USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцька «Наша Україна» відзвітувалася за чотири роки

2 Вересня 2010 16:08
Представники депутатської фракції Луцької міськради «Наша Україна» вважають свою п’ятирічну роботу у раді «конструктивною, системною та злагодженою».

Про це 2 вересня під час прес-конференції повідомив голова міської парторганізації Анатолій Пархом’юк.

Він нагадав, що у 2006 році до складу фракції увійшло 11 депутатів, з них сім депутатів є членами партії «Наша Україна», двоє представляли Партію промисловців і підприємців, один член «Народного руху України» і один позапартійний депутат.

Не зважаючи на зміну політичної кон’юнктури та зміну окремими депутатами партійної приналежності, склад фракції залишався сталим протягом чотирьох років каденції.

На думку депутата міськради та голови фракції Андрія Козюри, це свідчить про те, що «Наша Україна» вміє об’єднувати людей, не залежно від того, які політичні сили вони представляють, а на основі конкретних дій, ідеології, платформи, на основі питань, які необхідно вирішити місту.

Обранець згадав низку програм, які ініціювала фракція, і змогла затвердити на сесії міськради. Зокрема, мова йде про проект Статуту територіальної громади міста Луцька, який визначає основні засади та загальні аспекти життя громади, рішення «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста Луцька» «Правила утримання тварин у місті Луцьку», «Про впорядкування діяльності у сфері грального бізнесу на території міста Луцька».

Також фракція розробила міську програму сприяння створенню та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2007-2010 роки, що була затверджена на сесії Луцької міської ради. За словами депутата якщо на початку каденції у Луцьку було 20 ОСББ, то тепер їх кількість сягає 70.

Проте, за словами депутата не вдалося досягти порозуміння з владою щодо фінансування цієї програми, адже за чотири роки жодних коштів для реформування галузі ЖКГ за допомогою створення ОСББ не було виділено.

Протягом 2008 року депутати фракції ініціювали передбачити в бюджеті міста кошти для будівництва житла для молоді та доступного житла.

Депутат Козюра також нагадав, що фракція домоглася звільнення керівництва збиткових комунальних підприємств міста, таких як «Луцьке підприємство електротранспорту», «Зелене господарство», що дало змогу провести реформування на КП.

Депутат Лариса Духневич, яка очолює комісію по охороні здоров’я, каже, що робота у раді була тяжкою, адже до кожної сесії необхідно ретельно готуватися, а протягом дня розглянути декілька сотень питань. Проте медик зізнається, що пишається, що є членом саме цієї фракції і цінує її за демократизм, відсутність тиску, розмежування на напрями.

Вона каже, що хоче на медицину є низка нарікань і з боку пацієнтів, і медиків, все ж таки за чотири роки вдалося відремонтувати пологовий будинок, дахи медичних закладів, закупити вартісне медичне обладнання, утеплити приміщення.

Духневич зазначила, що майбутні вибори до місцевих рад є важливим і вона вірить, що громада обере своїх представників, які дійсно будуть захищати інтереси міста і впливати на ситуацію у Луцьку.

Довідково:

Нині у фракції «наша Україна» перебуває 6 членів партії «Наша Україна», 2 позапартійних, по одному представнику партій «Єдиний Центр», «Сильна Україна» та Народного руху України. Фракція «Наша Україна» є другою за чисельністю фракцією в Луцькій міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus