USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк і Люблін поглиблюють співпрацю у транспортній сфері

13 Серпня 2013 10:10
Делегація Люблінського муніципалітету та «MPK Lublin» (Люблінського підприємства електротранспорту), яку очолили Голова ради міста Люблін Пьотр Ковальчик та віце-президент міста Люблін Гжегож Шємінські, прибула до Луцька. Про це повідомили у Луцькій міській раді.

З делегацією зустрілися Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутат Луцької міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Роман Бондарук, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

На зустрічі обговорили питання співпраці у транспортній сфері.

Очільник міста наголосив, що між Луцьком і Любліном налагоджена хороша співпраця, а також зазначив, що для Луцького підприємства електротранспорту у Любліні придбали 10 тролейбусів, знятих з експлуатації, які ще у хорошому стані. Він зауважив, що, на жаль, у міському бюджеті немає коштів на придбання нових тролейбусів. З його слів, є надія на державну програму щодо підтримки і розвитку електротранспорту. Міський голова наголосив, що нині практично 86 % транспортного парку ЛПЕ зношено і їх вже необхідно змінювати.

Також міський голова зазначив, що Луцьк спільно з Любліном та Івано-Франківськом виграв грант в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 щодо розвитку мережі співпраці ЦНАПів.

Окрім того, секретар міської ради Григорій Пустовіт подякував владі Любліна за те, що відкрили у себе сквер імені Т.Г.Шевченка та видали «Кобзар». «Коли є тепло і щирість у стосунках, то це відчувається на відстані», – наголосив секретар міської ради.

Своєю чергою, депутат міської ради Роман Бондарук зауважив, що у Любліні є хороший досвід функціонування органів самоорганізації населення за зразком наших ОСББ. За його словами, це дуже важливе і актуальне для нас питання.

Представники делегації розповіди, що нині у Любліні працюють над впровадженням електронного квитка. Також представник підприємства «MPK Lublin» зазначив, що українська корпорація «Богдан» виграла тендер на поставку нових тролейбусів на їхнє підприємство.

Зацікавлений Луцький міський голова і у питанні розробки транспортної схеми міста, впровадження електронного квитка. Однак, стверджує, що виникатимуть проблеми, адже у місті є пільговики і нема адресної допомоги.

Нагадаємо, делегація з Люблінського муніципалітету та «MPK Lublin» (Люблінського підприємства електротранспорту) відвідає Луцьке підприємство електротранспорту.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1488 Показати IP 13 Серпня 2013 11:34
краще нехай поглиблять співпрацю на таможні бо стояти по півдня це капець не файно.
valar Показати IP 13 Серпня 2013 12:20
"українська корпорація «Богдан» виграла тендер на поставку нових тролейбусів на їхнє підприємство" - дивно. Там в них такі Єльчі та Неоплани їздять, навіщо їм ця фанера, яка після року експлуатації розлазиться по швах?
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2013 12:33
Клас! співпаця. Ми їм новенькі "Богдан"и з кондиціонерами, а вони нам зняті з експлуатації.
СВС Показати IP 13 Серпня 2013 14:06
Мы им наши,выготовленные на Луцком автозаводе, новенькие,а они нам металлолом,который отработал свой срок.Это называется содружество.Хочется спросить у руководителей города,области,госсударства:Когда вы научитесь уважать свою нацию, свой народ,город ,область,госсударство??????Сколько еще времени будите издеватся над украинским народом.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus