USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі вулиці не будуть поливати реагентом – посипатимуть піском і сіллю

11 Грудня 2009 11:43


Через відсутність коштів луцькі вулиці оброблятимуть лише піщано-соляною сумішшю, - зазначив у коментарі «ВН» директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.
Як пояснив чиновник, поливати вулиці реагентом дорожче, ніж обсипати їх сіллю і піском. «У січні цього року на поливання реагентом було витрачено 78 тисяч гривень. Одночасно ми посипали вулиці піском і сіллю. Затратили на це лише 60 тисяч гривень. От і рахуйте самі, що вигідніше», - сказав Валерій Кузьмич.
 
Сьогодні для боротьби із ожеледицею в обласному центрі готові 14 машин. Коли на дорогах мало снігу - використовуватимуть лише 5 машин для посипання піском і сіллю. А ось якщо підуть сильні снігопад – залучать іще 9 додаткових авто.
 
Нагадаємо, для нинішньої зими в Луцьку заготовлено 4,5 тисячі тонн піщано-соляної суміші, що на одну тисячу тонн більше минулорічних запасів.
 
Довідково:
 
Пісок для ожеледиці в Луцьку заготовляють ще навесні. Його везуть із Підгаєцького піщаного кар’єру. Сіль доправляють із підприємства  «Артемсіль».
 
Передовсім, піщано-соляною сумішшю обробляють небезпечні ділянки автошляхів. Наприклад, спуски, мости, переходи, перехрестя і зупинки громадського транспорту. Після цього посипають центральні вулиці Луцька. А вже потім – бічні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
seal Показати IP 11 Грудня 2009 11:51
Так, безумовно, для міської казни економія у 18 тис.грн - астрономічна сума. А ось хто про людей подумає? Адже від пісчано-соляної суміші не одна пара взуття розклеїться. Я вже мовчу про велику "вдячність" від автолюбителів". Зате - економія.
OrestN Показати IP 11 Грудня 2009 12:35
а що є якийсь вихід з ситуації, чим посипати? (може Зварич знає?)
Юка Показати IP 11 Грудня 2009 14:35
краще б на новорічних вогниках зекономили, ніж на добробуті лучан, бо ту сіль з піском потім ще довго не можна позбутися ні на вулицях, ні на взутті....
Олександр Показати IP 11 Грудня 2009 15:14
Звичайно економія коштів за рахунок звичайного пересічного громадянина, який втратить набагато більше, як вже вірно замітили - це і зіпсоване взуття, і поіржавіле дно автомобіля. От же ж і чиновники, рвуться в Європу. Яка Європа, товариші, жопа... вона і є жопа... Навіть в "неєвропейській" Москві ніхто вже давним-давно не використовує пісок і сіль, і, звісно, спецтехніку, яка вивозить весь сніг за місто... Казли! Правильно каже Яник, але він забув сказати, що ця категорія людей - це 85 відсотків усього населення. Одна бидлота...
Ford Показати IP 11 Грудня 2009 17:07
вот казли! на вибори в них море бабла, а на реагентах економлять1 прийдеться знову авто на зиму в гараж ставити!
автовласник Показати IP 11 Грудня 2009 17:55
ага, а потім той пісок будуть віниками згрібати і на наступний рік сипатимуть. коли цей маразм вже закінчиться? чи то це наша така бидляцька доля....?
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 18:17
Про мене хай чим хоч посипають, аби лишень слизько не було. А то гроші шалені списують, а толку мало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus