USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі ДАІшніки отримають нові прилади для перевірки авто

20 Січня 2011 11:49
Відділ екології Луцької міськради передасть у користування луцьким інспекторам ДАІ три прилади для вимірювання у автомобілів шкідливості викидів у повітря.

Про це стало відомо 20 січня під час засідання Луцького міськвиконкому.

Як зазначив начальник відділу екології Борис Сорока, в місті зафіксовано більше 55 тисяч транспортних засобів, не рахуючи транзитний транспорт. З них 40 тисяч легкового транспорту, решта – вантажівки та автобуси.
За словами начальника луцького УДАІ Віктора Главічки штраф за перевищення шкідливих викидів – від 510 гривень. Проте, приладів для вимірювання викидів у даішників немає. Один такий вартує 15-20 тисяч гривень, а статті для таких видатків у міліціонерів не було. Тому з ДАІ вирішили поділитися інструментами екологи.
Як стверджує Борис Сорока, через забруднення повітря у лучан збільшуються випадки захворювання дихальних шляхів, а через шум від транспорту – захворювання вегето-судинної системи, гіпертонія.
Член виконкому, заступник міського голови Василь Байцим запропонував у рішення виконкому також вписати пункт про популяризацію екологічно чистого транспорту. Наприклад, закликати пересідати на велосипеди, як це роблять у Європі. Відтак у рішення виконкому включили також пункт про необхідність розроблення комплексу заходів для формування екологічного мислення у школярів.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що для зменшення шкідливих викидів від авто в цьому році буде розроблена комплексна схема організації дорожнього руху.

Об’їзну дорогу, яка розвантажить сітку через складу фінансову ситуацію, вдасться робити не раніше 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Oleg Показати IP 20 Січня 2011 12:09
Об’їзну дорога? Де вона буде?
VSC Показати IP 20 Січня 2011 12:14
"Член виконкому, заступник міського голови Василь Байцим запропонував у рішення виконкому також вписати пункт про популяризацію екологічно чистого транспорту" - Василий, вы с Луны? Для начала предлагаю вам обустроить велосипедные дорожки, чтобы было "типа как в Явропе". Дороги и тротуары лучше в порядок приведите, реформаторы хреновы.
Тетянка Показати IP 20 Січня 2011 17:51
нічого не заважає їздити на велосипедах. у Львові, наприклад,чиновники на них ганяють на роботу. Я - за коли побачу як Байцим крутить педалі.
Стрийко до Тетянка Показати IP 23 Січня 2011 18:31
Швидше він приїде на роботу на конику, ніж на вєліку. Але і це теж - екологічний вид транспорту...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus