USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцького спеціаліста міграційної служби засудили за хабар

11 Грудня 2015 21:15
Провідний спеціаліст Луцького районного сектору Управління державної міграційної служби вимагав плату за непритягнення людини до адміністративної відповідальності та називав завищену ціну за виготовлення документів. Про це інформує Під прицілом.

Так, до Луцького районного сектору УДМС України у Волинській області звернулася дівчина, яка своєчасно не подала свій паспорт для вклеювання фотокартки після того, як їй виповнилося 25 років. Дівчина звернулася в паспортний стіл ледь не через рік після свого дня народження.

Оскільки за несвоєчасне звернення громадян з подібними питаннями передбачена адмінвідповідальність, обвинувачений спеціаліст відомства запропонував дівчині вирішити питання по-іншому. Він сказав, що не має часу для складання протоколу про адмінпорушення, а тому, щоб залагодити цю ситуацію, дівчині потрібно сплатити 100 гривень. Вказаної суми дівчина при собі не мала, відтак спеціаліст погодився на 90 гривень.

Того ж дня, в Луцький районний сектор УДМС України у Волинській області звернулася жінка, яка хотіла оформити проїзний документ для своєї дитини. Підприємливий спеціаліст сказав, що така послуга коштує 250 гривень, а гроші потрібно давати особисто йому. Жінка зібрала необхідну суму коштів та разом з пакетом документів передала спеціалісту. Зауважимо, що виготовлення такого документу насправді коштує лише 80 гривень.

Ця ситуація повторилася із ще одним відвідувачем відомства, який також хотів виїхати за кордон разом зі своїми дітьми. Тоді чоловік почув суму 300 гривень, які одразу ж заплатив, хоча й зауважив, що жодних квитанцій про оплату послуг не отримав.

Зрештою, спритного спеціаліста відділу таки викрили та відкрили кримінальне провадження.

Провадження розглядав Луцький міськрайонний суд, де підсудний цілком визнав свою вину та навіть розкаявся.

Тож, Луцький міськрайонний суд виніс вирок, згідно з яким засудив обвинуваченого до штрафу в розмірі 17 000 гривень.

Сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 11 Грудня 2015 21:34
засуджений вийшов з приміщення суду і тріс зо сміху
Ас Показати IP 11 Грудня 2015 22:24
*волочь скоро арабів з неграми за гроші попрописує
Б.М.А. Показати IP 12 Грудня 2015 10:41
Треба було визнавати вину до порушення кримінальної справи і було би все нормально...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus