USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міліція радить, як вберегтися від «валютних кидал»

2 Квітня 2010 10:09
Із початку року в Луцьку зареєстровано 80 випадків шахрайства.

Останнім часом на території міста почастішали випадки скоєння шахрайських дій під час обміну іноземних валют. В основі цієї махінації лежить жадібність.

Усі події цього дійства розгортаються тоді, коли зловмисник вже точно знає, що жертва має гроші. В даному випадку іноземну валюту. Назвавшись міняйлом, пропонує їй свої послуги. Але за таким вигідним курсом, що бідолашна жертва, прокрутивши в голові всі можливі комбінації, просто не може від цієї пропозиції відмовитися.

Під час підрахунку зловмисник свідомо не додає кілька купюр – скажімо, гривень десять – до загальної суми. І після цього дає бідоласі гроші, аби останній упевнився у правильності проведеної операції.

Звісно, коли потерпілий перераховує гроші, то виявляє недостачу. Говорить про це шахраю, який, у свою чергу, забирає гроші знову в свої руки. І на очах у свого «клієнта» перераховує все спочатку.

Дійсно, вибачивши нестачу, додає тих десять гривень, яких у пачці не вистачало. Однак водночас забирає набагато більшу суму, після чого віддає гроші потерпілому, який їх уже не перераховує, оскільки сам бачив, як незнайомець доклав туди недостачу.

«Багато хто виявляє, що його ошукали, лише вдома. Як підсумок, міліція звертається до всіх лучан і гостей міста з невеличкими порадами, аби Ви не стали жертвами любителів легкої наживи», - каже помічник начальника Луцького МВ УМВС у взаємодії з громадськістю та ЗМІ Олег Плазовський.

1. Стоячи в черзі, будьте обережні, не розмовляйте у натовпі з незнайомими Вам громадянами.

2. Не демонструйте у натовпі вміст своїх гаманців та не перераховуйте на очах у всіх гроші.

3. Після того, як Ви отримали в банку (відділенні зв’язку) грошовий переказ, зняли кошти з депозиту – намагайтесь відразу направлятись додому, не заходячи в магазини чи інші установи.

4. За будь-яких обставин не допомагайте незнайомцям на вулиці підраховувати кошти - особливо знайдені.

5. Проводьте операції, пов’язані з обміном валюти, лише у визначених законом місцях.

Якщо ж Ви стали жертвою злочинця, негайно звертайтесь до міліції у будь-який час доби, - закликає прес-служба обласного УМВС .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus