USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький зоопарк незаконно продав ведмежа, - Vier Pfoten

1 Липня 2012 11:13
Міжнародна благодійна організація з захисту тварин Vier Pfoten International закликала владу України сприяти поверненню 4-місячного ведмежати Насті її матері, яка перебуває в зоопарку Луцька.

Як сказано в повідомленні організації, Настю було жорстоко відібрано у її матері і вивезено з території зоопарку, - пишуть Українські новини.

Організація також має відео, на якому зафіксовано, як ведмежа забирають від матері з клітки, садять в невеликий дерев'яний ящик, придушуючи її відчайдушний опір, накривають залізною сіткою і вантажать на заднє сидіння легкового автомобіля.

«Під час викрадення ведмежа кричить і намагається чинити опір його мучителям, в той час як його мати кидається в паніці по клітці», - наголошується в повідомленні.

За інформацією Vier Pfoten, ведмедика купив якийсь підприємець, щоб використовувати як фотомодель для туристів.

При цьому організація зазначає, що продаж тварин із зоопарків у приватні руки в Україні незаконний.

«Відео свідчить про повну нелюдськість. Ведмедик в дикій природі зазвичай залишається з матір'ю протягом двох років. Коли його забирають занадто рано, дитинча травмується і страждає від відсутності соціалізації», - зазначив голова проекту Vier Pfoten в Україні Амір Халіл.

Організація обіцяє зробити все можливе, щоб повернути ведмежа матері.

«Ми закликаємо українську владу негайно конфіскувати ведмедика. Не можна зволікати. Мати і дитину необхідно возз'єднати якомога швидше», - заявляє Халіл.

Тим часом, за інформацією Vier Pfoten, в Україні понад 80 бурих ведмедів утримуються в жахливих умовах: живуть в маленьких клітках поруч із ресторанами, готелями або автозаправними станціями, їх змушують виконувати трюки для розваги туристів, пити алкоголь.

При цьому за останні кілька місяців організації вдалося врятувати 4 ведмедів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
1 Показати IP 1 Липня 2012 14:42
Вчора був у зоопарку, бачив ведмедицю, вона хоч і тварина ,але місця собі не знаходить, бігає по вольєру як навіжена. Ведмежа потрібно повернути у зоопарк, а якщо кудись передавати то із ведмедицею.
DED Показати IP 1 Липня 2012 16:57
Шановні! Ведмежа віддали вже кілька місяців тому. Це піар від Дани, яка жадає очолити зоокуточок. НЕ ДОПУСТИМО ЦЬОГО!!!!!!!!!!!!!!!
Volume Показати IP 1 Липня 2012 18:23
Дорогі друзі))) хто така Дана? і що в загалі відбувається у Зоокуточку ?
Киця Показати IP 1 Липня 2012 19:49
У зоокуточку - бардак, а Гончаров лише наживається на тваринах. Колись журналістка Олена Мороз його вихваляла, то хай би тепер провела журрозслідування щодо свого друга. В нашому будинку проживає один з працівників зоокуточка, то такі речі розповідав, що жах. Гончарова і тих журналістів, які йому воспівають хвалебні оди на фіг з роботи! А Дана нехай подивиться на те, що у її притулку собаки мруть наче мухи! Тварини повинні жити повноцінним життям і Микольці РОманюку час взятися за це питання!
вася Показати IP 1 Липня 2012 20:13
дана це баба з магадана з класними т1тьками
DED Показати IP 1 Липня 2012 20:48
А Дана - це "веселий" захисник тварин. Не може розібратися з безладом у своєму притулку, тепер жадає отримати зоокуточок!!!!!!
:) Показати IP 1 Липня 2012 22:58
не знаю хто така Дана, а питання одне - де зараз ведмежа, якому не має ще двох років ?
Мазорчук Показати IP 1 Липня 2012 23:19
Не інакше, як в цій звірячій оборудці замішана влада. Гроші не пахнуть. За скільки вони його продали ? Треба організувати збір коштів для визволення ведмежати - щоб викупити його, якщо у нас влада така безсердечна і корумпована...
нацик пацик Показати IP 2 Липня 2012 09:31
а можливо ведмежа переїхало до якогось олігарха в нормальний вольєр??? Ви думаєте у нашому зоопарку краще???Так мама ведмежати можливо не своя, але люди ВИ БАЧИЛИ НАШ ЗООПАРК???!!!В яких умовах ті бідні тварини!!! Це зона суворого режиму для тварин!!! А влада реально не права!!!
Наташа Показати IP 2 Липня 2012 12:37
Я після кожного похода в зоопарк кажу собі, що сюди більше не прийду, це жах , а не зоопарк. Одна грязь і калужі і звірі, які там живуть і сплять. Слів немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus