USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Моліться!» - Богдан Шиба Олегу Савчуку

15 Квітня 2010 13:33
Луцький міський голова Богдан Шиба порадив директору КП «Зелене господарство» Олегу Савчуку «молитися Богу та Верховній Раді за те, що вона відклала зміни до закону про корупцію», а перший заступник мера Лариса Соколовська запропонувала Савчуку «шукати нову роботу».

Таких висновків зазначені члени виконавчого комітету Луцької міської ради прийшли сьогодні, 15 квітня під час обговорення звіту про діяльність підприємства «Зелене господарство» за останній рік.

Владці прийняли рішення визнати діяльність керівника підприємства незадовільною. За це проголосувало 11 членів комітету. Утримався лише Владислав Стемковський.

Зокрема, негативну оцінку виконкомівців викликали пояснення Савчука про причини збитковості підприємства. Він аргументував це «заниженою вартістю виконаних робіт». Нарікання були і на заборгованість із заробітної плати на КП «Зелене господарство», яка станом на 1 квітня 2010 року становить 320 тисяч гривень. Нині на КП працює 73 працівники.

Савчук пояснював, що на підприємстві грошей для інвестування в розвиток немає. Зокрема, навів приклад, що 150 тисяч гривень, які підприємство витратило на масивно-мастильні матеріали під час загальноміської толоки по прибиранню парку, могли би піти в інвестиції.

На що міський голова відповів, що «комунальники» мусять бути вдячні громадськості у допомозі прибирати місто, адже це їх прямі обов’язки, і не нарікати на витрачені кошти. А Савчуку порадив: «знайдіть собі легшу роботу, яка буде відповідати вашим висновкам».

Скарги щодо прибирання парку, а також обрізання нижніх гілок дерев на вулицях міста були і в заступника міського голови Бориса Сороки та депутата міськради Андрія Козюри. Сорока зазначив, що роботи повинні були бути виконані ще до 15 грудня, проте й до сьогоднішнього дня розпорядження не виконано.

Хоча на це у бюджеті були передбаченні кошти, адже за словами директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького у грудні 2009 року підприємство не освоїло 76 тисяч гривень бюджетних призначень.

Борис Сорока вказав, що для цієї роботи достатньо було «двох дядьків» та закликав Савчука та його колектив завтра вдягнути резинові чоботи та прийти на толоку.

Депутат Андрій Козюра намагався з’ясувати у Савчука, на що були витрачені кошти від співпраці з підприємцями, які ведуть торгівлю в парку, чому частину паркової зони «Пташиний гай» бізнесмени заливають фундаментом та коли нарешті з парку вивезуть сміття.

У відповідь на це Олег Савчук запитав: «А скільки коштів міськрада виділила для розвитку парку?» Богдан Шиба назвав таку відповідь «хамською».

Керівник «Зеленого господарства» не зміг пояснити й того, звідки взялася середня на підприємстві зарплата за лютий 2010 року у розмірі 2 тисяч гривень. Адже за словами Лариси Соколовської рішенням виконкому її гранична межа повинна була сягати півтори.

В кінці доповіді керівника «зелгоспу» Соколовська зазначила, що їй «соромно слухати» доповідь Савчука і це нижче її достоїнства.

«Темною» виявилася і діяльність магазину «Лілея», який належить комунальному господарству. Достеменно так і не вдалося довідатися на яких умовах в магазині реалізується продукція. За словами Савчука, приміщення не здається в оренду. Існує певна угода про співпрацю з підприємцем, який ніби то реалізує лише товари КП «Зелене господарство» в «Лілеї».

Проте, Богдан Шиба підкреслив, що це комунальне майно, а тому ним повинна розпоряджатися міська рада. І зазначив, що це питання має розглянути правоохоронні органи.

Ухвалюючи рішення про визнання роботи Савчука незадовільною, Лариса Соколовська зазначила, що підприємству «Зелене господарство» варто шукати нового керівника.

До слова, «ВН» наприкінці 2009 року висували діяльність Олега Савчука в номінацію «Пшик року 2009» в рамках проекту «Рейтинг року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
так Показати IP 15 Квітня 2010 13:59
а чого Шиба робить великі очі і надуває щоки? Він не знав хто такий Савчук і його штемп Стемковський, який ще досі у складі виконкому? Він так само відповідає за свої управлінські рішення про призначення і розказувати казки про коррупцію не йому... просто смішно із цих потуг очистити себе перед виборами і звалити на когось выдповыдальнысть за свою недолугу діяльність.
Знайка Показати IP 15 Квітня 2010 14:36
Давно пора того Савчука в шию гнати з усіх органів державної влади, бо скрізь наживеться і нічого не зробить по справі
VSC Показати IP 15 Квітня 2010 15:06
По Савчуку давно плачут нары. Полностью согласен с ТАК и Знайкой. И Шиба и Соколовская должны нести солидарную ответственность за свои управленческие решения. Только вот проблемы это не решит, уволят одного савчука, найдут следующего.
Ц Показати IP 15 Квітня 2010 16:01
"масивно-мастильні матеріали"? А який же об"єм сміття був вивезений такою кількістю пального?? Це ж за грубо-приблизними розрахунками близько 19 тис. л. 95 бензину або 21 тис. л. дизельного пального? Невже весь парк вичищено до останньої смітинки?
filadelfos Показати IP 15 Квітня 2010 16:21
Якби не Козюра, то Савчука з його звітом довго б ще ніхто не бачив і не чув. Особисто мені теж слабо віриться , що Шиба і Соколовська не в курсі справ Савчука. А тепер коли він лепетав на опираючись на звіт, який, швидше всього, до засідання в очі не бачив, то Соколовська и Шиба наввипередки його розпиинали, а Козюрі з напрягом давали можливість виступити. Хоча саме завдяки йому є надія. що зелене господарство очолить хтось тямущий))До речі, за оцінку "2" щодо його роботи не голосував тільки Стемковський. Зрозуміло чому. ))
Savur Показати IP 15 Квітня 2010 20:03
класно, спочатку Богдан Павлович взяв на роботу Олега Анатолійовича а тепер має намір його звільнити як недобросовісного працівника, і хоче при цьому виглядати як талановитий мер. Такт от, як на мене за підлеглих в першу чергу повинен відповідати сам керівник, в даному випадку паш Шиба, якщо допустив що в зеленому господарстві відбувались всі ті речі про які сьогодні йшлось на засіданні виконкому то це свідчить про одне, Богдан Павлович незнає що відбувається в органах підконтрольних йому, от і висновок напрошується сам собою, чи потрібен такий міський голова який не знає що роблять ним призначені люди і не оранієнтується в ситуації. P.S. Олег Анатолійович Савчук людина добре знана в певних колах, пройшов не одну посаду, тобто "очі бачили, кого руки призначали". Стемковський, Зілінський, Савчук....продовжіть або доповніть цей логічний ряд.
Всезнайко Показати IP 15 Квітня 2010 21:37
Для того, щоб пртягнути Савчука до відповідальності вистачить і діючого Закону України "Про боротьбу з корупцією", який діє на даний час та Кримінального Кодексу. Вже гризуться помаранчові. Забули як на майдані горлопанили однією командою Працювати - це не демагогію розводити.
Знаючий Показати IP 15 Квітня 2010 22:17
Шиба все правильно робить. Баласт за борт. Команда стає більш керованою і менш жадібною. Якщо так піде далі буду за нього голосувати.
незнаючий Показати IP 16 Квітня 2010 09:28
Яка команда?!
goodok Показати IP 16 Квітня 2010 12:12
Дійсно, яка це команда стає керованішою??? Купка лідерів-корупціонерів і господарників-невдах!))) Та й з Савчуком скоріш за все показуху просто роблять. От побачите, за "незадовільну роботу" в нього буде догана, а він пообіцяє виправитись. А якщо навіть і звільнять, то наступник буде точно в "команді", а сам О.А. тихенько сидітиме в якійсь іншій установі на керівній посаді!
Кузьмович Показати IP 16 Квітня 2010 15:14
Пам"ятаю добре цього пройдисвіта Савчука. У 2000 році влаштовув дітей у польські вузи, отримував за це солідну подяку. Начебто все добре, зробив роботу, отримав оплату, всі задоволені, ніхто вже нічого нікому не винен. Проходить рік, дзвонить цей пройдисвіт Савчук. Каже, що ви мені зобов"язані сплачувати кожен рік тисячу доларів. Якщо ні, то вашого сина виключать з вузу. Те сема було і з іншими батьками. Були такі, що платили йому кожен рік. А я його рослав подалі, ще і пообіцяв поскаржитись міліції, тоді він відчепився. Ось така це людина, хто його до влади допустив?
Знаючий Показати IP 16 Квітня 2010 18:56
Вся ця подія була організована Шибою з однієї причини: Стемковський та Савчук разом з окремими депутатами та урядовцями беруть участь у підготовці проекту "ПРОТИ-ШИБА". БогданУ Павловичу про це настукали. І він вирішив випередити події і показати ХТО поганИЙ, а ХТО хороший.
goodok Показати IP 16 Квітня 2010 19:40
А звідкіля знаєш ти? Теж настукали?)) Я не іронізую, просто цікава виходить ситуація: проект "ПРОТИ-ШИБА" мала б організувати якась позитивно-чесна опозиція за участі громади, а по-факту планується боротьба, де обидві сторони вже давно ненависні людям? Здається мені, що скоро вже людей дістануть ці "щурячі перегони", і підем ми всі з сокирами і лопатами виганяти всю наволоч із їхніх теплих крісел!
Галя Показати IP 27 Жовтня 2010 16:50
Те мудило савчучок не варте того , щоб про нього стільки говорили. Та й слову його - ціна пів-копійки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus