USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада вимагає покарати тих, хто вчинив «криваве побоїще» у парламенті

17 Грудня 2010 14:56
Депутати Луцької міської ради 17 грудня звернулися до Президента України Віктора Януковича та генерального прокурора Віктора Пшонки з закликом «припинити політичні репресії» та «переслідування» лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко та інших опоцизіонерів.

Депутати вимагають «притягнути до кримінальної відповідальності депутатів Верховної Ради від Партії регіонів, які вчинили криваве побоїще в стінах Верховної ради 16 грудня 2010 року».

«Ми не можемо погодитися зі зміною державного курсу на відмову від демократії, наступом влади на права людини, впровадженням цензури у засобах масової інформації, переслідування опозиції. В державі цинічно витоптуються ті паростки демократії, які саме проросли у нашому суспільстві за останні роки, як розгортається наступ на українську мову, українську культуру і навіть на українську історію», - йдеться у звернені.

Депутатів обурили події 16 грудня 2010 року у Верховній Раді, коли депутати-регіонали, побили депутатів-бютівців, які блокували трибуну.
Окрім цього у зверненні йдеться про обурення щодо переслідування опозиції і протестувальників проти прийняття Податкового кодексу, порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.

За доповненням депутата Андрія Калахана була внесена правка про недопущення застосування сили правоохоронними органами проти журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

Окрім цього «свободівець» Святослав Боруцький вносив пропозицію звернутися до Президента взагалі розпустити Верховну Раду і дати адекватну оцінку подіям. Проте, його ініціативу не підтримали.
За звернення проголосувало 36 депутатів, 2 утрималося, 3 проти, 2 не голосувало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГО Захист прав Показати IP 19 Грудня 2010 10:17
Шановні депутати - БЮТівці, Свободівці!!! Бютівці 5 років дерибанили комунальну власність, довели місто і народ "до ручки". Ми Вас вибрали не для того, щоб Ви приймали звернення на захист Тимошенко. В неї достатньо грошей, щоб найняти 100 адвокатів і нехай її захищають. Якщо ви вирішили займатись політикою на засідання міської сесії, то складайте повноваження і їдьте в Київ на майдан, виходьте на мороз на площу Лесі Українки в м. Луцьку - і займайтесь політикою,скільки Вам влізе. Міська рада - це не політична організація, а сесійна зала - не місце для політичних розборок. Тай з правової точки зору: Ваше звернення - банний лист на заднє місце. Займіться встанволенням економічно обгрунтованих тарифів на комунальні послуги, проведіть тотальну інвентаризацію комунального майна станом на 01.11.2010 року, ревізію використання бюджетних коштів і встановіть - скільки і хто із БЮТіців вкрали за останні 5 років в місько територіальної громади, направте по кожному злодію матеріали прокурору м. Луцька Решетнику О.Л. Прийміть реальний соціальний бюджет міста на 2011 рік, відшукайте тіньові джерела його наповнення. Прошу ВН опублікувати інформацію про те, хто із депутатів вніс політичне питання на обговорення сесії, хто із депутатів витрачав робочий час сесії на його обговорення, тобто, перевищував владні повноваження, хто і як голосував за прийнятят рішення про направлення зазначеного звернення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus