USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Облспоживспілці відмовили. Міст будувати поки нікому

28 Квітня 2011 16:31
Луцька міська рада не продовжила оренду території Завокзального ринку Волинській обласній споживчій спілці на 22 роки.

Нагадаємо, за це облспоживспілка була готова до 20 серпня 2011 року добудувати надземний перехід від Залізничного вокзалу до вулиці Карпенка-Карого.

Міст і реконструкція ринку

Як повідомив начальник відділу управління земельних ресурсів Сергій Шабала, проект інвестиційної угоди передбачає добудову мосту між Завокзальним ринком та вокзалом. А також фінансування розробки проекту реконструкції ринку до 1 травня 2012 року. Загальна сума інвестиційної угоди – 1,3 мільйона гривень.

За словами луцького міського голови Миколи Романюка міст за умова угоди повинні були б звести до 20 серпня 2011 року.

Як пояснила голова правління Волинської облспоживспілки Марта Кандиба, нині діючий договір оренди землі закінчується 31 грудня 2014 року.

Каниба пояснила, що облспоживспілка і підприємці, інтереси яких вона представляє, не хотіли, аби міська рада віддавала потенційному інвестору близько гектара землі ринку за добудову мосту.

Тому сама облспоживспілка готова стати інвестором, але з угодою продовження оренди на 25 років, - сказала Кандиба.

Такий термін оренди необхідний, аби спілці було цікаво вкладати кошти у розвиток ринку.

Брати кошти спілка мала намір у банку, який відкрив кредитну лінію і збільшить її на мільйон. Жоден підприємець за словами Кандиби протягом договору оренди виселений не буде.

Хиби попереднього партнерства

Окремі депутати не були згідні на укладання угоди з облспоживспілкою.

Депутати Андрій Калахан та Андрій Осіпов зазначали, що спілка уже зараз не до кінця виконала умови діючого договору оренди. Наприклад, не уклала договори суборенди з підприємцями.

Натомість Кандиба каже, що вони не мають яких прав, а лише укладати договір оренди торгівельного місця.

Крім того звернень про суборенду ділянок не було.
За словами одного з представників підприємців Володимира Кунца Кандиба «ввела в оману» депутатів.

«Я маю чотирьох підприємців, які хотіли укласти договір суборенди. Ціна суборенди не може перевищувати ціни оренди земельної ділянки. От у чому собака зарита!», - каже Кунц.

Більше того, за словами Кунца є й інші підприємці, які хочуть взяти участь в конкурсі на оренду землі на ринку.

Інший представник підприємців Тетяна Іовенко зазначила, що 80% усіх працюючих на ринку просять підтримати рішення про надання договору оренди зі спілкою, так як вона вже довгий час є їх партнером.

Депутати вимагають гарантій

За словами депутата Сергія Григоренка укладати угоду щодо передачі землі в оренду можна лише в тих випадках, якщо будуть чіткі гарантії добудови моста і початку еконструкції ринку, а також приведення його до певних стандартів. Також за словами Григоренка необхідно гарантувати умови, аби спілка не утискала права підприємців.

Засумнівалися депутати і у гарантіях здійснення поліпшень на ринку. Зокрема, за словами Кандиби спілка поклала бруківку на ринку та зробила навіс. Голова спілки не заперечувала, що у фінансуванні навісу брали участь підприємці. Натомість власність повністю усіх поліпшень належить спілці.

Депутат Святослав Боруцький каже, що спілкувався з п’ятьма підприємцями, які надали документальне підтвердження, що зазначені поліпшення були за рахунок підприємців. А тому, сумніваючись у такому партнері, як спілка, варто відправити проект рішення на доопрацювання і не приймати його в авральному порядку.

Рішення про передачу землі в оренду облспоживспілці «проштовхував», зокрема. луцький міський голова Микола Романюк. Він зазначав, що грошей на міст у міста немає, а тому коли з’явився варіант оренди спілкою – таке рішення здалося компромісним.

«Ми маємо сьогодні прийняти важливе рішення. Голосуйте серцем, думайте про лучан, які ходять по коліям», - казав Романюк.

Врешті-решт після довгих суперечок і десятків пропозицій щодо договору оренди, депутати не підтримали рішення про укладання договору з облспоживспілкою.

Загалом, депутати міськради розглядали питання про оренду близько шести годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Анічка Показати IP 28 Квітня 2011 16:58
Андрій Осіпов дуже мудрий. Молодець. Успіхів йому.
Лена Показати IP 28 Квітня 2011 16:59
Осіпов вміє відстоювати думку. Люблю його. Браво.
Галина Показати IP 28 Квітня 2011 17:01
Андрій Осіпов і інші, хто його підтримав - справжні депутати. Поважаю Андрія. Він справжній юрист. Таких побільше у депутати і у мерію.
патріот Показати IP 28 Квітня 2011 17:03
Вміємо ж ми велосипед вигадувати. Ще з 80-х років минулого століття споживча кооперація обслуговує ринки, і не тільки в місті Луцьку. Механізм відлагоджений, люди мають робочі місця і вигода очевидна як для підприємців так і для міської влади. А чергова «афера» із створенням комунального ринку в Луцьку наперед приречена потерпіти фіаско.
лучанки Показати IP 28 Квітня 2011 17:04
Осіпов вміє відстоювати інтереси громадян. А МАрта Іванівна хитра розумна жіночка. Скільки років захотіла !!!!
Прихильниці Показати IP 28 Квітня 2011 17:05
Дякую усім депутатам, що не підтримали таке рішення. Хоч тут ту Марту Іванівну присадили. Багато захотіла, дуже модна стала
Вася Показати IP 28 Квітня 2011 17:18
Всі вони добрі. Осіпов хапне вже сьогодні грошиків. Це ж не його пропозиція.
Небайдужий Показати IP 28 Квітня 2011 17:31
Я чомусь не можу зрозуміти - чого міська влада штовхає Волинської облспоживспілки на добудову мосту? Як я пам'ятаю - коли давали землю та дозвіл на будівництво "Каравану" для "Домінанти" (Джулинського) - то останні зобов'язувалися довести міст до завершення. Хіба ні?
hz до Небайдужий Показати IP 28 Квітня 2011 20:34
та ви шо??????
вова Показати IP 28 Квітня 2011 18:26
Поки прапороносці будуть у влади - мосту НЕ буде!!!
Перехожий Показати IP 28 Квітня 2011 20:58
Так можливо Міській Раді оголосити конкурс на взаємовигідних умовах! Навіщо так поспіхом все робити!
1 Показати IP 28 Квітня 2011 20:59
Ну не можуть депутати голосувати безплатно.Ну що їм особисто з тої добудови мосту. А якби спілка підмазала голів фракцій, то і проголосували б зразу. Романюк тепер має козир проти депутатів, по мосту завше може сказати ,,ну я ж пропонував,.
підприємець Показати IP 28 Квітня 2011 22:41
Депутат Осіпов ви обраний громадою міста але чомусь ви не думаєте за жителів міста які гинуть та калічаться під поїздами а відстоюєте інтереси тих хто вам платить Я впевнений якби облспоживспілка запплатила мільон не на добудову мосту міській Раді а вам ви б себе вів сьогодні зовсім по іншому Адже ви привик брати гроші за свої адвокатські послуги не плативши податки і вирішив що так буде і в депутатському кріслі А ми підприємці працюємо з облспоживспілкою і хочемо дальше з ними працювати
Цікаво до підприємець Показати IP 29 Квітня 2011 08:16
А скільки людей загинуло і коли?
лучанка Показати IP 28 Квітня 2011 22:52
Шановні Анічка Лена Галина Лучанки Прихильниці Осіпова я впевнена що всі ви їздити на власних автомобілях а ви спробуйте хоч один раз перейти з вокзалу на варшавський ринок під вагоном поїзда і відчуйте те що відчувають прості люди обранці Вашого Осіпова Я впевнена що ви поміняєте своє відношення до нього після цього
Ніна до лучанка Показати IP 29 Квітня 2011 02:23
Очевидно, що писала одна й та сама особа. П"ять схожих коментарів за сім хвилин! Не здивуюсь, якщо шановна "Анічка-Лена-Галина-Лучанки-Прихильниці" не має жодного стосунку ані до Завокзального ринку, ані до споживспілки. Найвірогідніше, панянка належить всього-навсього до кола друзів згадуваного депутата, з якими він проводить дозвілля.
Эля до Ніна Показати IP 29 Квітня 2011 07:19
Ой Ниночка скажи чесно что ревшуешь. Я тоже люблю депутата Осипова, такой серьезный, умный-умный, а глазки-то игривые... Ну просто умница, он реально самый силный из всех других депутатов, он сможет сражаться и сам против всех. И сколько благородства, никогда не переходит на личности. и юмор у него свой. Думаю что мэр Николай-1 еще натерпиться от него, на месте мэра таких как Андрей Осипов нужно держать в друзьях и соратниках. Андрюша будь хорошим мальчиком
лучанин Показати IP 28 Квітня 2011 23:09
Марта іванівна хотіла зробити для всіх лучан профінансувати добудову моста а Осіпов дійсно відстоював інтереси окремих зацікавлених громадян а його однопартієць Бондарчук Роман заявив це на сесії назвавши прізвище Джулинського і про це в обідню перерву по прямій трансляції Аверсу почули більшість лучан І це обранці лучан так переживають за жителів міста
підприємець Показати IP 28 Квітня 2011 23:10
Депутат Осіпов ви обраний громадою міста але чомусь ви не думаєте за жителів міста які гинуть та калічаться під поїздами а відстоюєте інтереси тих хто вам платить Я впевнений якби облспоживспілка запплатила мільон не на добудову мосту міській Раді а вам ви б себе вів сьогодні зовсім по іншому Адже ви привик брати гроші за свої адвокатські послуги не плативши податки і вирішив що так буде і в депутатському кріслі А ми підприємці працюємо з облспоживспілкою і хочемо дальше з ними працювати
Підприємець Показати IP 29 Квітня 2011 06:59
Марта Іванівна відстоює інтереси лучан і хотіла зробити добру справу для жителів міста профінансувати добудову моста А чиї інтереси так "вміє відстоювати Осіпов" яких громадян? Ні не громадян тих що його обрали а окремої людини яка його фінансує Джулинського
Мерьо Показати IP 29 Квітня 2011 07:12
Я переконаний, що ніхто не може заперечити той факт, що Осіпов, Бондарук, Боруцький, Калахан, Сосновський - перебуваючи у меншості змогли виграти час і відстояти свою позицію. Хоча у Миколи Романюка в багато разів більше можливостей. Годі говорити про можливості облспоживспілки. Певне гроші вже були виділені на Романюка (і він за пасхальні свята трішти витратив їх), а відпрацювати отримані грошики у залі Романюк не зміг. Хай час розсудить хто правий, але 25 річна оренда це пастка і обуза, ми отримаємо некеровану облспоживспілку, яка зможе робити що захоче
Знаючий Показати IP 29 Квітня 2011 11:05
Рейдерська група Бондарука-Осіпова вчора проявила верх цинічності, жадібності і тупості. Ці люди не мають ні честі ні совісті. Їм мало вкрадених рейдерським шляхом кількох РТП у районах Волині, офісу Промбуду-6 на Ковельській, частини обласної друкарні. Їм не достатньо приватизованої і ручної партійної організації Батьківщина у Луцьку на чолі з Пустовітом. Вони хочуть більшого - взяти під контроль Луцьку міську раду і її рішення. Вчора вони просто скаженіли, коли рішення було прийняте по завокз. ринку за основу. Нічого здоровий глузд переважить темні оборудки Бондарука-Осіпова
Журналюга Показати IP 29 Квітня 2011 11:35
бачив вчора в мерії Павлюка Тихона і Бондарука Романа разом. Щось тихо шепотіли, тремтячими руками гортали якісь папери. два темних напівграмотних рішали з напівкримінальним минулим знайшли одне одного.
Лена Показати IP 29 Квітня 2011 11:58
А ви мене чому порівнюєте з якимись Галями? Я Осіпова поважаю і його думку теж. Він молодець. А Галю я не знаю.
Лучанин Показати IP 29 Квітня 2011 12:02
Панове, візьміть прості розрахунки! 1. Споживспілка платить в міську казну за оренду 3.5 га землі 360 тис грн в рік, тобто чуть менше 1 грн за метр квадратний в місяць. 2. підприємці, окрім разових безповоротних матеріальних допомог, сплачують приблизно 100.00 грн в місяць за метр квадратний торгової площі (виходить приблизно 50.00 грн за метр квадратний загальної площі) 3. облспоживспілка кожного місяця отримує орієнтовно один міліон сімсот п'ятдесят тисяч, а місту віддає тридцять тисяч. 4. Облспоживспілка, бажаючи укласти договір з містом на оренду землі й мати довготривалі гарантії жодним чином не пропонує тих же гарантій підприємцям! Список метаморфоз можна продовжувати, дивує факт наявності підприємців, з яких беруть плату більшу в десятки разів, а вони й раді тому!!!
***** Показати IP 29 Квітня 2011 12:04
Не треба путати Осіпова з Бондаруком. Осіпов розумний юрист. А хто Вам така Марта Іванівна? Міст і без неї зроблять. Навіщо все драматизувати
відвідувач Показати IP 29 Квітня 2011 12:23
а може ви 1300 хочете поділити між собою?
____ Показати IP 29 Квітня 2011 12:30
де твоя логіка,Осіпов, коли включені всі питання, що стосуються захисту підприємців, а ти вносиш пропозицію про комунальний ринок?
підпр-ць Показати IP 29 Квітня 2011 12:56
Депутат Осіпов, а де Ваша істина? Коли Ви хочете створити комунальний ринок, чиї інтереси Ви захищаєте???
невістка Показати IP 29 Квітня 2011 13:26
Базар - скрізь базар:базарують в освіті,базарують в медицині,базарують в культурі,а виробництва,як стояли - так і стоять,не оновлюючись та масово скорочують працівників.Країна базарів,а не ринків.
Андрій Показати IP 29 Квітня 2011 17:29
Вам міст дай і все. А головою треба думати ? Чи просто давай і все? А які наслідки будуть нікого не цікавить. Подумайте.
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2011 14:48
Облспоживспiлка платить за оренду 1 450 000 грн. За рiк
Чесна Показати IP 30 Квітня 2011 17:45
Якщо облспоживспілка така чесна і розумна, то нехай не переживає, все у неї вийде. А то тут щось підозріле закрадається
Юра з Єнакієво Показати IP 30 Квітня 2011 18:13
Завтра облспоживспілку забере Юра Єнакієвський, як він уже забрав собі в Одесі "7 кілометр", у Харкові половину фельдманівського "Барабашово". Коли він встановить свої ціни за оренду й почне будувати нові Юванти та Каравани, то всі підприємці прибіжать у міську раду і почнуть вимагати щоб ринок став комунальним, згадають Осіпова, але буде вже пізно. До зустрічі з Юрою Єнакієвським.
Підприємець Показати IP 30 Квітня 2011 18:46
ВСЯ ПРАВДА ПРО БРИГАДУ БОНДАРУКА-ОСІПОВА ТА ПРО ДІЙСНІ ЇХ НАМІРИ http://pravda.lutsk.ua/special/919/
Анжела Показати IP 1 Травня 2011 13:50
Що за муть? До чого тут Осіпов ? Депутати так проголосували і все. Осіпов один не вирішує. Весь депутатський корпус
знаючий Показати IP 1 Травня 2011 17:13
Шановна "Анжела" вибачте але 10 чоловік проти облспоживспілки із 50 депутатів це не весь депутатський корпус А цих 10 чоловік з "бригадиБондарука-Осіпова "прочитайте про них на сайті волинської правди
Людмила Показати IP 2 Травня 2011 16:23
Тут задіяні величезні гроші от і б'ють по Осіпову та Бондаруку на Волинській правді. Якби все було так чисто та прозоро, то що б Романюк та Горгут опустились би до відвертої чорнухи? До відвертого тиску на депутатський корпус? Почекаємо з рік-два, а там побачимо хто був правий.
він Показати IP 2 Травня 2011 17:51
за перші три хвилини три коменти позитивні для Осіпова - конкретний заказ, тупо, правда, виконаний
Вдячний екс-клієнт адвоката Осіпова Показати IP 3 Травня 2011 10:39
Осіпов - людина, яка за гроші буде відстоювати спочатку Бога, а після більшої проплати - сатану. І його "принциповість" прямопропорційна вкладеним коштам. Намагання створити комунальне підприємство на Варшавці - ні що інше як прагнення пробютівських пристосуванців з кримінальним минулим і сучасним очолити процес і далі доїти підприємців, розбудовуючи не партію, не міську інфраструктуру, а приватний сектор в Рованцях...
Ствердження Показати IP 4 Травня 2011 12:51
Облспоживспілка - це непотрібна організація часів СРСР. Вони мають багато української землі та нерухомості але не мають мозгів. Головне бажання так званих керівників облспоживспілк побільше вкрасти або привласнити. Добудувати якісно міст вони не взмозі апріорі. За підприємців вони не відповідають та ніколи не відповідали. Їх треба гнати з цього базару, а реконструкціі проводити з бідьш сучасними бізнесменами.
Алік Показати IP 5 Травня 2011 09:31
Ви знаєте люди добрі Осіпов людина розумна. І має право на власну думку. ВІН РОЗУМНИЙ. Повчіться у нього.
Заратустра Показати IP 5 Травня 2011 11:24
Найбільше в обговоренні статті сподобалось те, що по тексту останньої згадуються вісім різних прізвищ наших обранців, при чому в різному контексті, а в коментарях основна увага приділена пану Осіпову. Знаю, що він успішний практикуючий адвокат, але з огляду на його вміння концентрувати увагу людей на своїй персоні, можна зробити висновок, що за період своєї першої каденції у Міській раді він зумів стати найяскравішою її фігурою. Диву даюсь, треба познайомитися і повчитися. А якщо по суті, то, на мою думку, варто обговорювати суть проблеми і оптимальні шляхи її вирішення, які будуть вигідні перш за все громаді міста (її більшості), а не окремим юр.особам або базарним псевдо бізнесменам, які нічого не виробляють, не створюють додаткову вартість, а займаються спекуляцією (звичайно, є й вийнятки). Депутати сперечаються, висловлюють свої версії розвитку подій, і якщо щось РОБИТИ, то воно, однозначно, співпаде з чиїмись бізнес інтересами, головне, щоб ці роботи відповідали ринковим цінам, а не шляхом відкатів "доїли" міську скарбницю. Тут же ж все звелося до міщанського базікання типу: "А Вася - кАзьол. Я точно знаю і вам кажу. Вірте мені, він ще в дитинстві в мене цукерки забирав." ;-)
Жанна Показати IP 7 Травня 2011 10:38
От побудують диво міст (золотий для бюджета міста) і будуть всі по ньому ходити :) І ні хто більше не загине на коліях... вірите? Аби цей міст не став ахілесовою п"ятогю для мера та облспоживспілки... Як один раз переголосували рішення, перегоглосують і ще не один. Щоб бути гарним володарем треба мати мудрість, а накопичення капіталу має властивість перерозподілятись і так було і буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus