USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі автомийки забруднюють Стир?

29 Жовтня 2013 13:15
Збільшення рівня забруднення річки фосфатами депутат міської ради пов’язує із діяльністю автомобільних мийок.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, що відбулося 29 жовтня.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда у своїй доповіді повідомив, що протягом року збільшився рівень забруднення води річок Стир та Сапалаївка амонійним фосфором, фосфатами та іонами цинку.

«Забруднення фосфатами я цілком пов’язую з діяльністю значної мережі автомобільних мийок на території міста. Я маю підозру, що вода стікає прямо у Сапалаївку або Стир та не підлягає очищенню через Липлянську станцію. Інакшого пояснення того, чому у Стиру збільшується рівень фосфатів, я не бачу», - зазначив депутат Луцької міської ради Сергій Сівак.

У вдповідь Анатолій Гламазда запевнив, що кожна з автомийок має відповідні очисні системи.

Сергій Сівак поцікавився, чи зливають стоки у каналізаційну мережу міста автомийки, розташовані на вулиці Набережній. Начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан відповів,що усі вони під’єднані до колектора, і ніхто не випускає зливну систему у Стир.

Як розповів Сергій Сівак, раніше мул, який утворювався на Липлянській станції, використовувався як добриво на колгоспних полях. Нині ж рівень шкідливих речовин не дозволяє використовувати його з такою метою. На думку депутата, варто з'ясувати, чи дотримуються власники автомийок вимог законодавства щодо зливу відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus