USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нас розділяють, а ми ведемось, - Положинський про українців

6 Березня 2013 11:04
Про ментальні відмінності українців Сходу і Заходу ніхто б не згадував, якби влада у нашій країні була українською і не працювала за технологією «розділяй і владарюй».

Про це в інтерв’ю «Gazeta.ua» розповів лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський.

«В нас усіх ментальність, на жаль, пострадянська. Просто західна Україна приєдналась до цієї ментальності на 20 років пізніше, тож якась там різниця є. Але закарпатці ментально дуже відрізняються від прикарпатців, волиняни від галичан, а галичани від подолян. Це нормально, що є ментальні територіальні відмінності. Але вони не настільки принципові, аби ми не знайшли спільної мови», - зазначив музикант.

«Якби не всі ці агресивні зовнішні втручання (а я переконаний, що всередині країни працює не одна таємна ворожа технологія), якби влада в цій країні була українською і працювала б на покращення життя в Україні, то про ці ментальні відмінності ніхто ніколи не згадував би, хіба що в приватних суперечках. А так працюють технології «розділяй і владарюй». Нас розділяють, а ми ведемось. Що, за «Партію регіонів» чи за комуністів не голосують на західній Україні? Жлоби і рагулі приблизно однакові і на заході, і на сході, тільки одні агресивно російськомовні, інші - агресивно україномовні», - переконаний Сашко Положинський.

Окрім того, лідер «Тартака» зауважив, що патріотичні пісні часто хочуть почути від гурту «на біс» як у Львові, так і у Донецьку. А пісню «Я не хочу бути героєм України» вимагають найчастіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus