USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабмін дозволив чиновникам «безмежні» зарплати

9 Червня 2016 10:16
Кабінет міністрів України зняв обмеження на розмір заробітних плат чиновників і пом'якшив обмеження витрат на утримання державних установ.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду в середу, 8 червня, - повідомляє УНІАН.

«Проект постанови знімає обмеження на розмір заробітних плат, придбання меблів і побутового обладнання, проведення поточних ремонтів, придбання автотранспорту, крім легкових автомобілів, узгодження відпусток. Зняття цих обмежень дасть змогу державним установам у межах коштів, передбачених на їх утримання, поліпшити матеріально-технічне забезпечення й мотивувати працівників підвищувати ефективність роботи», - прокоментував постанову міністр фінансів Олександр Данилюк.

Зі слів міністра, постанова не вимагає додаткових витрат, оскільки вона лише лібералізує діючі обмеження, а витрати будуть можливі тільки у межах коштів, передбачених бюджетом на утримання держустанов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 1 березня 2014 року прийняв постанову, що обмежує витрати на утримання держустанов і максимальний розмір заробітний плати в органах виконавчої влади та держпідприємствах на рівні до 15 мінімальних заробітних плат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вася Показати IP 9 Червня 2016 10:32
Всі покращення для чиновників. А люди виживають
Держслужбовець Показати IP 9 Червня 2016 10:52
Реально знаєш, як нам "пакращили"? Не хочеш півмісяця за 300 грн пожити?
ввв Показати IP 9 Червня 2016 11:18
І це все правильно зроблено.Чиновники повинні бути ситими, а діти їх повинні бути забезпеченими та мати змогу на гідне медичне обслуговування,навчання в престижних ВУЗах ,відпочинок на престижних курортах.Тоді не буде корупції.Країна повинна бути багатою.Правда ,таке збільшення з/п чиновникам не одмінно потягне здорожчення життя іншим категоріям населення України,котрі пенсіонери, безробітні та не чиновники.Нічого страшного, слабші повимирають, зате лишаться сильніше.Ось Вам і оздоровлення нації.І ми , багата правова держава з гордо піднятою головою та з не аби яким пафосом долучимся до європейської спільноти. А якщо чесно, то за роки так званої незалежності ми втратили,по офіційним твердженням біля 10 млн. українців , за період ВВВ приблизно 6 млн. українців.На далі Україна стрімко втрачає своє населення, прикриваючись демократичними реформами.Хаос і беззаконня стало нормою нашого життя.Реально хто отримав незалежність, так це моральні уроди ,котрі зараз називаються олігархами.Їм закони не писані. Сильною можна вважати лише ту країну коли 95 % її жителів живуть заможно і лише 5% тих хто в міру різних обставин не хоче працювати , тому бідніше.В нас з точністю та й навпаки.Але все це залежить від створення відповідних умов ДЕРЖАВОЮ. Корупцію перемогти можна.Повернути вищу міру покарання для корупціонерів всіх гатунків з повною конфіскацією мвайна рідні.В самій "демократичній" країні світу США в більшості штатів "вишка" присутня , то яке вони мають моральне право вимагати від інших країн відмінення вищих мір покарань ? Китай зараз наймогутніша країна світу,це без перебільшення, враховуючи те , що Китай володіє,найбільшою кількістю боргових акцій США , хто не знає- Росія третя по наявності американських борговах облігацій.Наявний американський борг більше 18 трн.дол. Так ось за Китай , там для корупціонера - хабарника лише "вишка" без ніяких апеляцій та касацій.
Анонім до ввв Показати IP 9 Червня 2016 11:53
забувся написати, що Росія немає жодного кредиту МФВ
Анонім до ввв Показати IP 9 Червня 2016 12:00
Як ти правильно все написав добавити нема чого. А в нас всіх бандюг і корупціонерів ,випускають під заставу.А далі, або втік за кордон, або ніхто його не садить.Заплатив ще більше. Дочекаються коли в людей терпець кінчиться, і вони самі почнуть їх знищувати
Ющик В.М Показати IP 9 Червня 2016 12:09
Кабінет міністрів України зняв обмеження на розмір заробітних плат чиновників і пом'якшив обмеження витрат на утримання державних установ. Короче офіційно дозволили грабити - награблене . Влада готується до виборів ..., чихали вони на той народ .
Микола Показати IP 9 Червня 2016 12:30
Та корупція всім на руку -не будемо брати кажуть якщо басте зарплатту здорову а інші хай на мінімльну пашуть . ТО це влада? Впершу чергу думають про себе . Як вони розкушують то це вже не можна запитати де ти взяв і явно не пояснить і забрати і вигнати з посади. Так ні треба заплатити зарплату і хай далі живе у своїх вілах домах авто дорогущі і в себе і жінка і діти. Отак боряться з коруцпцією???????????????????????????Не спи моя Рідна Земля! Не в одній країні немає щоб чиновники так жили. Так можуть жити тільки бізнесмени які займаються бізнесом а не владці!!!!
Волинянин Показати IP 9 Червня 2016 12:33
Тепер керівники різних "присутственних" місць стануть скорочувати працівників , щоб за рахунок вивільнених коштів збільшити собі і наближеним зарплатню. Відповідно зросте навантаження на тих що лишаються і відповідно знизиться швидкість вирішення справ, що призведе до ще більшого поширення різних видів "подяк" від "вдячних" прохачів... Напевне ніколи в Україні не запрацює , як потрібно, тарифна сітка по зарплатах бюджетників і ніколи не будуть ліквідовані можливості для необмеженого збільшення заробітків чиновницької братії вищого рівня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus