USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Митрополит Михаїл – про євроінтеграцію України. ЗВЕРЕННЯ

6 Грудня 2013 08:17
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до волинян щодо подій, пов’язаних із Євромайданом.

«Церква молиться і закликає сьогодні усіх не тільки висловлювати свої думки, а молитися й просити в Бога мудрості в прийнятті відповідних рішень по євроінтеграції України, тому що тільки Господь може нам в цьому допомогти, – зазначив владика. – Усе, що на благо людей, Бог визначає правильним та корисним, і це має бути підтримано».

Високопреосвященний висловив упевність у тому, що Церква не може стояти осторонь того, що відбувається в суспільстві. Вона засуджує насильницькі дії – і тих людей, які порушили закон, перевищили владу, і тих, що закликали до насильницьких дій.

«Ми закликаємо усіх до миру, до любові, до порозуміння, а свої внутрішні переконанання відстоювати в межах чинного законодавства, – підкреслив керуючий єпархією. – Господь дає нам свободу вибору і свободу як таку. І нею треба скористатися вдало і правильно. Тому не має ніхто права забороняти свободу думок і дій, але в межах заповідей Божих.

У нас одна дорога – це до Бога, і в Європу», - підкреслив владика Михаїл.



Відео єпархіальної телестудії «Собор».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нововолинець з київс Показати IP 6 Грудня 2013 08:38
Дійсно Українська Церква - захистила людей від Беркуту у Свято-Михайлівському соборі, потім патріарх благословив всі церкви надавати допомогу і молитися задля перемоги демократії та курсу євроінтеграції України. Двері всіх церков, які належать київському патріархату, у Києві відкриті майже цілодобово. До акції підтримки мітингувальників Євромайдану долучилась греко-католицька церква, а, коли я випадково підійшов до римо-католицького собору, то мені теж запропонували зігрітися і поїсти.
Андрій Показати IP 6 Грудня 2013 10:41
Повністю підтримую і розділяю погляди духовного отця Волині.
Тоша Показати IP 6 Грудня 2013 12:19
от нормальна позиція, а ніфонт всю ідею згавняв, ліг повністю під москалів, чим розчарував своїх прихильників.
Олександр Показати IP 6 Грудня 2013 12:59
На разі є, а можливо вже був шанс, вкотре вказати діючій владі, що воля людей це і є воля яка має бути реалізована діючою владою. Думаю, що цей шанс уже знівельовано та розпорошено. Міністри, губернатори безупину коментують виправдовувальні речі, запрошують до співрозмов та спілкуються із студентами, майдани пустіють, а всі дії, які сьогодні відбуваються в частині блокування держустанов є реальним криміналом. Ще з тиждень і усе втихомириться. Лідери опозиціє скажуть, що перемогли та сформулють зміст цієї псевдоперемоги. Церква дійсно порадувала, але лише в частині надання прихистку, а далі?.... Я з таким захопленням спостергів за подіями на Михайлівській площі, дзвони собору закликали - повстаємо! Однак виступів із закликами до мирян, духовних лідерів УПЦ КП - не було. Не коментуйте останнє речення, я розумію, церква не може закликати до беззаконня, однак поводир міг повести людей здобувати волю у спосіб угодний Богу. На разі ми чуємо коментар скоріше юриста, ніж священника, хоча й за це дякую та підтримую Вас! Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus