USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У поліклініці № 3 передумали стосовно медреформи

25 Листопада 2013 14:00
Працівники Луцької міської поліклініки № 3 колективно «передумали» і написали звернення до міськради з проханням перекваліфікувати лікувальний заклад на центр первинної медико-санітарної допомоги.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 25 листопада
Таким чином, колективне звернення стосовно «переінакшення відношення до медичної реформи» підписало 127 чоловік.
«18 грудня 2012 року було прийняте рішення про реформування закладів охорони здоров’я. На той час, враховуючи відсутність нормативної бази, що давала б можливість працівникам працювати в новоутвореному центрі, нову ініціативу сприйняли з острахом. Утім, на сьогодні ситуація змінилась», - йдеться у зверненні.
Тепер же адміністрація лікувальної установи вважає, що «існуюча інфраструктура дає можливість утворення центру первинної медико-санітарної допомоги саме на базі поліклініки № 3».

Єдина вимога - збереження робочих місць для 124 чоловік, які працюють у поліклініці.
«З метою створення конкурентоспроможного закладу просимо про реорганізацію поліклініки на центр первинної допомоги з правом на збереження існуючих посад», - продовжують медики у зверненні, яке 100-відсотково підписали геть усі працівники закладу.
Утім, начальник управління здоров’я Федір Кошель зауважив, що уже всі необхідні документи затверджені, тож приєднати до поліклініки центр первинної допомоги поки що не вийде.

Це питання розглядатимуть на одній із чергових сесій Луцької міської ради у 2014 році.

«Але що ж виходить? Вся реформа зводиться до зміни вивіски», - резюмував головний медик міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вітя Показати IP 25 Листопада 2013 14:10
ну і народ!!!!!! ганьба ! підкуп налякав хтось геть таких працівників
Синоптик Показати IP 25 Листопада 2013 14:32
Відбулось елементарне перенаправлення коштів, 3-тю поліклініку лишили на "сухпайку", а терцентру максимальні з/п та премії - от і вся логіка. Цікаво чи не сяде за це хтось завтра?!
VZMDPL Показати IP 25 Листопада 2013 14:42
Центри первинної медичної допомоги повині розташовуватись в місцях компактного проживання населення, а не в чорта на кулічках. Чиновника який в свій час санкціонував будівництво поліклініки №3 в цьому місці, необхідно заставити самого там обслуговуватитсь. Що стосується створення належних умов для прийому хворих необхідно відзначити, що там вони найгірші серед всіх медичних закладів міста, необхідно просто зайти і подивитись, не говорячи вже про незручності при доїзді.
житель Гнідави Показати IP 25 Листопада 2013 14:53
Головний лікар поліклініки №3. вирішив зберегти собі і оточенню посади, а чи це зручно людям, чи створив він якісь елементарні умови для людей, його це не цікавить, це підтверджується його заторможеною реакцією.
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2013 16:46
Цікаво, цікаво, чим їх так залякали чи "підкупили"?
111 Показати IP 25 Листопада 2013 16:57
Працюючих 124 особи, підписалось за реорганізацію 127. ЯК?
Misteria до 111 Показати IP 27 Листопада 2013 08:46
просять зберегти 124 робочих місць, підписались - 127 чоловік. Ймовірно, трьом робочі місця уже не потрібні
Знаю Показати IP 25 Листопада 2013 19:50
В місцях компактного проживання мають розміщуватися амбулаторії, з лікарями, медсестрами, обладнанням. Мережа таких амбулаторій об'єднана в юридичну особу, яка називається - центр первинної медико - санітарної допомоги (ЦПМСД). А де розмістити адміністрацію, в якій із амбулаторій це вже питання зручності, як главврачу і бухгалтеру з завгоспом зручно добиратись до роботи, і аж ніяк пацієнту до лікаря, чи медсестрі до хворого. Проте можна посунути, ущільнити функціональні кабінети, кабінети прийому і розмістити адміністрацію, можна виділити гроші щоб зробити гарні ремонти адміністрації, можна за рахунок дитячого садочка чи швидкої. Тому і зрозуміли що краще адміністрація хай і сидить в незручній 3 поліклініці, хай там буде амбулаторія в складі ЦПМСД. А на ДПЗ щоб не ущільнюватись, не вбухувати гроші в ремонт під адміністрацію зробити кабінети спеціалістам. Зрозуміли но пізно. Чому не йдемо в Європу бо привикли до совка - кухарки рулять.
Вчасно Показати IP 26 Листопада 2013 08:11
Ходила,ходжу і буду ходити в 3-ю поліклініку черг немає, лікарі розумні. Дайте їм працювати!
Вчасній до Вчасно Показати IP 27 Листопада 2013 10:04
А чому черг немає? Лікарі "дуже розумні" а пацієнтів немає... Колись чув вислів таких "дуже розумних лікарів": добре працювати було б, якби не хворі і адміністрація... Саме того добивалась і добилась третя поліклініка. І знову не Слава Богу! Нездорова там атмосфера в колективі. Звідти всі проблеми
вони були маріонетками Показати IP 27 Листопада 2013 10:46
Чому переорієнтувались "активісти" із третьої поліклініки? На громадських слуханнях гукали Осіпову (він же головний спеціаліст в усіх галузях) кричали за ним? Не мовчіть! Пишіть щось! Де Ви? Тоді писали одні звернення, тепер інші... Він Батьківщину продав, Вас продав, і весь Луцьк із радістю продасть! Вам тільки один тролейбус лишить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus