USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пасажирських перевізників «трусане» прокуратура

17 Серпня 2010 10:20
Перевізниками маршрутних таксі Луцька, які офіційно встановили заробітну плату, нижчу за мінімальну, займеться прокуратура.

Таке подання доручив відправити до правоохоронного органу 17 серпня під час оперативної наради луцький міський голова Богдан Шиба.

За інформацією начальника відділу праці департаменту економіки Луцької міськради Тетяни Стефанюк, згідно червневої перевірки, 16 з 68 перевізників Луцька декларують офіційну заробітну плату, яка нижча за мінімальних 884 гривні. Пояснюють це тим, що працівники мають неповні ставки.

Також міський голова доручив департаменту підприємництва перевірити співвідношення зароблених перевізниками грошей під час страйку «Луцького підприємства електротранспорту» та рівня виплаченої заробітної плати.

Шиба зазначив, що однією з причин збитковості ЛПЕ є робота в рамках законодавства, натомість інші перевізники працюють нелегально.

Загалом, за інформацією Стефанюк, протягом першого кварталу поточного року середня заробітна плата в Луцьку становить 1620 гривень, в той час як по Україні середня сягає 2110 гривень. Вища на 10%, ніж в обласному центрі, заробітна плата у Нововолинську –1735 гривень.

Стефанюк пояснює, що це спричинено високим рівнем оплати праці шахтарів. Нині у Луцьку 69 підприємств, що мають невисоку зарплату, 7% працюючого населення за результатами першого кварталу перебували у відпустках без збереження зарплати, а 14,9% мали скорочений робочий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
він Показати IP 17 Серпня 2010 11:07
Перший результат роботи Гіля є- в багато населених пунктів перевізники просто перестали іздити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus