USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Муніципальну дружину Луцька очолив міліціонер

22 Березня 2011 11:37
Управління муніципальної дружини очолив Микола Корнейко, який донедавна очолював Відділ зв’язків з громадськістю Управління МВС України у Волинській області.
Його представив 22 березня під час оперативної наради луцький міський голова Микола Романюк.
Микола Корнейко до кінця 2010 року очолював прес-службу обласної міліції.
Дружина, а не поліція
Нагадаємо, що управління муніципальної поліції згідно з новим баченням міської влади перейменували на муніципальну дружину. Тоді ж, 10 лютого 2011 року оголосили конкурс на заміщення посади керівника реорганізованої структури.

«Справа в тому що те, що стосується перейменування – для того,а би можна було зробити реорганізацію, визначити нові напрямки роботи, переговорити зі всіма людьми щодо функцій, які будуть на них покладені», - казав раніше заступник міського голови Святослав Кравчук.

Він пояснював, що функції муніципалів планують розширити в питаннях, що стосуються вуличної торгівлі, продажу продукції в не відведених для цього місцях, налагодженню тіснішої робота з ДАІ щодо місць для парковки.

Кравчук пояснював, що термін поліція ближче підходить до кримінальної роботи, в той час як дружина – до муніципальних стражів порядку.

«З моєї точки зору там немає системної роботи, це просто вибіркове і «наскочне» вирішення проблем», - зазначав Кравчук.
«Вона повинна нести крім виховного моменту момент впливу у вигляді фінансових штрафів. Працювати більш ціле направлено і постійно в одному напрямку, а не шарахатися, як ми шарахаємося. Я дивлюся по протоколам, які сьогодні є то вони займаються пляшками, то вони виловлять, яка викинула сміття, то яка оголошення десь повісила», - коментував заступник.
Колишній «поліціянт» звинувачує
Колишній очільник муніципалів Світлана Мамосюк раніше зазначала, що в її звільненні і реорганізації управління мають особистий інтерес певні керівники з мерії.
«Такі зміни – не тільки наша назва помінялася, а й багато хто. Але тих керівників просто перепризначили, а я якщо була і для тієї влада погана, бо я знала де чий бізнес за ким стоїть, а і для цієї влади погана. Виходить якийсь такий несмак, що я і там не можна прижитися, і тут. А тут не потрібно приживатися, а потрібно працювати. А коли ти працює тим більше в такій структурі – ти когось зачіпаєш – чиїхось родичів, друзів, а зрештою багато наших керівників мають свої точки. Вони просто в тіні, вони оперують бізнесом, будучи у владі», - зазначала Мамосюк.
Колишня очільник управління зазначала, що аби виконувати усі покладені на структуру функції, необхідно збільшити штат працівників, а не зводити його до мінімуму. За словами Мамосюк з 20 березня згідно з новим штатним розписом, кількість працівників управління скорочується з 35 до 12.
Щоправда як пояснив Кравчук, більшість людей, які виконують функції охоронців приміщень міськради, просто переводять до інших структур, які вони охороняють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
VSC Показати IP 22 Березня 2011 11:44
Мамосюк хорош болтать. Если есть чего поведать - факты и фамилии в студию.
До мамосючки Показати IP 22 Березня 2011 13:53
"... зрештою багато наших керівників мають свої точки" - точки має твій корефан Москвич, з нього і починай! Особливо з точки в парку, із собаками, сміттям, пляшками, ящиками та іншим скарбом!!!
мирек Показати IP 22 Березня 2011 15:54
коля ще раз поздоровляю.ати що гадять муниципалку хай краще позамитають в себе на подвирьи
МВС Показати IP 22 Березня 2011 18:41
Це хто за Корнейко "мазу" потягнув? Признавайтесь!!!
Луно Показати IP 22 Березня 2011 22:31
Де комсомольці - там і дружинники. А в Тернополі почала діяти Муніципальна Поліція.
Депутат Показати IP 23 Березня 2011 19:31
Навіщо місту муніципальна дружина? Це просто створили відділ бо під конкретних людей потрібні посади! З муніципальної дружини і з муніципальної поліції толку як з козла молока. Муніципальна дружина німала ніяких прав та небуде мати, цей напрямок роботи виконує міліція та ДІМ, а ці кошти що платяться на заробітню плату муніципальній дружині краще віддати міськвідділу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus