USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк у сотні бізнес-перспективних міст України - на 15-ому місці

23 Липня 2013 07:00
Луцьк - на 15-ому місці у рейтингу найбільш інвестиційно-привабливих і бізнес-перспективних міст України.

Критерії, згідно з якими визначався рейтинг міст, - абсолютно різні. Наприклад, місто оцінювали з точки зору зацікавленості національним та іноземним інвесторами, згідно з динамікою середньої зарплати і чисельністю населення. Кожен із пунктів оцінювали за бальною системою і після підбиття підсумків визначили рейтинг. Про це інформує видання Forbes.

Окремо розробники рейтингу опитали працівників банківського сектора, роздрібної торгівлі і громадського харчування.

Важливим пунктом дослідження назвали рівень корупції, ступінь освіченості громадян, їх купівельну спроможність, ріст середньої зарплати, вартість житлової нерухомості.

У повідомленні також йдеться, що розробники рейтингу вивчили динаміку розвитку малого бізнесу, «відкритість» органів влади, вплив облдержадміністрацій на інвестиційний клімат, економічну стабільність міст та інші показники.

Згідно з аналітичним висновком видання, Луцьк опинився на 15-ому місці. Щоправда, другий рік поспіль, Донецьк посів першу сходинку рейтингу. Місто, мовляв, - найпривабливіше для розвитку бізнесу в Україні.

До речі, Донецьк – одне з небагатьох українських міст, де не зменшується кількість населення. Проте, щодо розвитку інфраструктури Донецьк ще потребує значних капіталовкладень.

Ще одне місто, що активно змінюється, – Вінниця. Воно піднялося у рейтингу на декілька сходинок. Місто – один із лідерів у темпах зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. Щодо впровадження різних інновацій, Вінниця є прикладом не лише для інших міст, але й столиці України, впевнені експерти.

У цілому, містам у рейтингу слід розвиватись і надалі. Адже за інтегрованим показником, місто-лідер набрав лише 85 балів зі 100 можливих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ха-ха Показати IP 23 Липня 2013 11:40
Бредові рейтинги. Донецьк 1ше місце? Ви бачили той Донецьк- це жах, ще б Кривий Ріг поставили. Місто бандюків і корупціонерів ( Ахметов сіті).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus