USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На міжнародній трасі Волині створять велодоріжку

26 Квітня 2013 14:49
Безпечний рух для пішоходів та велосипедистів забезпечать на ділянці міжнародної траси «Київ – Ягодин» (М-07), яка проходить територією Ковеля.

Про це повідомив голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця.

Під час сесії Ковельської міської ради 25 квітня один із депутатів оприлюднив запит до представників органів державної влади (в тому числі до голови обласної адміністрації Бориса Клімчука) щодо забезпечення відповідних умов для безпечного руху пішоходів та велосипедистів на ділянці міжнародної траси «Київ – Ягодин» (М-07), яка проходить територією міста. Згідно зі статистикою, саме на цій ділянці ковельських доріг існує найбільша небезпека для учасників руху.

Так, депутати Ковельської міськради одноголосно проголосували за прийняття Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста, розробленої спільно з Асоціацією розвитку туризму Волині та Волинським інститутом права. Документ офіційно декларує наміри міської ради створювати умови для велосипедистів та містить схему майбутніх велосипедних шляхів.

Позиція депутата та одностайність колег підтверджують актуальність теми розвитку велосипедного руху у Волинських містах та створення міського середовища, комфортного для життя. На Волині це третій документ подібного характеру (інші два вже затвердили у Луцьку та Рожищі).

Ковель став одним із небагатьох міст України, що вже зробило практичний крок у напрямку розвитку велосипедної інфраструктури. Приблизно 500 метрів велосипедної доріжки створили на вулиці Театральній, на ділянці між вулицями Незалежності та Сагайдачного (фрагмент велодоріжки на фото - примітка).

«Цю велодоріжку навряд чи можна назвати ідеальним елементом дорожньо-транспортної системи, однак в її існування закладений дуже важливий аспект – зміна свідомості мешканців, які поступово звикають до нових елементів міської інфраструктури»,- повідомляє Юрій Моклиця.
«В плані розміщення, велосипедна доріжка виконана правильно, оскільки зроблена в частині тротуару і при цьому максимально захищена від автомобілів. Також вона має зручне покриття (асфальт) і зручні понижені бордюри на перетинах з іншими вулицями. Натомість, бажає кращого ширина велодоріжки (яка складає лише 1 метр) при тому, що оптимальна ширина для двосторонньої доріжки – 2,5 метра. Найефективнішим рішенням для покращення якості велоінфраструктури на цій вулиці може стати створення аналогічної смуги на протилежному тротуарі вулиці і створення таким чином двох велодоріжок з одностороннім рухом кожна. При розширенні кожної з них на символічних 20-30 сантиметрів, ми отримаємо якісний зразок велосипедної доріжки», - додає він.

Нагадаємо, 24 квітня у Луцьку відбувся круглий стіл щодо розвитку велоінфраструктури у найближчому майбутньому у Волинській області.

Зауважимо, що у найближчих планах Ковеля – вдосконалення нормативно-правової бази міста щодо велоінфраструктури, а також пошук позабюджетних ресурсів для втілення велосипедних проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus