USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк буденний: вулиця Чайковського. ФОТО

28 Вересня 2012 16:02
Ця невеличка вуличка «сховалася» поміж виноградників і квітів у Середмісті древнього Луцька. Вона начебто визирає своїми очима-вікнами поодиноких будинків, одягнених у зелено-жовті шати осіннього листя.

Трішки зверхньо так визирає. Напевно тому, що завжди носила імена лише видатних особистостей. Як от, одразу після формування, поміж першою і другою Світовими війнами – єзуїтського проповідника і публіциста Петра Скарги.

З 1941 до 1944 вона йменувалася на честь українського драматурга Тобілевича, а після визволення Луцька від фашистських загарбників, з 1944 й донині своїм ім’ям ця вуличка завдячує російському композиторові, диригенту, педагогові Петрові Чайковському.

Пролягає вулиця Чайковського від Заповітної до Короленка.
















Використано матеріали з книги «Вулиці і майдани Луцька» Вальдемара Пясецького.

Підготувала Вікторія ПОЛІЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 28 Вересня 2012 17:57
Молодці - дуже подобається рубрика!
погана послуга Показати IP 1 Жовтня 2012 09:10
Рубрика то хороша, але прочитають наші обранці про Чайковського і завтра перейменують, наприклад, на "імені Богдана Шиби"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus