USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ринках Луцька - антисанітарія. ВІДЕО

20 Червня 2011 15:22
У Луцьку працівники санстанції фіксують численні порушення на ринках міста, зокрема часто продукція, що швидко псується, зберігається за межами холодильного обладнання, що сприяє розмноженню та накопиченню патогенних мікроорганізмів.
Про це під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії повідомив головний лікар Луцької міськрайонної СЕС Іван Ульчак, – інформують у відділі інформаційної роботи міськради.
Крім того, за його словами, масового характеру в місті набуло виробництво курей-гриль, однак, не скрізь є умови для маринування птиці та холодильне обладнання для її зберігання.
Щодо останнього спалаху сальмонельозу у Луцьку, що стався після святкування дня народження у барі «Тотем», то, як зазначив Ульчак, тут було порушено асортимент продукції, затверджений санітарно-епідеміологічною станцією.
За словами лікаря, у цьому випадку при виготовленні страв використовувались продукти, на які не було супровідної документації.
Загалом, повідомив Іван Ульчак, за п‘ять місяців цього року за порушення санітарних норм та правил на харчових об’єктах міста накладено 398 штрафів на суму майже 60 тисяч гривень. Відсторонено від роботи майже 80 осіб за непроходження медогляду. Вилучено з обігу 222 кілограми небезпечних харчових продуктів і продовольчої сировини.
Перший заступник міського голови Святослав Кравчук доручив відповідним органам до кінця тижня ліквідувати торгівлю птицею на вулиці Замковій; забезпечити проходження медичних оглядів усіх осіб, причетних до реалізації і виготовлення продуктів харчування, та наявність у них медичних книжок.
Що ж до перевірок, то зі слів Кравчука, працівники санепідемстанції здійснюватимуть їх постійно.
(Відео Волинської ОДТРК.)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікавий Показати IP 20 Червня 2011 15:31
А в супермаркети зайдіть й проінспектуйте! Чи бабусі з сіл в око колять? Хочу глянути на ту бабусю з медичною книжкою, котра хоче продати ощіпане курча... От ми й підтримуємо місцевих формерів та виробників! Слава перекупщикам і їх лоббі!
Banker Показати IP 20 Червня 2011 16:45
Дана стаття є однією із серій замовних статей про ринки м. Луцька. А готують їх з метою закриття останніх та їх перенесення. Хіба антисанітарія не було в минулі роки? Чи може хтось не бачив що торгівельні павільйони ставлять порушуючи пожежну безпеку?
Своя Показати IP 20 Червня 2011 19:01
ну заказна не заказна але тиждень тому заходила купити рибки і передумала бо стояв страшенний смрад у відділені, а зайшовши в цю неділю його вже не було як і разом не було доброї частини продавців бояться мабуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus