USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі міліціонери шукали «дітей вулиці»

30 Листопада 2010 15:48
Луцькі правоохоронці обстежили густонаселені райони обласного центру, аби виявити безпритульних та дітей з неблагополучних сімей.
Йдеться про комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Діти вулиці», до якого було залучено понад 200 працівників апарату органів внутрішніх справ. Про це повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Вони обстежували підвальні приміщення, горища та захаращені прибудинкові території.
Начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Роман Крохмаль сказавв, що мета відпрацювання – у виявленні або спростуванні інформації про дітей, які проживають поза сім’ями та ведуть аморальний спосіб життя.
Крохмаль звертається до лучан з проханням допомогти правоохоронцям у цьому. Зокрема просить при виявленні використаних шприців, дитячого одягу або тари з-під спиртного, що може говорити про причетність до цього дітей, викликати оперативну групу.
«Дані профілактичні заходи спрямовані на те, аби правоохоронці мали можливість детально володіти ситуацією в місті, тобто знати місця можливого скупчення молоді, притони, місця, де вживають наркотики та алкоголь, так званих облаштованих під спортивні кімнати бункерів у підвальних приміщеннях або ж на горищах багатоповерхівок», - зазначив головний луцький міліціонер.
Також він упевнений, що з таких «дітей вулиці» виростають досвідчені квартирники та кваліфіковані злодії.
Співробітники міліції перевірили 670 будинків, виявили 75 місць перебування громадян без постійного місця проживання, з яких 73 знаходяться в підвальних приміщеннях багатоповерхових будинків та 2 на горищах.
При спілкуванні з мешканцями будинків встановлено 3 місця постійного скупчення підлітків, де вони весь час розпивають слабоалкогольні напої та пиво.
До адміністративної відповідальності за розпиття алкогольних напоїв та пива притягнено 5 неповнолітніх, 2 дорослих осіб за доведення дітей до стану сп’яніння.
Зі слів начальника ВКМСД УМВС України у Волинській області полковника міліції Василя Шипука, виявлено 11 неповнолітніх, які без поважних причин не відвідували навчання. З дітьми проведено профілактичні бесіди та повернуто до навчальних закладів. За неналежне виховання своїх дітей до адміністративної відповідальності притягнуто 4 батьків, на двох батьків складено адміністративні протоколи за вчинення насильства в сім’ї.
За час проведення відпрацювання виявлено 3 факти незаконного обігу наркотиків. За місцем проживання перевірено 53 неповнолітніх, які перебувають на обліку у відділі кримінальної міліції у справах дітей Луцького МВ УМВС.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus