USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький мер вперше прийшов у храм Московського патріархату. ФОТО

8 Січня 2011 11:06
У п’ятницю, 7 січня, в день Різдва Христового у православних храмах Луцька служили Божественні Літургії.

Зокрема, у Свято-Покровській кафедральній церкві Луцька керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив святкову Божественну Літургію, - повідомили 7 січня у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Владиці співслужили клірики храму: настоятель протоієрей Георгій Шевчук, протоієрей Валентин Негода, архімандрит Аліпій (Сапіга) та ректор ВДС протоієрей Сергій Ющик.

Богослужіння співали архієрейський хор під керуванням Надії Романій та хор студентів Волинської Духовної семінарії.

Привітати архіпастиря, священнослужителів та мирян Волинської єпархії УПЦ прибув до Свято-Покровського храму луцький міський голова Микола Романюк.

Митрополит Ніфонт подякував міському голові за вітання, і зауважив, що вперше в Покровському храмі мер вітає лучан.

Від себе особисто владика подарував міському голові перламутрову ікону Різдва Христового, котру архіпастир нещодавно привіз з Віфлієму.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
NFK Показати IP 8 Січня 2011 11:28
А вірних Київського патріархату вшанува, відвідавши Свято-Тоїцький собор? Якщо ні, то дарма...
Лучанин Показати IP 8 Січня 2011 11:35
Вшанував
Читач Показати IP 8 Січня 2011 11:38
Чого ж? Був Романюк і в Свято-Троїцькому соборі. Просто мабуть ВН упереджено ставляться до Київського патріархату - того й не зазначають цього.
Юрій Ричук до Читач Показати IP 8 Січня 2011 11:56
У вихідні сайт працює в "пасивному" режимі: репортери теж хочуть мають відпочивати. Звісно якщо, не дай Бог, не станеться когось ЧП ))) Тому тут причина ніяк не в "упередженості", а тільки в тому, що прес-служба одної з єпархій повідомила про подію, а прес-служба іншої - ні.
Exaboto до Юрій Ричук Показати IP 8 Січня 2011 12:11
та він у вас постійно в пасивному режимі. І плюс до того не погано було б попереджати лучан про найближчі події. Зробіть гороскоп! :)
Юрій Ричук до Exaboto Показати IP 8 Січня 2011 12:28
Мені здалося, я зрозуміло написав. Ок, перефразую: у вихідні, коли люди мають законе право на відпочинок, репортери видання відпочивають. За виключенням тих моментів, коли треба висвітлювати важливі події. Такий режим роботи я назвав "пасивним". У будні дні репортери видання працюють, виїжджають на події, готують новини і репортажі. Що незрозуміло? Щодо гороскопів - вважаю, що у мережі є достатнього ресурсів, на яких ви й інші, хто цікавиться такими темами, зможуть отримати вичерпну інфомрацію на цю тему. дублювати її на "ВН" не бачу потреби.
Exaboto до Юрій Ричук Показати IP 8 Січня 2011 12:49
Сайт ваш - комерційний проект. Як ви робите вашу справу - ваше діло. Люди які заходять на цей сайт приносять вам гроші. Якщо здається - хрестись. І не корчь з себе розумника лише через те що ти адмін. Мені давно все зрозуміло. Полішуки. :)
Юрій Ричук до Exaboto Показати IP 8 Січня 2011 12:59
Давно перестав з себе щось "корчіти". Вік не той. Тим більше через те що Я (!!!!!) АДМІН )))))) З ваших коментарів чітко видно, що не все вам зрозуміло. Тому я пояснюю. От і все
Своя до Exaboto Показати IP 9 Січня 2011 11:39
цілком погоджуюсь новини додаються вже як щось сталось немає ніяких новин типу от такогото числа тамто буде тето, чи там з тогото числа по тето число можна глянути на теєвот. А є шо от тодіто мона було прийти на отеє але шкода що дуже мало людей туда прийшли, а мало людей прийшло бо ніхто не знав шо десь там шось має бути, новини про це нічого не говорили і того складається враження що ніхто нічого не робить, а тут вже розміщується те що для більшості лучан вже давно не новина.
Читач Показати IP 8 Січня 2011 12:48
Якщо хтось ще вірить в гороскопи і всяку іншу містику, то бажано звернутись до серйозного психіатра. В тому числі й деяким коментаторам.
Сьцьопа Показати IP 8 Січня 2011 13:35
На Заході веденню дискусій вчать з молодших класів школи, а мої співвітчизники звільнені від такого предмету. Враховуючи те, що "внутрішній цензор" в багатьох відсутній (в тому числы й в Ехабото, відбувається заміна свободи слова вседозволеністю і хамством типу "...ви усі полішуки, а я ДАртаньян. Ви усі в лайні, а я у білому смокінгу". Прямо Лев Толстой прийшов нас просвітити - сірих і убогих, своєю теорією "непротивия злу насилия". Треба трохи збавити. Без його коментарів авторитет "ВН" підскочив би зразу на чотири щаблі. А то інколи подивишся, і хочеться плюнути в морду цим "теоретикам".
Дід Показати IP 8 Січня 2011 14:09
М.Романюк відвідав того дня усі храми, привітав вірян усіх конфесій, навіть баптистів, вручив вітальні адреси усім владикам церков. Це вперше за всю історію Незалежності України міський голова толерантно повівся з усіма лучанами.
дідо Показати IP 8 Січня 2011 14:34
взагалі це показуха бігати по церквах...достатньо поздоровлення з телевізора...
Прохожий до дідо Показати IP 8 Січня 2011 20:27
Я в шоке !Такого толерантного и мягкого комментария от ДІДО я еще не читал ! Действительно-Рождественское Чудо ! Ведь может , если захочет !
KGB Показати IP 9 Січня 2011 10:17
Романюк - будучи головою ОДА, теж відвідував усі храми! А просто в якості мера вперше, от і вся сіль! :)
знаю Показати IP 9 Січня 2011 12:30
інформація"щирим" українцям. ім’я "ніфонт" в українському правописі звучить як "нифонт". перевірте на сайті упц. я думаю, цим іканням сам владика хоче підкреслити свою приналежність до "московського патріархату". а романюк на правильній дорозі - нема чого ділити одну віру з іншою, як це роблять на київському майдані.
Вікінг Показати IP 9 Січня 2011 13:13
Зараз модно до московських попів ходити молитися
кандитат Показати IP 9 Січня 2011 15:31
Давно пора до всіх відноситись однаково. Відвідав усі конфесії.Хоча б офіційно.
лучанин Показати IP 10 Січня 2011 09:34
а чому ВН нічного не написали, що Романюк відвідав протестантську кірху? він привітав усі конфесії на відміну від президента...
109 до лучанин Показати IP 10 Січня 2011 09:56
Нащо лишній раз грузити президента, він то може і слів таких не знає, а може подумає і скаже: вітаю усіх штунд! До речі не тільки протестанську кірху, а й інші протестантські церкви.
Тоня Показати IP 10 Січня 2011 12:39
Молодець, Романюк!!!Молодець, Микола!!! Всіх уважив. Так тримати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus