USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький окружвиборчком «завалює» роботу – кажуть у міськраді

12 Січня 2010 12:27
Робота окружної виборчої комісії міста Луцька визнана незадовільною на всеукраїнському рівні. 
Таке розповів заступник луцького міського голови, керуючий справами виконкому  Микола Іванюк.
Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міської ради Наталія Гальченко розповіла, що до відділу із письмовими заявами про уточнення власних даних у списку виборців постійно звертаються лучани.
Наталія Гальченко наголосила, що хоч з 9 січня Відділ ведення ДРВ не має змоги вносити зміни до списків, все ж лучани, відомомсті про яких у списках так і лишилися недостовірними, матимуть змогу проголосувати. Для того їм треба звертатися до виборчої дільниці чи суду.
Із 9 січня розпочався друк списків виборців, тому внесення змін до списків можливе лише на другий тур президентських виборів.
Наталія Гальченко стверджує, що у  дільничних виборчих комісіях лучанам не завжди пояснюють, що треба робити.
«Іноді у дільничних виборчих комісіях не мали бажання перевіряти дані виборців, котрі зверталися, у списках, а відразу посилали їх до нашого відділу» - каже Гальченко
«Окружна виборча комісія не забезпечила вчасних термінів розсилання запрошень на вибори. Так, ці запрошення лучани мали отримати до 31 грудня минулого року. Проте дехто їх отримав і 10 січня, і 11 січня. Це практично позбавило цих лучан перевірити себе у списках виборців», - додала вона.
Також ОВК не вклалися у час, відведений для повідомлення про членів окружної виборчої комісії та списки виборців на спецдільницях. Гальченко додала, що у роботі відділу, який вона очолює, не передбачено координація дій з ОВК.
Голова ОВК Анатолій Шестаков розповів, що основною проблемою у роботі окружної виборчої комісії є те, що ряд дільниць не забезпечені телефонним зв’язком із ОВК. Коментувати інші проблеми окружвиборчкому Шестаков не взявся, посилаючись на зайнятість, пообіцявши «ВН» дати роз’яснення пізніше.
Довідково:
Окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією  не  пізніш  як за п\'ятдесят днів до дня виборів у складі голови,  заступника  голови,  секретаря  та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мантіс Показати IP 12 Січня 2010 14:16
Шо Колюня, не справляєшся?
Leonid Показати IP 12 Січня 2010 14:46
У Пухлого всьо під контрольом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus