USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька мерія створить виборчий реєстр немічних та інвалідів

22 Квітня 2010 12:45
Відділ ведення Державного реєстру виборців Луцької міськради ініціює створення на базі лікарень єдиної бази даних про інвалідів.

Відтак, людям з обмеженими фізичними можливостями буде легше оформляти відмітку про постійну нездатність самостійно пересуватися в Реєстрі виборців, - повідомляє прес-служба міськради.

Саме цій темі була приурочена нарада з керівниками міських поліклінік, геріатричного пансіонату, територіального центру соціального обслуговування,

Предстаникам лікувальних закладів було наголошено на важливості збору та підтримки в актуальному стані інформації про тих людей, які за станом здоров’я або через похилий вік мають статус нездатного самостійно пересуватися. Відмітки про це проставляються на постійній основі у Реєстрі виборців і в подальшому це позбавляє людей необхідності перед виборами збирати медичні довідки чи вкотре писати заяви про голосування на дому.

Спеціалісти відділу ведення Реєстру також провели навчання з правильного заповнення полів відомостей. А також надали присутнім необхідні для роботи матеріали: довідники сучасного адміністративно-територіального устрою, перелік геонімів – вулиць і проспектів Луцька, список перейменованих адресних об’єктів і програму перевірки вхідних форм.

На нараді було також прийнято рішення надати лікувальним закладам відповідно до територіального поділу міста вже існуючу в Реєстрі інформацію щодо неповносправних для перевірки та формування початкової бази даних таких осіб.

Довідково:

Персональні дані Реєстру про постійну нездатність виборців пересуватися самостійно поновлюються щокварталу.

Відомості подаються органу ведення Реєстру за встановленою ЦВК формою керівником районного, міського органу охорони здоров’я, установи соціального захисту, сільським, селищним, міським (у містах, де немає органів охорони здоров’я, установ соціального захисту) головою.

Інформацію про свою неповносправність виборець може подати особисто або письмово уповноважити на те будь-яку іншу особу, яка доглядає чи допомагає інваліду.

До звернення додається документ (належно засвідчена копія документа), який підтверджує факт постійної нездатності виборця пересуватися самостійно. Такими документами можуть бути довідки медико-соціальної експертної комісії або органу соціального захисту населення тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus