USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький вокзал відремонтують за рік. ФОТО

2 Червня 2011 14:43
У Луцьку приступають до реконструкції залізничного вокзалу – роботи розпочнуться вже 13 червня, запевняють залізничники.

Про це розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх у четвер, 2 червня, під час зустрічі з міським головою Луцька Миколою Романюком.

Учасники зустрічі оглянули приміщення вокзалу, каси, кімнати відпочинку. Обговорили питання безпеки пасажирів під час проведення реконструкції, обслуговування їх на цей період, оглянули приміщення, де розташовуватимуться тимчасові каси, повідомили у Луцькій міській раді.

Потому сторони підписали угоду про виділення території, яка знаходиться в користуванні залізниці, під будівельний майданчик для початку робіт з облаштування пішохідного переходу над залізничними коліями. Ці роботи проводитимуться паралельно з реконструкцією вокзалу.

«Я думаю, що луцький вокзал буде одним з найкращих в Україні. На сьогодні він один, де протягом останніх 20 років не проводилась масштабна реконструкція. Його тільки підтримували в нормальному санітарному стані. Тепер розроблено проект на реконструкцію. Вже з понеділка розпочинаємо демонтаж даху, також будемо підсилювати перекриття, оскільки запланована надбудова другого поверху. Відповідно до проекту буде встановлено новий якісний дах», – зазначив Піх.

Також він наголосив, що у другому півріччі залізниця вноситиме корективи в план реконструкції, щоб, відповідно до проектів, вистачило коштів на все.

«Тому сподіваюся, що проблем з грішми в нас не буде. Залізничники швидко роблять, ми постараємося, щоб уже в цьому році вокзал був завершений», – зауважив начальник Львівської залізниці.

За його словами, зараз готовий перший етап документації, яка дозволить приступити до демонтажу і окремих робіт. Найближчим часом повинна завершитись розробка всієї документації, над якою, до речі, працюють луцькі спеціалісти, і тоді можна буде говорити про необхідну кількість коштів на весь комплекс робіт. Всі будівельні роботи на вокзалі залізниця проводитиме за свій рахунок.

Йшла мова й про перегляд концепції перевезення пасажирів у зв’язку з підготовкою до «Євро-2012». Зокрема, планується до кінця року ввести електронні квитки, запровадити цілий комплекс заходів, куди ввійде і реконструкція вокзалу в Луцьку.

Міський голова Микола Романюк, у свою чергу, зазначив, що відбуватиметься комплексна реконструкція Привокзального майдану: оновлення приміщення самого вокзалу, багажних відділень, туалетів, облаштування санітарних кімнат в приміщенні вокзалу, а також туалетів для інвалідів.

«Ліва частина вокзалу буде призначена для транзитних і дальніх пасажирів, права – для приміського сполучення, пасажирів електропотягів. На другому поверсі розташовуватимуться службові приміщення, кімнати матері й дитини, відповідно до проекту», – розповів мер.

Також він наголосив, що зараз створена спеціальна комісія, яка займатиметься реконструкцією всієї площі. «Бо не може бути так, як зараз, коли за біг-бордами взагалі вокзалу не видно, встановлено різноманітні торгові точки. А тому зараз ми відпрацьовуємо концепцію реконструкції привокзальної території», – зазначив міський голова.

Крім того, він повідомив, що на час реконструкції адміністрацію та каси вокзалу переселять у сусіднє приміщення – будівлю «Волиньтуриста» біля ринку «Привіз».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
нічого собі Показати IP 2 Червня 2011 20:07
третє фото з 2005 року - Кривицький з Кирильчуком? Чи це знову ті самі гості в ту саму хату чи Крив з Льонею не все розтягнули за своєї каденції? Може, вони думають, що люди в Луцьку забули про їхні подвиги
Сергій Показати IP 2 Червня 2011 23:45
Дивно, а Волиньтракторист куди? Як тільки сезон починається так переїзд.. ех треба на Світязь у них путівку скоріше замовити :) я щось думав, що вокзал буде у відділенні ПриХват Банку.
коля Показати IP 3 Червня 2011 11:50
Башкаленко з Смоленгом вже вкроїлі рінок ПРІВІЗ і вже всі торгові місця забрали. НОВА БАНДА ПРЕЗІДЕНТА !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus