USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька міськрада забирає в облспоживспілки найбільший ринок

23 Липня 2013 14:33
Із вимогою розірвати з обласною спілкою споживчих товариств договір оренди земельної ділянки під Завокзальний ринок Луцька міська рада звернулася до суду. Розгляд справи розпочався 23 липня у Господарському суді Волинської області, – інформує IA ZIK.

Позивачем у судовому засіданні була заступник начальника юридичного відділу міськради Наталія Юрченко. З її слів, облспоживспілка не виконала взяті на себе договірні зобов’язання. Зокрема, не провела інвентаризації торгових місць на ринку, а з підприємцями не уклала договори оренди на той самий термін, що орендує землю, - тобто на 22 роки. Окрім того, наголосила Юрченко, спілка не підготувала проект реконструкції ринку.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ОБЛСПОЖИВСПІЛКА ХОЧЕ "ВИКИНУТИ" ПІДПРИЄМЦЯ З РИНКУ

Як інформує IA ZIK, натомість, представники відповідача - адвокати Федір Данилік та Віталій Сорока, а також перший заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут - цілком заперечили позов.

Вони вказали, що інвентаризували торгові місця на ринку ще за часів міського голови Богдана Шиби. А в додаткових угодах до договору оренди не прописано терміну, впродовж якого із підприємцями мали би укладатися угоди оренди на 22 роки. «То, може, зобов’язання ще не настало?», – запитав один із адвокатів спілки.

«Ми ці угоди можемо підписати і через рік, і через десять років», – зазначив згодом Горгут.

ЧИТАТИ ЩЕ: РИНОК У ЛУЦЬКУ ХОЧУТЬ ЗРОБИТИ "КОМУНАЛЬНИМ"


Відповідачі відзначили, що спілка виконує взяті на себе зобов’язання: земельну ділянку використовує за призначенням, орендну плату перераховує вчасно.
А щодо проекту реконструкції, то жодних дозвільних документів, мовляв, на роботи із малими архітектурними спорудами не потрібно. Тож цей пункт угоди виконати, нібито, нереально.

У повідомленні йдеться, що 29 травня Луцька міськрада проголосувала за дострокове розірвання з обслспоживспілкою договору оренди земельної ділянки під найбільшим торговищем міста - Завокзальним ринком.

ЧИТАТИ ЩЕ: У КОНФЛІКТІ НАВКОЛО ВАРШАВКИ РОМАНЮК ПОБАЧИВ ПОЛІТИКУ

Ще на початку травня 2011 року луцька мерія віддала на 22 роки в оренду облспоживспілці земельну ділянку площею 3,5 гектара, де розташований найбільший ринок міста. Водночас спілка брала на себе низку зобов’язань. Зокрема, до 1 травня 2012 року розробити та погодити проект реконструкції ринку. Також керівництво спілки мало укласти з підприємцями, які торгували на базарі, договори оренди на 22 роки.

Натомість, було підписано інвестиційний договір, на підставі якого облспоживспілка надала більше мільйона гривень на будівництво в Луцьку пішохідного мосту біля залізничного вокзалу.

Однак згодом виникла конфліктна ситуація. Підприємці заявили про тиск з боку облспоживспілки. Отож для врегулювання конфліктної ситуації міськрада створила тимчасову контрольну комісію. Її очолив Андрій Козюра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ігор Показати IP 23 Липня 2013 14:45
Аж смішно " Її очолив Андрій Козюра" Можливо він хоче побудувати ВЕЛИКЕ бурітіно там, або буде навмисно затягувати всі справи шоб знущались з підприємців. Я погоджуюсь що там жах і навіть нерозумію що там і до чого... Але думаю такі речі треба віддавати очолювати врегулбовувати конфлікти Успішним а не невдахам які плюють на постанови суду і заборони і будують свої горе торгові центри в які ніхто незаходить... вони навіть відкриття робили тільки для свого бамонту... слава богу свідомі люди у нас і в горе буратіно неходять!
СВС Показати IP 23 Липня 2013 14:52
Забрати.Споживспілку розігнати.Пузатих, мордатих, жопатих всіх на нари..............
лучани Показати IP 23 Липня 2013 15:26
Давно пора розігнати цю клоаку, розсадник торгівлі контрабанди,дешевих та крадених товарів. Лучани заслуговують сучасний торговий центр і нехочуть місити болото.
До лучан Показати IP 23 Липня 2013 15:44
А кто Вам мешает пойти в универмаг и ювант , не месить грязь и по большей цене купить контрабандный , краденый, дешевый товар? Смешно читать....
Корінний лучанин до До лучан Показати IP 23 Липня 2013 17:55
РОЗСМІШИВ ДО СЛІЗ, АЛЕ ЗАУВАЖИВ З ГУМОРОМ І ПРАВДИВО!!! Я теж такої думки!
дідо Показати IP 23 Липня 2013 18:42
Так давайте не будемо розганяти бабок.які торгують пальоною горілкою та сигаретами,чи збережемо наркопритони. "Варшавка" -це торгівля з порушенням законів та постанов, з скотськими умовами для покупців та торгівців.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 23 Липня 2013 21:16
А що вони не з'являться в іншому місці, якщо таке явище існує! А навіщо, питається, все в купу мішати !? А НИЗЬКІ ПЕНСІЇ ТА ЗАРПЛАТИ - ЦЕ ЩО,НЕ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНІВ ТА ПОСТАНОВ і ЗРЕШТОЮ КОНСТИТУЦІЇ, ЯКУ ДУЖЕ "ЛЮБЛЯТЬ ТА ПОВАЖАЮТЬ"! НАРОД НАШ ЖИВЕ ПОРІВНЯНО БІДНО,ЩО ХІБА НЕ ВИДНО, ЩО ТУТ ЩЕ КАЗАТИ!В НАС КРИЗА НЕ ЗАВЕРШИЛАСЬ,ВСЕ ЩЕ ПОПЕРЕДУ. В КОГО Є ОЧІ ТОЙ БАЧИТЬ, ЩО В КРАЇНІ РОБИТЬСЯ.
скептик до Корінний лучанин Показати IP 24 Липня 2013 11:09
+1 Підтримую. Не розумію до чого тут наркопритони. Держава не може зараз забезпечити гідний рівень життя, а от податки і збори за ввезений товар забезпечили на "гідному" рівні. А пенсіонерам і малозабезпечиим також потрібно одяг купувати! НЕ думаю, що вони це можуть зробити в бутіках ЦУМу чи інших торгових центрі. Доречі в тих торгових центрах 80% тої самої контрабанди + Китаю. Лише об'єми ввезення дещо інші.
Виктор Показати IP 23 Липня 2013 22:08
Реконструкция рынка идет полным ходом(за наши деньги)!Когда же мы получим договора?!
Івасик Показати IP 24 Липня 2013 09:37
Хтось хоче погратись в політику. Все одно нічого ні в кого не вийде. Поміняється влада, тоді можна говорити про щось, а так балачки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus