазначення періоду їх проведення, згідно яких пасажирський транспорт у денну пору курсує із наповненістю 50-60%, тож у нічну пору наповнюваність окремих маршрутів буде ще меншою, а отже, це дає підстави для незапровадження нічної маршрутки в Луцьку.

Отриманий лист викликав неабияке здивування, адже у зверненні до Луцького міського голови від 7 жовтня 2013 року вони надали «живі» підписи близько 2 тисяч лучан, а також пропонували організувати «круглий стіл» або робочу групу за участю представників громадськості, міської влади і перевізників для того, аби детальніше обговорити можливість запровадження нічної маршрутки, її часу, напрямку курсування та вартості проїзду (лист додається).
Наразі, маємо на меті ознайомитися з документами, які підтверджують результати дослідження пасажиропотоку у Луцьку і на які опирається заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв, - йдеться у повідомленні.



Нагадаємо, що опитування та збір підписів під зверненням до Луцького міського голови відбулися у серпні-вересні 2013 року представниками ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації», ВОГО «Волинський прес-клуб» та Студентською радою СНУ ім. Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2013 10:51
Шановний депутат Яковлев, 100% наповненість маршрутки - це коли зайняті всі сидячі місця, не забувайте що в маршрутних таксі стоячих місць бути не повинно. В Луцьку немає жодної маршрутки яка б проїхала маршрут з наповненістю менше за 120%! В години пік наповненість перевищує 300% на окремих маршрутах. Самим доцільним є не введення нічної маршрутки, а введення нічного тролейбуса і взагалі заміна всіх маршруток на тролейбуси.
23 до Лучанин Показати IP 14 Листопада 2013 11:11
Якщо вже вирішили залишити свій коментар, то потрібно хоч трохи бути обізнаним зі справою. Якраз таки, якщо конструкцією автобуса передбачено можливість стоячих місць, то він може перевозити і сидячих і стоячих пасажирів. Всі маршрутки, які курсують містом мають таку можливість. І наповненість на 100% означає що там їде(так як передбачено документацією на транспортний засіб) 19 сидях і 22 стоячих одночасно. Про які 300% говорите? 125 людей оночасно(не за весь маршрут а одночасно) має проїхати при 300% наповненості. Не верзіть дурниць
TFA до Лучанин Показати IP 14 Листопада 2013 11:39
А років 4-5 тому їздили 2 нічні тролі до 3-ї ночі.
Маня Показати IP 14 Листопада 2013 10:52
Оце да маршрутка порушує спокій,кому йому.ю Він їздить цією маршруткою він їздить на шикаронму авто.В цього Яковлєва все в порядку з головою,щоб таке плести.А таксі не порушує йому спокою чи це його машини курсують і йому мало бабла скинуть.Вона якраз ця маршрутка потрібна простому люду, а не вам можновладцям.Як можна тке городити
Оксана Показати IP 14 Листопада 2013 11:01
маршрутка №4 що курсує вранці їздить заповнена дійсно на 300 %.
Маня Показати IP 14 Листопада 2013 11:06
Вранці всі майже їздять заповнені, особлививо 10.Але, кому ми потрібні у нашій країні.
Тарас Показати IP 14 Листопада 2013 11:08
Яковлев оборзел. Тишу порушуватиме йому. А бари, ресторани не порушують тишу???????????
Александр Показати IP 14 Листопада 2013 11:25
Я не понимаю одну вещь: ведь это ерунда, которую городская власть реально МОЖЕТ сделать БЕЗ привлечения существенных финансовых вливаний, где можно ХОРОШО пропиариться! Откуда такая глупость, Тарас? Ну как еще можно объяснить нежелание пустить маршрутку раз в час ночью кроме как сговором с владельцами такси, которых в раде не так уж и мало, причем очень патриотических! Мало людей - сделай 5 грн проезд! Не ищи причины, ищи возможность!
ВАНЯ Показати IP 14 Листопада 2013 12:24
ТАРАС ТИ ПРАВИЙ СТОПРОЦЕНТНО.а БАПРИ ЯКІ ГОРЛАНЯТЬ У ЖИЛИХ БУДИНКАХ ЦІЛУ НІЧ І ПЯНІ ОРГІЇ БІЛЯ БУДИНКІВ У ЦИХ МАГАЗИНЧИКАХ ЩО ПОНАБУДОВУВАЛИ БІЛЯ БУДИНКІВ НІКОМУ НЕ МІШАЮТЬ ВІН НЕ ЗАПИТАВ ЦЕЙ ЧИНОВНИЧОК.а ТУТ ДІЙСНО ПРОСТО ЗРОБИТИ ДЛЯ ПРОСТОГО ЛЮДУ ЩОБ НЕ ЇХАВ НА ТАКСІ ЗА ГРН ЯКІ ДЕРУТЬ ТАКСИСТИ З РОБОТИ ДОДОМУ ЧИ З ГОСТЕЙ О НІ. ПОСТО НЕЛЮДИ ІНАКШЕ НАЗВАТИ НЕ МОЖНА
Таксист Показати IP 14 Листопада 2013 12:55
Молодець Яковлев! Дбаєш за нас - таксистів. Нам бабло треба заробляти, а не маршрутчикам. Наш сервіс кращий. І ми в ночі тихенько їздимо... З тобою розрахуємось!
Bobryk Показати IP 14 Листопада 2013 14:25
У Києві таксі з Подолу на Осокорки після 23-00 80 грн(хто знає Київ зрозуміє яка там відстань) у Луцьку в цю ж пору від Золотого Дракона на ДПЗ через Рованці 55 грн (при чому по лічильнику). Пахне зговором власників, яких хтось кришує і після 23-00 не дозволяє їздити маршуткам на ДПЗ бо вони порушують тишу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus