USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцькі вчителі найменше з усіх хочуть «допомагати собі»

23 Грудня 2014 10:45
Серед усіх мешканців обласного центру, які користуються касою взаємодопомоги «Допоможи собі», найменше – вчителів.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 23 грудня, повідомив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Нагадаємо, каса взаємодопомоги - це громадська кредитна установа, яка створюється на добровільних засадах і акумулює кошти громадян для надання їм матеріальної допомоги. Каси створюються при профспілкових організаціях працівників і службовців — для членів профспілки, у відділах соціального забезпечення — для пенсіонерів.

Каса працює за принципом накопичення членських внесків (50 гривень) та видачі з цих коштів необхідної суми на лікування людини у випадку хвороби.

«Лучани розпочали масові гуляння і зовсім не слідкують за здоров’ям. А тим часом велику частину ліків потрібно купувати за власні кошти, тож лікування сьогодні дуже дороговартісне. Увесь лікувальний процес відбувається за рахунок людей», - зазначив Святослав Кравчук й додав, що ситуація не була б настільки плачевною та затратною, якби лучани не гребували касою взаємодопомоги «Допоможи собі».

На його думку, головною причиною відмови лучан «допомагати самим собі» є підвищення цін на членські внески – 50 гривень з людини. Однак, посадовець зазначив, що натомість пред’явлення квиточка у лікувальній установі унеможливлює будь-які соціальні відносини між лікарем, медичною сестрою та пацієнтом.

Також він зауважив, мовляв, сьогодні вчителі - не найбідніші люди, але серед них найменша кількість лучан користуються касою взаємодопомоги «Допоможи собі». Натомість віце-мер похвалив комунальників і працівників лікарняних установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ха-ха Показати IP 23 Грудня 2014 11:10
А навіщо "пісочити" вчителів, якщо ці внески ДОБРОВІЛЬНІ? як хочуть, тик й живуть. такі наради нагадують комуністичні часи, коли за повелінням одного посадовця всі мали жити. а по-друге, "натомість пред’явлення квиточка у лікувальній установі унеможливлює будь-які соціальні відносини між лікарем, медичною сестрою та пацієнтом" - навіть звучить смішно.. частину ліків все-рівно потрібно закуповувати, і "підмащувати руки" лікарів, щоб слідкували уважніше за пацієнтом. а після операції ще й відмахуватись від анестезіологів та лікарів, як від мух, які приходять і розкривають перед носом кармани. був досвід і не раз.
Лучанка Показати IP 23 Грудня 2014 12:03
Що хочу сказати-це також не проста умова використати гроші.У роддомі дивляться на тебе,як на прокаженого, подумаєш хочеш використати якісь гроші. А в лікарнях,якщо купують це медсестри, а вони це роблять після випису лікарем лікарств,то там понаписують такого,що за голову можна взятися. Потрібно все перевіряти чи є у наявності в тебе і тикають під нас підписуй. А,щоб виписати ліки на денне лікування у хронічно хврих людей-то потрібно принижуватися перед лікарями, а вони сидять з невдовленими фейсами,чого пристала? Починає трусити від цих походеньок, до завідуючої,до старшої медсетри,щоб виписала, назад до завідуючої, в реєєтратуру, в аптеку, а там нема,бо поліклініки привязані до своїх атпек бізнеменів-лікарів,бо всі аптеки влаасники лікарі.Це просто жах.
Крук Показати IP 23 Грудня 2014 13:53
А у кравчука як завжди винні вчителі, без яких не було б жодного міського заходу, під орудою міськради. І вам не соромно пане святославе?
Світлана Показати IP 23 Грудня 2014 13:57
Ага, платиш-платиш "добровільні" внески, а як потрапляєш в лікарню ніхто не хоче нічого тобі по квиточку виписувати, знаходять тисячу причин, то ліків не має, то для вас не має, то ви не заплатили... я декілька років платила, а як дійшло до справи то в пологовому не діє, а в міській лікарні лише на декілька гривень виписали, а далі сказали у вас ліміт вичерпаний... як пішла в організацію взнавати, то намололи цілу гору, то ще й як виявилось я їм винна... зі сваркою відмовилась від так званої "допомоги" за свої кошти...
Я Показати IP 23 Грудня 2014 15:28
А Кравчук яким боком до добровільних внесків в якусь там лікарняну касу?
я Показати IP 23 Грудня 2014 16:26
Кравчука на пенсію!!! Дістав. Вчителями тільки й може затикати всі дірки. Хай проведе захід без вчителів, учнів. На таку посаду потрібно людину 35-40 років, щоб мислив по новому, щоб діти були шкільного віку , тоді зрозуміє проблеми освітян. Вчителі не бідні? Згідна, ще з протягнутою рукою не просимо, але чого варта зарплата...Якщо вчителям принесуть цукерки, то ми хабарники, а за лікарняну касу, напевне, відкат обіцяли, то давайте "наїдемо" на вчителів.
до вчителів до я Показати IP 23 Грудня 2014 17:51
Кравчук - прямий приклад того, що спливає (причому при любій владі). От кому смітника треба, один будинок на Писаревського чого вартий і живе на одну зарплату. Але затикати можна тільки тими, хто дається. Як би раз-другий прокатили б його, то менше з себе царька корчив.
іван Показати IP 23 Грудня 2014 16:46
одна назва чого варта - допоможи собі сам
Анна Показати IP 23 Грудня 2014 23:52
А Ви ще досі на когось надієтесь?
панас Показати IP 25 Грудня 2014 11:12
Кравчук має % це точно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus