USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцька поліклініка №1 загрожує життю людей?

15 Липня 2011 11:51
Луцька міська поліклініка №1 потребує термінового ремонту фасаду, адже стан будівлі може загрожувати життю людей, а відтак і травматизмом.
Про це під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у п’ятницю, 15 липня, повідомив головний лікар установи Ігор Гнетньов (на фото).
Фасад вже на третину був частково відремонтований, однак, аби виконати решту роботи, необхідно фінансування в розмірі 800 тисяч гривень. Ремонт приміщення передбачає також його утеплення, розповів головлікар.
Гнетньов каже, що заміна вікон у 2009 році та уже утеплена частина фасаду дозволила зекономити до 60 тисяч гривень в рік.
Не вистачає в поліклініці також необхідного рентгенодіагностичного та фізіотерапевтичного обладнання. Терміново заклад потребує і нового флюорографа, а також обладнання для обслуговування пацієнтів, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
Не зважаючи на те, що поліклініка розрахована на 1 200 щоденних відвідувачів, через відсутність достатньої кількості лікарів не вдається уникнути черг та скарг пацієнтів на поліклініку. За словами головного лікаря, в місті створено 25 дільниць сімейного типу, однак є лише 16 сімейних лікарів.
Таку нестачу Гнетньов пояснює невеликим зарплатами медперсоналу. Зокрема, середня щомісячна плата медсестри становить 1200 гривень, а лікаря – 1700 гривень.
«Це нагадує 1994 рік, коли подібна ситуація була з вчителями, які їхали у Польщу на заробітки. Зараз зв’язків не потрібно, аби влаштуватися на роботу в медзаклади. Єдине – хірургом працевлаштуватися проблематично. Решті – легко», - висловився член виконкому та перший заступник міського голови Святослав Кравчук.
«Однак випускники навчальних медзакладів йдуть у фармацевтичні фірми, де зарплати вищі. Така ситуація по всій країні, а не лише Луцьку. Професія сімейного лікаря не є престижною», – додав він.
У підсумку виконком вирішив загалом визнати доброю роботу головного лікаря поліклініки та продовжити йому трудовий контракт, а при формуванні бюджету на 2012 рік також врахувати необхідні кошти для ремонту фасаду медустанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 15 Липня 2011 13:06
Да може ремонт и потрібен поліклінікі,бо вона загрожує здоровью людей, а то що поліклініка не працює в субботу и неділю я маю на увазі процедурні кабінети це не загроза здоровью людей. В субботу перевязку зробити нема кому треба їхати в міську лікарню платити гроши просити и може тобі зроблять таку послугу це не бордак? А благодійні допомоги тобто побори їдуть в яку казну?
Сергій Показати IP 16 Липня 2011 11:37
Зажралися. Є у людей ЗП у Луцьку набагато меньша. На рахунок черги.. так працювати теба краще, а не вийти собі з кабінету та курить 30 хв. або базікати, що хто кому сьогодні приніс і скільки там зірок в той час коли під дверима тебе чекають пацієнти, яким потрібно вкрай порада лікаря. Соромно за Вас лікарі при всій повазі.
пипец Показати IP 18 Липня 2011 10:42
ну хто так пише заголовки? людина апріорі налаштована на негатив прочитавши такий заголовок. ну неможна так робити. напишіть, що стан фасаду загрожує і т.д. ви просто писаки, жовтякі! а як у вас щось болить - несетесь до лікаря і хлюпаєте під дверима, з надією на нього! соромно і за коментаторів. маєте факти - вперед до головного лікаря, він в прийомі не відмовляє і реально міри приймає - сам колись переконався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus