USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька мерія залишила «експериментальну» ціну у «п’ятнадцятках»

29 Грудня 2010 14:45
Луцький виконком продовжив на 2011 рік термін дії тарифу на проїзд у маршрутних таксі №15 та №15а вартістю у 1,5 гривні.

Про це йшлося 29 грудня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, – пише «Волинська правда».

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц експериментом втішений – каже, що на маршруті зросла кількість пасажирів. «Тариф покриває витрати», – додав він.

Він нагадав присутнім, що тариф був введений у дію 22 червня 2010 року опісля тривалого страйку тролейбусників, а далі продовжений із вересня і до 31 грудня.

Щодо заборгованої заробітної платні, то нині її розмір становить 1 мільйон 995 тисяч гривень. Заробітна платня і досі виплачується тролейбусникам частинами.
«Виплачуємо 312 тисяч за вересень, 120 тисяч вже виплатили за жовтень і мізер виплачуємо за листопад», – зауважив Володимир Пуц.

Також директор ЛПЕ розповів, що в Україні діє 45 тролейбусних управлінь, проте жодне з них не є прибутковим. Він нагадав і суму заборгованої виплати із лізингу маршрутних таксі – 1,8 мільйони гривень.

Заступник Луцького міського голови Василь Байцим зауважив, що є чимало охочих, які хочуть узяти в оренду підприємство луцьких тролейбусників.

Проте тоді доведеться пояснювати лучанам, чому зросла вартість проїзду у маршрутках, приміром, до 3 гривень.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що ЛПЕ однозначно віддавати в оренду не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Каттані Показати IP 29 Грудня 2010 15:55
Що значить "залишила" стару ціну? Це лучани повинні радіти і плескати в долоні? Навіть означені 1,5 гривні для такого маршруту, як №15 забагато. Протяжність маршруту становить 8 км, реально ж людина їде не більше 4 км. Візьміть приклад хоча б Львова, де за 1,75 грн. їдеш з масиву Сихів до центру (більше 20 км), або іще далі. Так що цифри, однозначно, неспівставні і не в користь наших маршруток і лучан.
Байциму Показати IP 29 Грудня 2010 16:16
Якщо є охочі взяти ЛПЕ в оренду, то козлу зрозуміло - воно прибуткове. Просто керівництво ЛПЕ крало готівку - всі про це знають. Припиніть красти - і ніякої оренди.Бажаючі - нехай куплять нові тролейбуси і орендують тролейбусні лінії. Байциму вже нічого вкрасти - вирішив ЛПЕ. Коли слізно просився проголосувати за його призначення на посаду заст. мера - обіцяв будувати аеропорт, призначили - забув про будівництво аеропорту - взявся за ЛПЕ . Во брехун!!!
Стрийко до Байциму Показати IP 4 Січня 2011 11:51
Тобто, якщо я Вас вірно зрозумів, заступник мера з економіки повинен займатись винятково аеропортом?
Економіст Показати IP 7 Січня 2011 21:46
Заступник мера з економіки нічим толком займатись не буде. І не тому, що коло його обов'язків надто широке, а тому, що п.Байцим ніде не відзначився якимось вагомими досягненнями, а так-перекочовує з посади на посаду, з міста-в область і,знов- в місто. Чим він такий зручний для всіх влад?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus