USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На «вишківському» перехресті встановлять світлофор

19 Лютого 2015 12:18
Навіть водії зі стажем знають, як непросто проїхати перехрестя вулиць Стрілецької та Героїв УПА. Чи не єдиним виходом з цієї складної ситуації є встановлення світлофора.

Як зазначив Луцький міський голова Микола Романюк, цього року світлофор там таки встановлять. З його слів, вартість світлофора становить від 600 тисяч гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОСОБЛИВОСТІ ЛУЦЬКОЇ ЇЗДИ: «ВИШКІВСЬКЕ» ПЕРЕХРЕСТЯ. ВІДЕО

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 19 лютого.

Мова йшла про небезпечний перехід біля «Променя»: чи достатньо там лише «зебри», і чи можна говорити про встановлення світлофора.

Депутат Луцькради Артур Василевський запитав у міського голови Миколи Романюка, чи буде впродовж цього року встановлено світлофор на пішохідному переході по проспекту Перемоги, 2 (на колі поблизу «Променя»). З його слів, на цій ділянці немає можливості для нормального руху транспорту, люди наражаються на небезпеку, кидаючись під колеса автомобілів.

На це мер відповів, що цього року встановлять світлофор на іншому проблемному перехресті (вулиць Стрілецької та Ківерцівської). З його слів, вартість одного світлофора становить від 600 тисяч гривень, до того ж, потрібно вивчити, чи є технічна можливість його встановлення на проспекті Перемоги. Він зазначив, що на цьому місці планували облаштувати підземний перехід, проте після вивчення ситуації стало зрозуміло, що він був би для міста «золотим» - у районі «Променя» під землею пролягає чимало кабелів «Укртелекому» та інших мереж.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що гарною ідеєю було б облаштування надземного переходу на вказаній ділянці. Микола Романюк піддав сумніву те, чи гарно виглядатиме площа, на якій розташований фонтан та невдовзі здадуть в експлуатацію кіноконцертний зал. Тарас Яковлев зазначив, що великий круговий надземний перехід у польському Жешуві став обличчям цього міста.

У підсумку, міський голова пообіцяв дати доручення щодо розгляду усіх пропозицій із цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ура Показати IP 19 Лютого 2015 12:24
О да і то не новий, а краще заберіть якийсь один з соборності там їх точно забагато!а на вишківському перехресті вже давно пора було його встановити!
лучани Показати IP 19 Лютого 2015 12:30
надивляться всяких глупостей, а потім ідеї підкидають. А треба це ,чи не потрібно , це питання друге.Не депутати, а дураки з інціативами.
Віктор Показати IP 19 Лютого 2015 12:46
Люблю нашу владу Вирішили що треба і все. А от тільки не можна там встановлювати світлофор, бо через це перехрестя йдуть 2 жд колії
Andrij до Віктор Показати IP 19 Лютого 2015 15:27
najavnist ryxy zd-transporty ne pereshkodzae vstanovlennjy svitloforiv, prutomy tam vze davno vstanovleno shlagbaymu. sfitloforu tam dyze neobxidni, kilkist avarij dyze vusoka ;(
добряк Показати IP 19 Лютого 2015 13:40
вітаю цю ініціативу давно пора навести порядок на цьому перехресті аварія на аварії перехрестя досить складне із за 2 колій .з базара їдуть селяни з навиками їзди по сільских дорогах з другої з вул набережной летять фури ігноруючі головну дорогу
Анатолій Показати IP 19 Лютого 2015 13:43
Поставити там потрібно клумбу і з робити рух по колу. Клумбу як в європі невеличку 5-7 м в діаметрі і все буде добре. І економія буде 550 тис. . за 50 клумбу можна змурувати.
лучани до Анатолій Показати IP 19 Лютого 2015 13:48
Поїзд також по клумбі поїде?
Клумба до Анатолій Показати IP 19 Лютого 2015 16:20
Гарне бюджетне рішення! А поїзд хоч через клумбу пустити , ходить рідко і для проходу по клумбі таки неважко організувати ДПешників, назначити графік бажано нічний і буде щастя. Буде як в Пітері з розвідними мостами:) Бачив ролік, як в Japan на перехресті воротами перекривається рух, проходить потяг і через хвилину на перехресті відновлюється рух.
Дмитро Показати IP 19 Лютого 2015 13:51
быля промыня перенесыть перехыд на 150 м по проспекту перемоги і встановлюйте любі світлофори і знаки. Встановити там світлофор - це буде верхом ідіотизму
добряк до Дмитро Показати IP 19 Лютого 2015 16:28
До чого тут (быля промыня ) мова йде про перехрестя вул. героїв Упа і набережної.Купи карту вчі вулиці і пиши україньскою або російською
777 Показати IP 19 Лютого 2015 14:22
Це дуже добре,цікаво хто в луцьку займається організацією дорожньго руху. Поставив би одне питання,який дибіл зробив десятки пішоходних переходів поруч з зупинкми громадського транспорту,і хто зробив десятки зупинок для маршруток менше 10м від перехресть і тих самих пішоходних переходів. Як можна було погодити установку знаків в ДАЇ,чи можливо всім насрати на безпеку дорожнього руху,на безпеку пішоходів.
340 Показати IP 19 Лютого 2015 15:11
Всі погодження були з будуна. А всім н.....ать винний завжди буде водій.
Площа Показати IP 19 Лютого 2015 16:36
виглядатиме дуже гарно, можливо станеться архітектурне диво, надземний перехід біля Променя при попаданні в руки достойному АРХІТЕКТОРу дійсно може затьмити ще незбудоване Чудо-Юдо, тим більше там є клумба-кільце (по ній теж проходять кабелі?) Для толкового спеціаліста непочатий край роботи. А про будів. переходу з підземеллями біля ЦУМу забути назавжди, кошти направити на Променевське кільце.
Fyl Показати IP 19 Лютого 2015 19:48
Нема світлофорів, немає пробок!!! Переконався вже не один раз проїжаючи світлофор біля "Нової лінії" !!! Якій д*біл його там вирішив поставити??? Сам живу на Вишкові, но світлофор там нах.... не потрібен, кращеб на ці гроші люкі позакривали, а на залишо коштів пересадіть мозок тому кретину, який його там придумав поставити!!!
лучанка до Fyl Показати IP 20 Лютого 2015 09:47
Судячи з твоєї лексики - ти д*біл і є!
Водій Показати IP 20 Лютого 2015 00:12
Краще заберіть половину світлофорів із Соборності, проїхати нормально не можна
Лучанка Показати IP 20 Лютого 2015 09:40
А підземний перехід слабо біля Проміня зробити? Там же пішоходи просто звірі, та й взагалі, пішоходи нині більш невиховані ніж водії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus