USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Набережну чистять від старих дерев за 450 тисяч гривень. ФОТОРЕПОРТАЖ

20 Січня 2010 16:09
Очищення водоохоронної захисної зони річки Стир поблизу вулиці Набережної обійдеться міський владі у 400-450 тисяч гривень. Початок робіт уже стартував. І саме на цій вулиці.
 
Заступник міського голови Борис Сорока влаштував «ВН» екскурсію Набережною, де розпочалася вирубка аварійних дерев. 
 

 
Борис Сорока розповів: вулиця Набережна є магістральною загальноміською вулицею. За добу нею рухається до 1 тисячу легкових і вантажних автомобілів. Вулиця розташована поруч водоохоронної захисної зони річки Стир.
 

 
Він зауважив, що коли навесні сніг розтає, то Стир розливається і територія заповнюється водою до травня-червня. Через це у воді опиняються більшість дерев. Саме через це вони страждають: пошкоджуються різними хворобами, уражуються омелою. За швидкості вітру 20 метрів за секунду, то деякі із аварійних дерев обабіч дороги можуть впасти на автотрасу.
 
 
 
Тому Волинська міжрайонна природоохоронна прокуратура зобов’язала міськраду знести аварійні дерева, котрі ростуть біля проїжджої частини і загрожують безпеці руху. Відповідна екологічна комісія від міської ради перевірила територію від будинку № 39 на вулиці Набережній до мосту на вулиці Шевченка. На початку січня виявили близько 500 повалених бурею дерев і верб, тополь та осик.
 
 
 
До вирубки дерев приступили 18 січня. Рубають працівники ЖКГ та комунального підприємства «Зелене господарство». На думку заступника міського голови Бориса Сороки, роботи специфічні і вимагають спеціальної техніки та навчених людей. Іще одна проблема для вирубки аварійних дерев – сніг, котрий тане і заважає доступу до дерев.
 

 
Загалом, міській казні вирубка трухлявих і старих дерев на вулиці Набережній коштуватиме, за підрахунками Бориса Сороки, 400-450 тисяч гривень.
 
  
 
Зрубані дерева «Зелене господарство» використає для своїх потреб. Приміром, щепою із старих дерев підживлюватимуть саджанці рослин.
 

 
Борис Сорока планує посадити навесні нові дерева, котрі не бояться впливу заболоченої місцевості, наприклад, липи, берези. Він розповів, що масового скупчення старих аварійних дерев, окрім території поблизу вулиці Набережної, у Луцьку майже немає.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Searge.name Показати IP 20 Січня 2010 16:17
Прикоольно %-)
джек Показати IP 20 Січня 2010 16:51
Знову лісоповал в Луцьку влаштували, скоро дихати не буде чим. Вандали
Dredd Показати IP 20 Січня 2010 23:37
Як співають брати Гадюкіни "за такі гроші я міг би видрати її, її сестру і братову і всю родину на селі..." Потім викинуть ще 1 000 000 щоб насадити нових дерев, просто ППЦ
Схід Показати IP 21 Січня 2010 08:22
А скільки стовбурів дерев піде на палети і штахетник,скільки буде кубів дров,скільки хто заробить на цій вирубці? Владці про це не говорять,казна пуста,але в кишеннях у них "на повечеряти" буде.
VSC Показати IP 21 Січня 2010 10:07
Уже почистили пару лет назад парк возле детской ж/д. После такой чистки не осталось живого места. Оставшиеся деревья изувечены, все лестничные перила покорежены, асфальтовые дорожки уничтожены колесами машин.
kotyk Показати IP 21 Січня 2010 13:26
нарешті!
Петро Показати IP 21 Січня 2010 17:51
В нас завжди хтось шукає якісь дурні зачіпки. А ви подивіться як ці дерева готові впасти на автомобілі і в річку. А коли знесли частину дерев - бачимо наскільки гарно проглядається Стир та інша сторона. Це справді виявляється Набережна!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus