USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На братські могили десантували чиновників. ФОТО

6 Травня 2010 17:09
Братські поховання та меморіальні комплекси визволителів Луцька готові до відзначення 65-ї річниці Перемоги – стели відремонтовані, квітники засаджені.

Такий висновок зробили міські чиновники під час виїзного прес-клубу, - інформує ІАЦ «Луцьк» .

Десант журналістів і чиновників інспектував підготовку в місті до відзначення 65-річниці Перемоги. Луцький міський голова Богдан Шиба із підлеглими клерками побував на Меморіалі пам’яті та братській могилі воїнів-червоноармійців у мікрорайоні Теремно.

За висновком влади, найліпше до святиа підготовили міський Меморіал Пам’яті. Там благоустрій триває із зими. Комунальники зрізали 27 старих трухлявих дерев, відремонтували кладку бутового каменю, замінили покриття на лавках. Оновлено шпиль обеліску, на якому відшарувалися та обвалилися плити з лабрадориту.

На меморіалі проведено очищення від сольових кристалізованих потоків, що утворились на поверхні лабрадоритового покриття. До речі, торік було здійснено капітальну реконструкцію пам’ятника Невідомому солдату, вартістю понад 1,5 мільйона гривень.

На інших меморіальних об’єктах - Сестринському та Єврейському кладовищах, могилі загиблих воїнів на вулиці Львівській – благоустрій вже завершений. Робітники підстригли кущі, викосили трави, висадили квіти та впорядкували обеліски.

На Теремнівському меморіалі журналісти мали змогу побачити, як триває реконструкція пілонів із відновленням лабрадоритового покриття. Комунальники очищують нашарування на плитах із поіменними переліками загиблих воїнів і відновлюють самі написи.

Активно працюють на Теремнівському меморіалі представники Громадського об’єднання «Нове екологічне мислення». Вони виявили ініціативу постійно опікуватися меморіальним комплексом.

Перед об’їздом меморіальних комплексів Богдан Шиба побував у міській організації ветеранів Великої Вітчизняної війни. Там міський голова вручив ветеранам ювілейні медалі. Працівники департаменту соціальної політики передали колишнім визволителям продуктові набори д свята Перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus