USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міські екологи шукатимуть винуватців стихійних сміттєзвалищ

16 Жовтня 2013 14:14
При міській раді діятиме комісія, яка вирішуватиме питання зі стихійними сміттєзвалищами. Якщо відшукають власників сміття, то зобов’яжуть прибрати за собою, повідомив начальник міського відділу екології Анатолій Гламазда.
«Комісія за три дні має виявити власника відходів, повідомити про це правоохоронні органи і повернути відходи власникам», - сказав головний еколог міста.
Заступник міського голови Тарас Яковлев, під час засідання виконкому міста поцікавився, як саме відбуватиметься повернення відходів. «Як будуть повертати відходи встановленим власникам? Може треба зобов’язати заплатити за вивезення?», - зауважив посадовець.
Натомість перший заступник міського голови Лариса Соколовська повідомила, що рішення про створення відповідної комісії – вимога нещодавніх міністерських постанов.
«Якщо це, скажімо, старі меблі, то або хай власник забере, або хай укладе договір на вивезення, або хай вивозить власними силами. Зобов’язати заплатити ми не можемо. На ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у бюджеті міста закладені кошти – 299 тисяч», - зауважила Соколовська.
Крім того, у місті планують розробити схему санітарної очистки міста, зазначив міський голова Микола Романюк. А наступного року масштабно здійснять роз’яснювальну роботу серед мешканців приватного сектору міста. Мовляв, стихійні сміттєзвалища створюють самі мешканці: на Чернишевського, Ковельській люди просто виносять пакети на дорогу.
«Невже не можна домовитися щоб купити контейнери? Я розумію, що їм вигідніше викинути через паркан. Але ми ж не будемо за всіма лучанами збирати сміття по вулиці. Не лише влада має відповідати, а й люди. Чому ми маємо ходити за кожним прибирати? За 299 тисяч у п’яти дитячих садочках можна відремонтувати водо- чи теплопостачання. Наступний рік присвятимо цьому, проведемо роз’яснювальну роботу. Якщо не буде доходити – притягати до відповідальності», - зауважив міський голова.
Сам Романюк зізнався, що за рік платить 320 гривень за вивіз сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віктор Показати IP 16 Жовтня 2013 15:19
шановні журналісти напишіть координати даної комісії, куди звертатись якщо у вас наприклад перед будинком стихійний смітник
Корінний лучанин Показати IP 16 Жовтня 2013 16:22
Щось малувато платить 320грн. В мене 377грн. АЛЕ,добре, що регулярно вивозять. ПРЕТЕНЗІЙ НЕМА!!!
Вася Показати IP 16 Жовтня 2013 16:33
Комісія створена при департаменті ЖКГ (санітарний відділ) (Б.Хмельницького, 40-а)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus