USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк залишається одним із найзабрудненіших міст України

22 Серпня 2013 16:13
Основне джерело забруднення повітря у місті – автотранспорт. Про це повідомили під час засідання комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

Про екологічну ситуацію у Луцьку доповіла заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук під час засідання профільної комісії, що відбулося 22 серпня.

З її слів, рейтинг забруднення міст вираховується за індексом забруднення атмосфери. У середньому в Україні показник індексу становить 8, у Луцьку він становить 7,5. Згідно з підсумками 2012 року місто посіло 20 місце в Україні за рівнем забруднення атмосфери. Індекс має тенденцію до зменшення у Луцьку, адже у 2012 році він став найнижчим за роки незалежності. Зменшилася і концентрація пилу, сірки та азоту в атмосфері.

Обласний центр гідрометеорології здійснює спостереження за станом повітря на трьох стаціонарних постах, що розташовані на вулицях Шопена, Конякіна та Рівненській, де найбільше транспортне навантаження.

Як повідомила Вікторія Тимощук, торік лише 7% шкідливих речовин потрапило у повітря від підприємств міста. Основне джерело забруднення (93%) - викиди пересувних джерел, здебільшого автотранспорту. Так, містом щодня курсують 240 автобусів, що обслуговують міські маршрути, приблизно 400 приміських транспортних засобів. Окрім цього у місті зареєстровано понад 50 тисяч особистих автомобілів. Значна кількість старих автомобілів не відповідають екологічним нормам, влітку збільшується потік транзитного автотранспорту. У спекотний та безвітряний період викиди не підіймаються догори. Загальна маса викидів становить 11 тисяч тонн - 58 кілограмів шкідливих речовин на одного мешканця.

В управлінні екології та природних ресурсів запропонували чимало заходів для поліпшення екологічної ситуації у місті. Зокрема, збільшити площі зелених насаджень та добудувати об’їзну дорогу, замкнувши її в кільце за межами міста, обмежити рух транзитного транспорту містом. Також важливим є збільшення кількості одиниць електротранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
турист Показати IP 22 Серпня 2013 19:23
Мене особисто вкрай неприємно вразила густа чорна хмара чорного,смердючого диму,яким інтенсивно забруднюють повітря-обдаючи ним перехожих-деякі водії жовтих міських маршруток! Немає контролю за цим з боку міської влади-ніколи не буде і здоров'я у людей.
Володя до турист Показати IP 22 Серпня 2013 20:37
в цивілізованих країнах мери показують приклад пересівши на екологічні види транспорту тим паче в літній період та наш від жоповозки не відмовиться а буде тільки лялякати про "розвантаження центра міста від приміськиїх маршруток" забуваючи що ті хто їздять в маршрутках "економлять" кількість викидів ...
@ Показати IP 22 Серпня 2013 20:38
залиште лише нові тролейбуси, а маршрутки там де немає ліній
апазіція Показати IP 22 Серпня 2013 21:51
Спасіба меру Миколі Романюку за брудне повітря та "Буратіно".
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2013 23:58
Щось у вас з арифметикою. 20 місце це найчастіше серед 23.не вводьте людей в оману. Але з останніх публікацій на сайті все ясно - попереду вибори . Чи не ранувато дехто стартонув?А Романюку бажаю триматися . Розумні оцінять роботу.А ті яким все не так такими і залишаться.
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 09:33
20 місце із 23 міст які моніторили це супер. Для того хто писав цю статтю пояснюю,якщо я навчаюся на 4 за 5 бальною системою,то це добре. В самій статті позитив,а заголовок навпаки.Може цей заголовок до іншої статті?
Житель з Відродження 26 Показати IP 23 Серпня 2013 09:45
Шановний Микола Ярославович! Киньте ви той двір і тих скандальних бабів.Переведіть дорожників у наш двір і ми вам тільки подякуємо.
Софія Показати IP 23 Серпня 2013 10:12
Не все так погано у нашому місті. Добре, що ми не в числі перших по забрудненню. Журналіст трохи наплутав, з ким не буває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus