USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Особливості луцької їзди: «вишківське» перехрестя. ВІДЕО

12 Листопада 2013 21:30
Навіть водії зі стажем зітхають, що проїхати перехрестя вулиць Стрілецької та Героїв УПА – це задачка ще та. Особливо, в години пік. Чим же таке особливе це місце?

Справа в тому, що головною тут є дорога з вулиці Стрілецької, в той час як автомобільний потік з Набережної та у протилежній бік - набагато більший.

Тому дуже часто тут виникають затори, здавалось би, на рівному місці. Особливо – у години пік.

Та це ще далеко не все. Вулиці перетинаються не прямо, а під кутом. А це суттєво обмежує огляд водіям, які їдуть другорядною дорогою. Тому, аби подивитись, чи вільний шлях, доводиться буквально заглядати у бік вулиці Стрілецької.

Звичайно, про особливості руху у цьому місці попереджають відповідні знаки та й місцеві водії «вишківське» перехрестя добре знають. Чого не скажеш про водіїв-гостей Луцька. Як розповів Волинським Новинам пан Костянтин, який приїхав з райцентру сусідньої області для того, щоб провідати доньку, зорієнтувався у потоці автомобілів він не відразу:
«Дивлюсь, всі пропускають машини з «другорядки» (про те що це - головна, я дізнався вже згодом). Ну, і я за ними. Взагалі, дуже незручно тут проїжджати. І затори весь час».

На незручності нарікають і місцеві мешканці. Варто лише проїхатись тут вранці, або ввечері – все стане зрозуміло. Так, 21-річний лучанин Денис запропонував продемонструвати, що називається, «наглядно», всі особливості цього місця. Хлопець обурюється, що спокійно стояти хочуть далеко не всі – багато водіїв відверто нахабніють, «підрізаючи» та заважаючи іншим. Кому дозволяє кліренс і наглість, об'їжджають перешкоди прямо тротуаром (на відео це чітко видно).

У чому ж причина незручностей? Водії підказують – у залізній дорозі. Справа в тому, що згідно з правилами дорожнього руху дорога, яка перетинає колію, не може бути другорядною.

Аби підтвердити наші здогадки ми звернулись у ДАІ, де пояснили, що так воно і є.
Чи не єдиним виходом з цієї складної ситуації є встановлення світлофору. Досвідчені водії пригадують, що колись він тут був. Щоправда, років з двадцять тому. Можливо, є резон повернути його на місце?

Про це ми запитали у представників відділу управління транспорту та зв'язку Луцької міськради. Там пояснили, що встановити світлофор – «задоволення не з дешевих». Ціна питання – близько 150 тисяч гривень, - зауважив головний спеціаліст відділу управління транспорту та зв'язку Луцької міськради Борис Баранов.

Про те, чи наведення порядку на перехресті, власне, - питання грошей, чи, можливо, справа - у чомусь іншому, Волинські Новини з'ясовуватимуть у відділі ЖКГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Василь Показати IP 12 Листопада 2013 21:52
А достатньо лише встановити свытлофори і все буде нормально
Сергій до Василь Показати IP 13 Листопада 2013 10:53
Вже з пів року назад на засіданні міської ради проголосували "за" встановлення світлофора ... і ..маємо ,що маємо
роман Показати IP 12 Листопада 2013 21:53
Поставьте регулювальника на 1000 грн, і не треба світлофора.
Олекса до роман Показати IP 13 Листопада 2013 19:55
колись був в луцьку сумний досвід роботи регулювальника - на перехресті біля Приватбанку- жах!!!!1
НЕБАЙДУЖИЙ до роман Показати IP 14 Листопада 2013 21:07
Однозначно.
Олександр Показати IP 12 Листопада 2013 22:08
Зверніть увагу: водій з журналістами на борту - порушив ПДР в плані зупинки ТЗ на ЖД переїзді. (Весь час він стоїть на коліях). А водії, які повертають зі стоорони в Вишкова на право - навіть не вмикають повороту... А ми ще пробуємо приєднатись до Євросоюзу. Культура нації - починається із власного туалету. А на дорогах - тим паче...
Олександр Показати IP 12 Листопада 2013 22:10
До речі. Світлофор можна зняти в перехрестя вул. Володимирської та МКС. Його тут 2 роки тому поставили. З порушеннями. Тай тут він - зовсім не потрібний. Лише - гайцям в кишеню, або ж для створення ДТП...
Гість до Олександр Показати IP 13 Листопада 2013 20:43
Де жевете там і знімайте світлофори, а на МКБ він є повністю потрібним, так як дає можливість людям більш менш спокійно і безпечно перейти дорогу. А якщо не знаєте ситуації на даному участку дороги то не говоріть дурниць.
...... Показати IP 12 Листопада 2013 22:55
Какой светофор перед переездом ??? очумели совсем? Вам будет гореть зеленый- а там поезд проезжать и вы поедите? или для поезда зажжется красный и он затормозит чтобы пропустить машины?
stance до ...... Показати IP 13 Листопада 2013 02:27
Ви коли там востаннє бачили потяг?
111 до stance Показати IP 13 Листопада 2013 09:00
два тижні тому стояв на світлофорі, чекав поки проїде
@ Показати IP 12 Листопада 2013 22:57
смішно читати )) вчіть ПДР і буде не складно рухатись даним перехрестям.. цікаво як то потяг має чекати доки світлофор йому надасть право руху 8)))) жесть якась.. і так ясно, що першочергове право проїзду з переїзду ..на Карпенка-Карого таке ж місиво часто буває і все через не знання ПДР (
San4ez до @ Показати IP 13 Листопада 2013 02:36
вчи мат. часть. світлофори дорожні та ЖД між собою працюють синхронізовано в таких місцях. поїзди по великих містах, далі за своїм камінікашмарськом, то може побачиш щось більше за "двохполоску"
Всезнайко Показати IP 12 Листопада 2013 23:39
Це ж хто спілкувався такою щирою українською мовою??? Невже журналісти з ВН?
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2013 23:47
Для окремих авторів - світлофор можна прив'язати до єдиної системи для авто і для ж/д, адже там поїзд все рівно раз в півріччя їздить.
дійсно до Лучанин Показати IP 13 Листопада 2013 02:33
напевне, єдиний з коментаторів, хто знає про таку систему...
Читач Показати IP 12 Листопада 2013 23:54
Я його проїзджаю просто. Якщо потрібно в тій ситуації повернути наліво - повертаю праворуч, через кілька метрів є місце для розвороту - і прямо! Аналогічно не стою в черзі для повороту наліво з Ковельської на Львівську - прямо на Ковель, спокійний розворот і направо на Львів.
загреб до Читач Показати IP 13 Листопада 2013 12:51
Я тоже)))
111 Показати IP 13 Листопада 2013 09:03
Там площі хватає щоб зробити нормальне кільце. Перед ЖД переїздом з міста знак СТОП, щоб не лізли на колію коли за переїздом немає місця, і далі звичайна кільцева розвязка.
Ігор до 111 Показати IP 13 Листопада 2013 13:10
+100%, кільце там це ідеальний варіант. На світлофорі всерівно доведеться стояти довго. А на маленькому кільці дуже швидко будуть розїзджатися. Бачив таке в багатьох країнах, що забирають світлофори і ставлять маленькі кільця, дуже вдале рішення.
Александр до Ігор Показати IP 13 Листопада 2013 14:22
При условии, что в конце концов в стране определятся, главное ли движение по кольцу или действует правило пропуска помехи справа. В каждом городе Украины свои правила, а в Киеве масса колец с разными правилами проезда.
Александр Показати IP 13 Листопада 2013 10:52
Цифру в 150 тыс.грн. за светофор я уже не первый раз вижу, но до сих пор не могу понять, что входит в эту сумму. Вот если кто-нибудь кошторис расписал(без карманныч деньг, естественно)... Еще мне непонятно следующее: в советское время по центру перекрестка вешался один(!)светофор на четырке стороны, почему сейчас ушли от такой практики?
Лучанин до Александр Показати IP 13 Листопада 2013 13:13
Ну, насправді там був не один, а чотири світлофора вкупі. Розтягнути його на тросах вийде дорожче, аніж поставити металеві труби в якості стовпчиків. А відносно вартості, то я теж дивуюся. Доли б завдання юним радіоелектронщикам з палацу учнівської молоді, або з чогось подбного. Була б подвійна користь. Вони б навчилися робити системи на контролерах, а місту був би світлофор. Світлофор можна зробити на світлодіодах, а управління на, хоча б, Атмелі. Вартість не перевищила б 10 тисяч, а якщо врахувати допомогу в якості паяльників, комп'ютера для програмування контролера та іншого потрібного обладнання тисяч 50. + пару тисяч на встановлення. Де 150 тис????????
Микола Показати IP 13 Листопада 2013 17:57
У Луцьку є повно не потрібних світофорів біля заправок( Дубнівська) можна переставити і не створювати проблему а взагалі реакція на пропозиціїз вдосконалення проїзду по місту рівна 0
Сергій Осійчук Показати IP 14 Листопада 2013 08:45
якби тим перехрестям з ранку і вечері їздили обласні або міські керівники питанням вирішили б оперативно! а так, на мою думку, необхідно на час пік ставити регулювальника, але обв'язково з пов'язкою, або противогазом для збереження здоров'я. ;)) не заздрю людям, яким кожен день в цей час там треба їздити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus