USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький КРЗ незаконно заклав у банку бомбосховище

19 Квітня 2010 16:01
Обласне управління СБУ повернуло майно до державної власності, а саме - об’єкти цивільної оборони та елементи очисних споруд, вартістю 800 тисяч гривень, - повідомляє «СіД».

Службою безпеки України спільно з регіональним відділенням фонду держмайна України у Волинській області повернуло державне майно, що перебувало на балансі ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий завод». Керівництво підприємства незаконно заставило майно в одному з комерційних банків, щоб відкрити мультивалютну кредитну лінію.

Встановлено, що службовці КРЗ, порушуючи законодавство передали державне майно фінансовій установі для забезпечення виконання кредитних зобов’язань без відповідного на те погодження з місцевим органом приватизації.

Таким чином, у заставу комерційному банку передали державне майно, яке перебуває на балансі підприємства. Проте це майно не входить до його статутного фонду.

Щоб не допустити збитків економіки держави внаслідок безпідставного вибуття майна із її володіння, СБУ спільно з регіональним відділенням ФДМУ вжито відповідних заходів для його повернення.

Рішенням Львівського апеляційного господарського суду заставлене майно повернули у власність держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антиколектор Показати IP 20 Квітня 2010 09:05
Цікаво, а як проводилася перевірка майна, що пропонувалося в заставу самими працівниками комерційного банку (читай ПРОМІНВЕСТБАНКУ)? Чи із зміною місцевого керівництва вказаною комерційною структурою треба скинути баласт? А де ж були фахівці юридичної служби місцевого філіалу ПРОМІНВЕСТБАНКУ, коли перевіряли і візували договір застави? Можливо в них також був свій інтерес??? То чому СБУ не поцікавиться заради інтересу і цим питанням??? І не тільки...
Антиколектор Показати IP 20 Квітня 2010 09:11
Виникає слушне питання, а де ж були фахівці юридичної служби вказаного комерційного банку (читай ПРОМІНВЕСТБАНКУ) коли готувався, перевірявся та візувався Договір Застави з КРК? А де, були у свій час керівники та відповідальні працівники даного філіалу ПРОМІНВЕСТБАНК, коли перевіряли заставне майно? Чи із зміною керівництва місцевого філіалу банку треба скинути баласт? Зарад інтересу СБУ поцікавилося б цими питаннями і не тільки...
українець Показати IP 20 Квітня 2010 11:07
Ахренеть,які ж це відповідні заходи СБУ вжило для поверненя заставного майна, крім інформації про незаконні дії до ФДМУ чи прокуратури.Що написали позов до господарського суду? Чому не порушили кримінальну справу та не притягнули винних до відповідальності? Хто суддя першої інстанції,якщо розглядав справу апеляційний суд,і цей суддя прийняв явно незаконне рішення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus