USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьке «депо» винне за лізинг понад мільйон гривень

21 Жовтня 2009 16:01
Луцьке «депо» заборгувало за лізинг автобусів 990 тисяч гривень. Зважаючи на судове рішення, до суми додано ще 96 тисяч виконавчого збору. У підсумку – понад один мільйон гривень. Про це розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв під час засідання спеціальної комісії, котра мала на меті вирішення проблем «тролейбусників», – 21 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Директор Луцького «депо» додав, що таких проблем не виникало, коли підприємство сплачувало щодня 15 тисяч лізингу. Він зауважив, що лізингова компанія на початку страйку «тролейбусників» була попереджена про форс-мажорні обставини на підприємстві. Також він зауважив, що лізингова компанія усно запропонувала зробити реструктуризацію лізингу. Він зазначив, що коли автобуси бралися у лізинг, умови не були обтяжливими, – 8% річних, термін – 5 років. Очільник Луцького підприємства електротранспорту сказав, що реструктуризувати борг можна, проте це, на йому думку, не дасть значного ефекту.
Заступник голови Волиньради Борис Загрева запропонував збільшити термін лізингу. Також пан Патракеєв озвучив суму у 9 мільйонів гривень, яку ще потрібно виплати по лізингу. Прозвучала й пропозиція узагалі віддати автобуси, які зараз служать маршрутними таксі. Таку думку очільник луцького «депо» назвав можливою, проте нагадав присутнім про значні фінансові санкції у такому разі. Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Микола Кучеренко зауважив, що у нинішній ситуації й справді простіше повернути автобуси.
Додамо, що у разі повернення автобусів з’являться додаткові витрати через скорочення людей, потрібно буде сплати заборгованість, котра вже існує,  а також заплати певні фінансові стягнення.
Заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк зауважив, що два роки тому умови лізингу й справді були вигідними: ціна бензину була нижчою, а надходження до міської казни – більшими.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2009 16:50
Ай молодці догосподарювались...
михаил Показати IP 21 Жовтня 2009 20:07
так наверное нужно думать на будущее....а если не думать...тогда директора в тюрьму...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus