USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На безпритульних тварин Луцька вішатимуть кліпси

23 Лютого 2011 13:51
Сесія Луцької міської ради затвердила програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2011-2016 роки.
Про це стало відомо 23 лютого під час сесії міської ради.
Програма вартуватиме луцькому бюджету 200,8 тисяч гривень. За словами голови волинської організації захисту тварин Дани Новарчук кошти підуть на придбання вакцин для тварин, медикаментів. За ці кошти також безпритульних псів та котів ловитимуть та стерилізуватимуть.
«Кошти стануть первинним вливанням на цей рік для програми. Надалі вона потребуватиме нових вливань. На скільки ефективно буде вирішено питання, залежить від того, як системо з нами співпрацюватиме КП «Луцькспецкомунтранс». Якщо працювати злагоджено – за рік можна відловити і стерилізувати усіх безпритульних тварин» , - зазначає Новарчук.
Практично робота по цій програмі виглядатиме так: КП «Луцькспецкомунтранс» висловлюватиме безпритульних собак, їх привозитимуть до притулку в селі Промінь, де стерилізуватимуть. Потім на тварин чіплятимуть спеціальні кліпси на вуха, що будуть свідчити про те, що тварина стерилізована.
Через тиждень працівники «Луцькспецкомунтрансу» відвозитимуть тварин на місця, де їх зловили. А волонтер організації захисників тварин слідкуватиме, аби тварин повертали на місця живими і неушкодженими.
За таке рішення проголосували 45 депутатів з 48 присутніх. Три не голосувало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучано Показати IP 23 Лютого 2011 17:53
це просто капець. Кузьмич чіплятиме кульчики собакам і возити їх туди-сюди в Промінь і з Проміня за місцем прописки. Ще ескурсовода треба найняти. Скільки ж ця забава буде коштувати для бюджету і платників податків. Але щоб дітей не кусали - то не забудьте не тільки пісіки вирізати, а й зуби повибивати. А потім хай в Проміні і живуть - для тварин так буде краще - там і свіже повітря, і свіже мясо - ферму заведуть. Бо що ж в загазованому Луцьку їм робити. Так гуманніше!
888 Показати IP 23 Лютого 2011 18:33
дійсно краще собакам сережки повісити ніж вихователям не знімати зарплату ось вам і гроші пане Романюк бо від того шо собаки нарядні кусатись вони не перестають
Жанна Показати IP 23 Лютого 2011 21:06
А я За!Нарешті хоч хтось подумав за бідних бездомних тварин.Тільки було б не погано. щоб гроші дійсно йшли на стерилізацію та кастрацію тварин. а не списувались на це.
Олег Показати IP 27 Лютого 2011 18:26
Бідні тваринки збиваються в зграї і не дай Боже натрапити на таку зграю.Просто знищувати буде дешевше . А хто шкодує то хай збирає їх додому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus