USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нетуманне майбутнє «Меморіалу». ФОТО

17 Січня 2012 14:53
Меморіал Вічної Слави у Луцьку не бачив масштабної реконструкції від часу відкриття у 1977-му. За майже 35 років існування в ньому побільшало пам’ятників, але багато елементів застаріли морально, частина – потребує негайної заміни.

Тож на початку 2012 року в парку закипіла робота. На початковій стадії робіт були задіяні 7 одиниць техніки та понад 10 працівників.




Минулого тижня розпочався процес демонтажу плит. Трактористи спеціальними ковшами підважували плити та складали їх на кузови вантажівок. Автомобілі відвозили матеріали на територію підприємства «Луцькспецкомунтранс».







«ВН»
вирішили поцікавитися, яким буде майбутнє «Меморіалу».

Головне – зберегти автентичність та дух

Нині фахівці з волинської філії «Діпромісто» розробляють комплексний проект реконструкції «Меморіалу». Роботи умовно розділили на три етапи, які реалізовуватимуться з урахуванням часових та фінансових обмежень. Про це розповів начальник міського управління архітектури та містобудування Юрій Казмірук.

«У нас є завдання – завершити перший етап робіт до 9 травня», - розповів Казмірук. Цей етап, за його словами, включає в себе проведення робіт із благоустрою території меморіалу від центрального входу зі сторони проспекту Перемоги до стели та навколо неї.



Зі слів посадовця, окрім демонтажу плит, проводитиметься підготовка основи під майбутні фігурні елементи мощення. «Також треба закласти футляри для кабелів освітлення. Передбачається заміна бордюрів, поребриків і обрамлення квітників. Інженерні мережі закладаються вже, щоб потім до них не повертатися», - зауважив Казмірук.


Наразі невідомо, чим замінять залізобетонні плити. Як стверджує посадовець, це може бути декоративне каміння чи керамограніт. «Зрозуміло, що ті плити, які зараз демонтуються, повторно використовуватися не будуть. Наше завдання – зберегти автентичність цієї споруди, дух того місця», - каже Казмірук.



Щодо другого етапу, то передбачається проведення ремонтних і реставраційних робіт стели. «Дуже складна ця робота, вимагає професіоналізму, навиків, якісної техніки. Треба укріпити основу цієї стели. Бо не тільки плитка відпадає, а й основа руйнується», - зазначив архітектор.

Стосовно третього етапу, він розповів, що це буде завершення благоустрою: на всій території парку, де зніматимуть залізобетонні плити, проведуть мощення фігурними елементами. Також планується додаткове озеленення меморіалу. Обіцяють також встановити певні елементи освітлення і, можливо, обладнають нову систему озвучення, адже попередня – застаріла.

«Вся конкретика буде відома після затвердження проекту», - додав посадовець.




За словами Казмірука, наразі для реалізації першого етапу витратять орієнтовно 4 мільйони гривень. Повна вартість стане відомою після затвердження проекту реставрації.

Усе має бути строго та офіційно

Як розповів міський архітектор, поставлено чітке доручення – якісні матеріли. «Була пропозиція зробити мощення із природного каменю, але її відхилили: дорого, та й полірований граніт – травмонебезпечний. Зупинилися на фігурних елементах мощення – простіше кажучи, штучна плитка», - зазначив посадовець.



Сьогодні, за його словами, існують технології, які дають змогу зробити матеріал, що витримує декілька десятків циклів замерзань і розмерзань, із декоративним верхнім шаром. «Та плитка, яка на Театральному майдані – треба чесно зізнатися, вона виконана не зовсім якісно. Нам же дали чітке завдання – не просто відібрати якісний матеріал для мощення, а й запропонувати його кольорове рішення з урахуванням духу місця», - пояснив Казмірук.

Так, у планах зробити гранітні поребрики та бордюри. В оформленні мощення використовуватимуть максимум дві барви. «Це не дух Театрального майдану, тут він повинен бути строгий та офіційний», - стверджує архітектор.

Косметичні ремонти – не панацея

Також він розповів, що за час експлуатації парку стали непридатними основні конструкції стели. «Ті косметичні ремонти, які проводилися, проблему не вирішували. Тому займемося ремонтно-реставраційними роботами», - стверджує начальник управління архітектури та містобудування муніципалітету.


Водночас Казмірук зауважив, що дощі та сніг руйнують зовнішній та внутрішній шари стели. Мовляв, матеріал розшаровується, починає розсипатися і деформуватися. «Чим довше триватиме зволікання з ремонтними роботами, тим дорожче воно обійдеться і фінансово, і в часі», - переконує він.



На його думку, існує необхідність у вирішенні питання по вертикальному облаштуванню території. «Тобто певним чином опади з’єднати з каналізацією. Ще є питання освітлення і підсвітки основних елементів, дендрології і озеленення, і питання озвучення дійств, які там проводяться», - розповів архітектор.

Меморіальна історія

Меморіал – пам’ятка історії та культури державного значення. Волинський політолог Тарас Літковець розповів, що його відкрили 29 жовтня 1977 року. «Загальна площа території, на якій він розташований – 7,5 гектара. Автори проекту – художник Воронський та архітектор Гредзілов. Висота центрального обеліску – 40 метрів», - повідомив він.



Як стверджує Літковець, раніше на місці «Меморіалу» було польське кладовище. Проте з 1939 там уже нікого не хоронили, а у 1977 почали усе реконструювати. Тоді Літковцю було 10 років. «З тих пір там навіть лавки не змінилися – стоять на тих же місцях», - пригадав він.


До слова, на території меморіалу розташована братська могила воїнів Великої Вітчизняної війни, де захороненні приблизно 1800 солдатів, які загинули під час визволення Луцька. Також там – стіна скорботи, пам’ятний знак волинянам-солдатам останнього призову ІІ Світової війни, волинянам, які загинули при виконанні інтернаціонального обов'язку, жертвам депортації українців з етнічних земель у Польщі, ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші.



Підготували Анастасія ПЕРЕДРІЙ та Анатолій КОТЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Igor_vt Показати IP 17 Січня 2012 14:58
МОЛОДЦІ! А якби був збережений старий цвинтар як це в сусідній Польщі - в Перемишлі на кладовищі полеглих І-ї світової війни досі старанно ведеться прибирання та навіть на кожній могилі горить свічечка на пам`ятні дати.
зaгрeб Показати IP 17 Січня 2012 15:07
А кaк жe тeндeр?Извeнитe зa смeшной вопрос.
Igor_vt Показати IP 17 Січня 2012 15:10
Молодець Романюк!
Лучанин Показати IP 17 Січня 2012 16:05
"Сьогодні, за його словами, існують технології, які дають змогу зробити матеріал, що витримує декілька десятків циклів замерзань і розмерзань, із декоративним верхнім шаром. " Зверніть увагу на плити, які демонтуються - більш, як 30 років експлуатуються а пошкодження мінімальні. Мабуть, основна складова якісної технології виготовлення - це совість.
Анатолій Котлюк до Лучанин Показати IP 17 Січня 2012 18:04
не такі вже й мінімальні, на мою думку
*** Показати IP 17 Січня 2012 16:23
2012-1977=??? не 25, а 35 років! писаки...
Є до *** Показати IP 17 Січня 2012 19:03
Шановні ідіоти!!! куди, панове журналісти, Ви сховали сніг!!! НАЙПЕРШЕ - ОПЕРАТИВНІСТЬ У РОБОТІ!!!
хз Показати IP 17 Січня 2012 16:52
якщо ще не виготовлений проект то відповідно й тендер не проведений, а Автодор вже роботи проводить. А значить переможець зазделегідь відомий. ЦЕ ОЧЕВИДНА КОРУПЦІЯ !!!!
дідо Показати IP 17 Січня 2012 18:10
Чи будуть перепоховані НКВДисти на звичайний цвинтар ,які загинули у 50х ! роках ? Неможна прославляти катів українського району.
Анатолій Котлюк Показати IP 17 Січня 2012 19:18
Тендер проводиться якщо робити виконуються на певну суму. Наскільки я знаю, в даному випадку вартість робіт не перевищує цю суму.
хз до Анатолій Котлюк Показати IP 17 Січня 2012 20:00
тендер не проводиться якщо сума не перевищує 300 тис. грн. А там проект більше ніж 5 млн.грн.
зaгрeб до Анатолій Котлюк Показати IP 17 Січня 2012 21:41
Увaжaeмый, a пeвнa сумa нa тeндeр eто 300 000 грн.
Анатолій Котлюк до зaгрeб Показати IP 18 Січня 2012 08:28
не знаю. сьогодні поцікавлюся. дякую за інформацію
Небайдужа Показати IP 17 Січня 2012 20:31
Старі плити знімуть, а "сучасне покриття" таке зроблять, як в старій частині міста(там де були лебеді) вистачить на кілька років-а гроші розкрадудь. Шкода
) Показати IP 17 Січня 2012 20:34
там было еще одно захоронение жертв, погибших от террора оун-упа, но надпись стыдливо и подловато сбили ублюдки...
міському голові Показати IP 17 Січня 2012 21:11
коли почнете займатись житловим фондом міста??????!!!!!
знаючий Показати IP 17 Січня 2012 22:15
Якщо подивитись на фото старого (польського, а точніше, католицького) цвинтаря, то добре видно, що 90% могил - Невідомих солдат. Совєти це все тупо ПО_ФАШИСТСЬКІ ЗНИЩИЛИ!!! А сьогодні ще Романюк вирішив вантажівками по могилках бабла "підкосити". Бійтеся Бога, панове! Не чиніть страшного гріха, подумайте про дітей!
зaгрeб Показати IP 18 Січня 2012 08:44
З00 штук нa строитeльно-монтaжныe рaботы, a нa зaкупку оборудовaния eщe мeньшe.
Сумно Показати IP 18 Січня 2012 09:25
таке враження що у часи СРСР жили вандали- знищили всі кладовища у центральній частині містаі тепер по могилках де автобуси їздять де песиків вигулюють - а тут хоч меморіал зроблять - але всеодно то є вандалізм.
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 09:28
Каббалу обмануть невозможно. Многие пытались –не получилось. Наша семья выехала в Израиль в 1976 году. Мне было тогда чуть более 20 лет. Я хорошо запомнил как сносили еврейское кладбище(сейчас там мемориал Славы). Оцепление милиции, охрана ВВников, постоянный надзор КГБистов. Когда грабили склепы богатых евреев выставляли оцепление. Все ценности тут же переносили в обл упр КГБ (это было совсем близко). Надгробные камни перевозили в долину Сапалаевки (тоже рядом). На камнях согласно учения Ари (раввина Ицхака Лурия Ашкенази, известного под именем Аризаль) были каббалистические знаки. В Луцк я смог проехать в 2008 году. Странно, но привокзальный район (мы там жили последние несколько лет) я узнал сразу. Город как то облысел - стало меньше зеленых насаждений. Кому то помешал сквер на проспекте Правды. Луцк стал суетливым, грязным и каким то бестолковым. Теперь главное -на надгробных камнях построено общежитие, спортплощадка, школа, учебный корпус Университета. На камнях знаки каббалы. ЭТО ЗНАК СМЕРТИ. Тяжелой, долгой, мучительной. Один из первых кого я встретил в городе был лейтенант КГБ который командовал охраной. Запомнил его медальный профиль. Красив был падлюка. Высокий стройный. В разговоре он вспомнил моих родителей. Жаловался на судьбу, болезни: «…как будто проклял меня кто то». А.И. не понимал, что он сам себе вырыл яму. Полковник в отставке, живет (точнее доживает) с женой в 9этажке сразу за домом политобразования (сейчас там какое то учебное заведение). Дочь И.( майор милиции) спилась, умерла от белой горячки, внуки уехали. Встретил некоторых одноклассников, они почему то старались скомкать разговор и избегали повторных встреч. А у тех с кем приходилось общаться в глазах была неприкрытая зависть. Жадность проскакивала в каждом слове: «Приехал со Штатов –плати», это если зашли в кафе. «Мог бы и помочь» - это если речь заходила о каких то житейских неурядицах. С единоверцами не встречался - опасно. Да и мало кто остался. Большинство евреев уехало, хасиды уехали все. Это было летом 2008 года в разгар националистическо -религиозной истерии по поводу 1020 годовщины Крещения Руси. Но то, что я узнал поражает – все, кто тогда уничтожал захоронения наказан. И сами, и дети, и внуки. Но ведь кроме тех кто ломал и крушил, были и те кто подбадривал, кричал «Молодцы», одобрял. И не по команде из Москвы, а стоя на куче земли, или ночью копаясь в могилах. Это не были комиссары НКВДисты, это были обычные люди. И кресла в горкомах и обкомах занимали не присланные, а местные, простые сельские хлопцы, те которые «из грязи -да в князи». И на камнях Каббалы растут дети, внуки тех кто уничтожал, одобрял, делал карьеру. Сейчас они делают то же самое. Шма Исраэль
Max Freeman Показати IP 18 Січня 2012 14:16
Послушайте, Изя (уж не знаю, настоящее ли имя или нет, не суть важно). Во-первых, позвольте не согласиться с вами насчет убогости, суетливости и бестолковости Луцка. Я жил в Луцке с 1997-ого по 2011 год и этот город навсегда останется в моем сердце, потому что это один из самых красивых и прекрасных городов, известных мне. Думаю, вы просто поддались влиянию обычного синдрома консервативности. Здесь, в Израиле, я часто слышу такие варианты вроде: "Вот когда я там был - было хорошо, а сейчас - ни к черту.." Поверьте - и без вас, и без меня, и без еще много кого этот город по-прежнему будет жить и дышать, потому что у него есть душа. История с кладбищами меня не удивила. Все кладбища рано или поздно стираются с карты....так было всегда. Исключениями являются разве что кладбище в Иерусалиме, которому несколько тысяч лет, да пирамиды египетские, потому что их еще попробуй снеси - вспотеешь не на шутку. Причем время уничтожает и еврейские, и польские, и украинские кладбища, тут нет никакого антисемитизма. Ну и что уж совсем не понравилось... Почему это вдруг торжества по поводу 1020 годовщины Крещения Руси были названы вами националистическо-религиозной истерией? Знаете, я тоже наполовину еврей, но меня ваши слова как-то коробят. Вы случайно не забыли, где родились? Вы родились, как я понимаю, в Украине. Это земля с 1000-летней христианской историей, неужели так трудно это уважать? Каждый народ имеет право чтить свои традиции, свою религию и культуру. С таким же успехом националистично-религиозной истерией можно назвать каждый праздник в Израиле, разве нет? Поймите, отношение порождает отношение. И если евреи будут подобным образом относиться к тем культурам, которые когда-то приняли их предков - ничего кроме ненависти и презрения в ответ они не получат. Или законы сохранения добра и зла на евреев не распространяются? :) Изя, будьте добрее к земле, где родились...
Микола Показати IP 18 Січня 2012 14:23
Кладовище, де похоронено представників різних національностей і релігій має бути кладовищем... Не вже не зрозуміло, що реконструкція - це чергова спроба увічнення пам'яті людиноненависнецького режиму та його служак?!!
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 14:27
Для "Тарас Літковець". Мне трудно сказать какой вы специалист, но уровень компетенции соответствует "политологу". Это надо уметь наврать столько в таком коротком комментарии. Во-первых-до 1 мировой войны Луцк был еврейским городом- на 30тысяч населения-24 тыс евреев(статистика 1913 года). Поляки, если вы помните историю, жили в Луцке до 1939 года. Во вторых - научись пользоваться интернетом. Не будеш путаться в элементарных вещах в цифрах и фамилиях. Даю ссылку и цитату для "политолога": http://www.molodguard.ru/memorial35.htm "Особое место среди них принадлежит мемориальному комплексу Вечной славы в г. Луцке. Он сооружен в 1977 г. и увековечивает подвиг воинов Советской Армии, партизан и подпольщиков, память о сожженных городах и селах, о всех тех, кто смертью храбрых пал в борьбе с фашизмом за свободу и независимость Волынского края. Комплекс занимает площадь 5,7 га. Центральный вход открывают два пилона из черного гранита, на которых начертаны позолоченные даты: "1941 -1945". В центре ансамбля возвышается 40-метровый железобетонный, облицованный полированным черным гранитом обелиск. Его четырехгранную пирамиду венчает сверкающий золотом орден Победы. У подножия обелиска на постаменте находится отлитая в бронзе 9-метровая скульптура Славы - символ Отчизны-матери, перед которой зажжен Вечный огонь. На боковых гранях обелиска - бронзовые горельефы, В левой части мемориала расположены братские могилы. В центре захоронения на невысоком постаменте - бронзовая фигура воина. Он смертельно ранен, но правая рука сжимает автомат. На 62 надгробных чугунных плитах названо 1810 имен погибших освободителей. Здесь же захоронены девять Героев Советского Союза. Авторы мемориального комплекса Вечной славы - скульптор М. Вронский, архитектор В. Гнездилов".
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 15:05
Для "Max Freeman". По поводу "Во-первых, позвольте не согласиться с вами насчет убогости, суетливости и бестолковости Луцка. Я жил в Луцке с 1997-ого по 2011 год". Ответ -позволяю не согласится, это ваше право. Вы сравниваете последнее десятилетия. Я помню 60-70 года. Любой спец по градостроению вам скажет, что площадь зел насаждений в Луцке уменьшилась в разы. Поэтому город стал грязным. Суетливость началась с появления в городе "лимитчиков". Село и город разные типы поведения. Относительно "Почему это вдруг торжества по поводу 1020 годовщины Крещения Руси были названы вами националистическо-религиозной истерией?" Лучше всего на этот вопрос ответил во время визита в Киев Вселенский патриарх "Я буду молится за преодоление раскола в православии". Раскол предан анафеме. Все, точка. В хитросплетения церковных догматов я не вмешиваюсь. Наверное ,Вы не имели возможности наблюдать изнутри, почувствовать атмосферу религиозной нетерпимости, которая была во время визита патриарха в Луцк. Я случайно оказался в толпе насосавшихся пива националистов, еле выбрался. "Изя, будьте добрее к земле, где родились..." С этой земли нас выгнали. В наших домах поселились поляки, потом их выгнали, потом немцы, а после поселились выходцы-коммунары из полесских сел... Ненавижу любые проявления национализма.
Igor_vt до Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 16:55
1. "...площадь зел насаждений в Луцке уменьшилась в разы..." - "Ви брешете!" (Інна Богословська). 2. "...С этой земли нас выгнали..." В 70-х вас тоже выгоняли? Мой одноклассник вернулся в Луцк из Израиля, работает на низкооплачиваемой работе (не имеет специальности), имеет 3-х детей. Коломойский, Пинчук & Co тоже не захотели уезжать с родной земли. 3. "Ненавижу любые проявления национализма." Згідний з Вами - Ви неприємна агресивна особа.
Igor_vt до Igor_vt Показати IP 18 Січня 2012 16:59
"Вы не имели возможности наблюдать изнутри, почувствовать атмосферу религиозной нетерпимости, которая была во время визита патриарха в Луцк. Я случайно оказался в толпе насосавшихся пива националистов, еле выбрался." Не хотів би опинитись під час релігійного екстазу серед натовпу ортодоксів-іудеїв чи то в Умані, чи то в Ізраїлю. Суиніваюсь чи вибрався б з того натовпу цілий-здоровий.
Анатолій Котлюк до Igor_vt Показати IP 18 Січня 2012 18:14
Погоджуюся з думкою щодо ортодоксів. Мені такі жахи розказували проти тих "обраних"
Max Freeman до Изя Шнеерзон Показати IP 19 Січня 2012 01:02
А, ок....я не совсем правильно понял, что вы имели в виду под националистически-религиозной истерией. Раскол в христианстве я тоже не поддерживаю...возможностей наблюдать имел предостаточно...
Анатолій Котлюк Показати IP 18 Січня 2012 15:51
Ой, матінко! Та що ж тут твориться! :)))
о Показати IP 18 Січня 2012 16:12
Ізя хворий
Igor_vt до о Показати IP 18 Січня 2012 16:56
Він просто з ображених - там чужий, тут без коріння.
зaгрeб Показати IP 18 Січня 2012 17:00
Ізя маланец обиженый жизню.
знаючий Показати IP 18 Січня 2012 17:10
Ізя, шалом. Спробую пояснити: Полісся рулить!!! В тому й біда.
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 18:15
Большинство начего не поняло. Жить на могильных камнях нельзя. Отмеченных знаками Каббалы тем более. Проклятие руганью не снимают. Ждите...
Джеджик (Турійськ) до Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 19:29
Весь Їзраїль це суцільний цвинтар, і нічо жиють - молодці.
Паша Показати IP 18 Січня 2012 18:33
Від цієї реконструкції тільки один чоловік отримає задоволення моральне і духовне це власник Луцькавтодор Ольховий
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 19:09
Пока да. А, потом? А, откаты? А, Загребу исреннее спасибо за поддержку. Однозначная демонстрация психологии нациста. Для Igor_vt "Він просто з ображених - там чужий, тут без коріння". Так в моих корнях вы и роетесь. Оказаться среди любых религиозных фанатиков всегда опасно. Но речь идет о неонацистах. Стеклянный взгляд 18-25 летней молодежи которая плакатом закрывала верхние этажи 9 этажного дома. Дешевая провакация с наручниками:"Вот синяки, на меня надевали наручники" А, журналюшка, которая сделала репортаж "с места события". Оскорбления в адрес милиции. У нас это не возможно. Неповиновение полицейскому очень серьезное правонарушение. Нацисты всех мастей "УНА-УНСО", сейчас "Свобода". Еще не пришло время для публикаций фото цинковых гробов из Грузии. Вылезут на поверхность и их фамилии. Среди 32 цинков было как минимум 3 с Волыни.
Igor_vt до Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 20:35
О.К. Вы всё-таки не уточнили кто Вас "выгнал" из СССР в 70-х годах? ))) Украина сейчас переживает время беспредела (перехода собственности, бывшей государственной в частную). Это "времечко" похуже, чем в Штатах 30-х годов, расцвета гангстеров и мафии. Тем не менее Ваши впечатления от страны не совпадают с впечатлениями тех, кто имеет возможность сравнить жизнь здесь и заграницу. Что касается украинского национализма-нацизма... Здесь он ничтожно-маргинален. В ином случае я, украинец, с Вами бы на русском не общался.
Igor_vt до Igor_vt Показати IP 18 Січня 2012 20:37
А Каббалой пугайте своих внуков. У украинцев свои святые и свой Бог.
зaгрeб Показати IP 18 Січня 2012 20:29
Изeнькa a в чeм зaключaeтсa демонстрация психологии нациста.?.Здeсь eврeи нeинтeрeсны, нeкому нeнужны.Можнa скaзaть плaнктон.Есть врaги покручe.
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 21:12
Бог один. Только имена и обряды у разных народов разные. Пугать Каббалой когото? Зачем? Она сама любого испугает. Кто смелый -флаг в руки. Живи на кладбище. Для "Igor_vt". Вы утверждаете:"... я, украинец". А если я этому не поверю, как вы это докажете. И даже не мне. Ну на фик я вам нужен? Как это ДОКАЗАТЬ? Генетическим анализом? Где хранится генокод "справжнього, щирого украйонця". Мне это сделать очень просто -сохранились архивные записи, документы. Я отследил своих предков с 1807 года. Как это сделает большинство полещуков -не знаю. Кто нас выгнал- бытовой национализм. Для "Джеджик (Турійськ)"- не знаеш не трынди. Дурийские селюки обсуждают проблемму "стены плача". Класс!!!
Igor_vt до Изя Шнеерзон Показати IP 19 Січня 2012 10:32
Классный ответ - "выгнал бытовой" СОВЕТСКИЙ "национализм". ) Красота )
Джеджик (Турійськ) до Изя Шнеерзон Показати IP 19 Січня 2012 17:23
Ти ба! Воно ще й на голову сере.
Изя Шнеерзон Показати IP 18 Січня 2012 21:22
Вопрос к Igor_vt . А кто такая Инна Богословская? Почему вы ее цитируете? У вас нет своей точки зрения?" "...площадь зел насаждений в Луцке уменьшилась в разы..." - "Ви брешете!". Расчет зеленых насаждений производится на душу населения. Некоторые скверы которые исчезли я уже назвал. Кроме того за последние 35 лет население города значительно возросло. арифметика вещь упрямая. Для "зaгрeб" "Есть врaги покручe". Это да. Если нет - то вы их найдете.
Igor_vt до Изя Шнеерзон Показати IP 19 Січня 2012 10:35
Инна Богословская - это наша украинская Жанна Д`арк (с запахнутой грудью). Её мнение - бесценно. Не трожьте её!!!
) Показати IP 18 Січня 2012 21:36
изя просто ... и не в израиле он, а где-то возле сапалаевки посты кропает, шли мазл
Изя Шнеерзон до ) Показати IP 19 Січня 2012 14:21
"шли мазл" пишется одним словом. Если вы так подписываетесь-то вы должны знать и перевод-неудачник. Меня убеждать в этом не надо - украйона страна неудачников.
Max Freeman до Изя Шнеерзон Показати IP 19 Січня 2012 23:44
Ну вот...опять жесть какая-то.... Почему это Украина - страна неудачников? С чего такие выводы? Зачем утрируете? Знаю массу успешных и состоявшихся людей, живущих в Украине. Оглянитесь - в Израиле вы неудачников не видите? Тогда вы слепы. Но я в это не верю :) У вас, похоже, какая-то большая-пребольшая обида на Украину затаилась глубоко внутри... :)
Igor_vt до Max Freeman Показати IP 20 Січня 2012 10:38
Изя ещё не видел, наверное, дом еврейской культуры на Хмельницкого возле 1-й школы - возможно ли такое было при советах? Но скорее всего видел и в курсе, брехун.
Оптимістка Показати IP 18 Січня 2012 23:10
Ізя, невже Ви думаєте, що своїми радикальними поглядами можете змінити хід того, що вже почалось???..Це безглуздо, так нав"язувати свою думку. Як бачите, всі думають по-своєму. І кожен по-своєму, правий. Тому, думаю, буде розумно припинити цю дискусію, бо все одно ремонтні роботи почались. І це добретим, що місто оновлюється (а Ви ж самі казали, що місто збідніло і зіпсувалось). Тим більше, що планується і збільшити к-сть зелених насаджень, якщо Ви уважно читали.
Изя Шнеерзон Показати IP 20 Січня 2012 13:34
Для "Max Freeman" Надеюсь вы знакомы с понятием "обратная селекция". Из ... выехало как минимум 3-4 млн. Выезжают и могут устроиться лучшие.Это азбука,точнее аксиома. Даже на этом сайте вы слышали похвальбу-"это укр за рубежом достигли тех или иных успехов" вплоть до фото моделей укр происхождения". Этого процесса надо стыдится, укр-а-йонци гордятся. Чем ? Тем что миллионы послали на .... "неньку украйону"? Прикол, отрицательное миграционное сальдо самое большое в 6 зап регионах. Уезжают лучшие. Остаются?
Max Freeman до Изя Шнеерзон Показати IP 20 Січня 2012 15:41
Вы мне обьясните, зачем этот троллинг? Зачем это коверканье слов "Украина" и "украинцы"? Или вам приятно, когда кто-нибудь в аналогичном тоне отзывается об Израиле? Вы же приходите сюда, на "украйонский", как вы выражаетесь сайт. Зачем? Израильских новостей не хватает? Вам же так на Волыни не нравилось! :) Я продолжаю заходить сюда, потому что очень люблю город, в котором прожил 14 лет и мне очень не хватает его атмосферы, его души и его людей. А с какой целью сюда приходите вы? Лишний раз показать всем, что вы их не уважаете? Так такими вещами обычно подростки страдают. Вам сколько лет, Изя?
Изя Шнеерзон Показати IP 20 Січня 2012 16:35
Для "Max Freeman" Кое что Вы поняли. А теперь подумайте, какая яркая цепочка высказываний. Очень не плохой материал по теме ксенофобии зап. украины. Вы почти правы-это разновидность троллинга -кащенизм. За три месяца Вы первый, кто понял суть "дискуссии". Я действительно не живу в Украине. В ник я изменил только одну букву фамилии. Если Вам интересно -соберите все коменты по троллингу. Очень интересное чтиво. Наше правительство тупо продолжает финансировать 5 сектор Украины. Мои исследования позволяют утверждать-общественные организации на Украине в большинстве случаев фикция. Убедить в этом чиновников из госдепа практически невозможно. Идеи антиглобалистов постепенно расширяются. Троллинг на "ВН" это молекулярно крохотное направление работы. Сбор информации. Все странички копировались. Выводы просты. Пока не публикую.
Max Freeman до Изя Шнеерзон Показати IP 20 Січня 2012 17:54
То есть погодите....вы специально под таким именем их троллите, грубите, чтобы в ответ получить абсолютно логичную реакцию в виде ответной грубости с упоминанием вашей национальной принадлежности и исторической Родины в не самом лучшем свете.....а потом хотите подать это в каком-то материале на тему ксенофобии? Хм...а в материале останутся ваши провокации, которые и вызвали эти ксенофобские высказывания? Мне кажется, что нет...я прав?
Изя Шнеерзон Показати IP 20 Січня 2012 18:35
Не все. Парадоксальность в том, что фактаж только завернут в провакационную оболочку. Но обратите внимание- националистические высказывания присутствуют при обсуждении в основном политтем в адрес русскоязычного населения. Меня интересовал вопрос- можно ли националистическую агрессию переадресовать. И как сказал бы Изя Шнеерзон:"А, оно таки-да, можно". Собрано более 1500 постов, как Вы понимаете, это достаточно репрезентативная выборка.
Max Freeman Показати IP 22 Січня 2012 02:08
"фактаж только завернут в провакационную оболочку" - очень неубедительная отмазка, Изя. Ваша методы непорядочны...
Изя Шнеерзон Показати IP 23 Січня 2012 08:45
Нет смысла "отмазываться". Зачем? И перед кем? А цель оправдывает средства. Назовите хоть одну "порядочную" редакцию. Даже гламурный журнал... А политика? Вы еще очень молоды. И не попробовали демократии. Ваш стаж год. У меня 35. Через пару лет вырастут зубки, потом возможно клыки, или возвращайтесь в страну неудачников.
007 Показати IP 23 Січня 2012 10:38
поки ви собі пальцями по клавіатурі гуляти ... а вони україну граблять ... да це наш народ тільки язиками працювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus